• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
پنج شنبه 18 بهمن 1403
کد مطلب : 248150
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYDyL
+
-

چهره متفاوت تهران

آخرین امکانات و ظرفیت‌های حوزه آسیب‌ها در جلسه قرارگاه اجتماعی بررسی شد

گزارش
چهره متفاوت تهران

زینب زینال‌زاده  -روزنامه نگار

ساماندهی آسیب‌های اجتماعی تهران به شیوه قرارگاهی، رویکرد مدیریت شهر در این دوره بود که منجر به تشکیل قرارگاه اجتماعی شد. طی ۳ سال اخیر با کارهای انجام شده در قالب این قرارگاه، حضور معتادان متجاهر در معابر عمومی و بوستان‌ها و کودکان کار در خیابان، بی‌خانمان‌ها و... به حداقل رسیده و چهره متفاوتی از تهران نمایان شده است. شهرداری تهران در راستای مسئولیت اجتماعی خود به حوزه آسیب‌ها ورود کرد و با ایجاد و توسعه امکانات و ظرفیت‌ها توانست گام بزرگی بردارد. سیدمحمد نقیب مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در جلسه قرارگاه اجتماعی، آخرین اقدامات انجام شده و وضعیت امکانات و ظرفیت‌های این حوزه را توضیح داد و بر تغییر و تحول چهره تهران دراین زمینه تأکید کرد.

مددسرا برای آسمان‌خواب‌ها
کارتن‌خواب‌ها، بی‌خانمان‌ها، در راه‌ماندگان که جایی برای خواب ندارند و گوشه‌ای از خیابان‌ها و بوستان‌ها بیتوته می‌کنند، شهروندان این شهر محسوب می‌شوند و باید مانند دیگران از خدمات بهره‌مند شوند. البته در این دوره سعی شده برای حفظ کرامت انسانی با عنوان آسمان‌خواب از آنها یاد شود و با ایجاد و توسعه مدد سراهای ثابت و سیار ظرفیت پذیرش آسمان‌خواب‌ها به ۳ هزار نفر رسیده است. براساس پیش‌بینی هواشناسی موج جدید بارشی در راه است و آماده ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان در شب‌های سرد هستیم.

ساماندهی چادرخوابی
پدیده چادرخوابی در مجاورت مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، به یک معضل شهری تبدیل شده بود. همراهان بیماران به‌دلیل شرایط اقتصادی مجبور بودند کنار بیمارستان‌ها چادر بزنند و شب را به‌روز برسانند. ساماندهی این پدیده نیاز به ایجاد زیرساخت داشت که با دستور شهردار تهران کارها انجام شد و همراه‌سراها توسعه یافتند. اکنون ۹ همراه سرا در مجاورت مراکز درمانی پرمراجعه مانند بیمارستان امام خمینی (ره) و... فعال هستند و خدمات در این مراکز به‌صورت رایگان ارائه می‌شود. البته با رساندن تعداد همراه‌سراها به 30مرکز قطعا این پدیده به خط پایان می‌رسد.

پذیرش کودکان در پویا شهر
حضور کودکان کار در خیابان‌ها و چهارراه‌ها‌ همواره سبب گلایه و نارضایتی شهروندان بود. ساماندهی آنها در قرارگاه اجتماعی به اولویت و با رویکرد جدیدی پیگیری شد، چرا که در ادوار گذشته شاهد اجرای طرح‌های ناموفق در این حوزه بودیم و ازاین‌رو بنا شد‌ با اولویت بازگشت کودکان کار به خانواده طرح ساماندهی اجرایی شود. البته مراکز پویاشهر را هم توسعه دادیم تا آموزش کودکان در آنها تداوم یابد و اکنون ۴۰ مرکز پویا شهر در تهران فعال است.

ظرفیت ۸ هزارنفری
یکی از موضوعات مهم در حوزه آسیب‌های اجتماعی که به چالش شهر تهران تبدیل شده بود، حضور معتادان متجاهر منع پذیرشی بود؛ افرادی که به‌دلیل بیماری‌های اعصاب و روان، ابتلا به زخم‌های باز و عفونی، صغر و کبر سنی و... رها شده بودند و هیچ ارگان و نهادی هم مسئولیت پذیرش و ساماندهی آنها را به‌عهده نمی‌گرفت. اکنون به همت مدیریت شهری دوره ششم ظرفیت پذیرش ۸ هزار معتاد متجاهر در ۱۱ مرکز یاور شهر (۷ مرکز ویژه مردان و ۴ مرکز ‌ ویژه زنان) ایجاد شده است.

تقویت مشارکت‌های اجتماعی
مجموعه مدیریت شهری دوره ششم همواره به جلب مشارکت‌های اجتماعی در امور شهر توجه داشته و دارد. حوزه آسیب‌های اجتماعی هم از این امر مستثنی نیست و با تقویت مشارکت اجتماعی شاهد کاهش آسیب‌دیدگان اجتماعی تهران هستیم. همراهی و مشارکت میان نهادهایی چون قوه قضاییه، فراجا، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)و آموزش‌وپرورش مایه افتخار دوره ششم مدیریت شهر است.




اتصال آسیب‌دیدگان به خانواده
سید محمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران: ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی اگر اصولی و درست انجام نشود حتماً با شکست مواجه خواهد شد. جمع‌آوری و رهاسازی مجدد گزینه مناسبی در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیست. ازاین رو با رویکرد جدید و اتصال به خانواده موضوع ساماندهی آسیب‌دیدگان را پیگیری می‌کنیم و معتقدیم با این شیوه می‌توان کار اساسی و بنیادی در این حوزه انجام داد. تا‌کنون این رویکرد در حوزه کودکان کار در خیابان و معتادان متجاهر عملیاتی شده و شاهد نتایج رضایت‌بخشی هستیم.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید