مهمان کافهروباتها شوید
نخستین کافه تمامروباتیک در شهر زنجان راهاندازی شده و 24ساعته در حال خدماترسانی است
محمود مولایی-روزنامهنگار
فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که نشان میدهد در شهر زنجان نخستین کافه تمامروباتیک راهاندازی شده است؛ کافهای که روباتها در آن به مشتریها قهوه میدهند و برای دریافت قهوه به فرآیند پیچیدهای نیاز نیست. این کافه را آراد بحری 22ساله اهل زنجان و دانشجوی رشته مکانیک دانشگاه امیرکبیر چند هفته پیش با نصب یک دستگاه وندینگ قهوه راهاندازی کرده است.
یک کافه برای همه
این کافه با کمک هوش مصنوعی و چت جیپیتی ۲۴ ساعته در حال خدماترسانی است. آراد بحری به همشهری میگوید: «کمتر از یکماه است که کافه روباتیک راهاندازی شده. این نخستین دستگاه وندینگ قهوه در ایران نیست و پیش از این هم در کشور از این دستگاهها داشتیم که در دانشگاه یا در مراکز خرید و بیمارستانها فعالیت میکنند و یکسری محدودیت دارند. مثلا در دانشگاه، دانشجویان و کارمندان میتوانند از این دستگاه استفاده کنند و کسی نمیتواند خارج از دانشگاه از آنها استفاده کند.» اما آنطور که او توضیح میدهد کافه تمامروباتیک زنجان برای همه قهوه سرو میکند.
تا شعبههای بعدی
آراد بحری قصد داشت در دانشگاه امیرکبیر ایده خود را اجرایی کند، اما بهدلیل اینکه خودش دانشجوی این دانشگاه بود، کسبوکارش را به زنجان برد. او میگوید: «این ایده زمانی به ذهنم رسید که متوجه شدم این دستگاه ارزانقیمت است و هم اینکه نیاز به کارگر ندارد. برای همین سعی کردم یک کافه روباتیک افتتاح کنم؛ کافهای که 24ساعته فعالیت و به مردم خدماترسانی میکند.» صاحب این کافه روباتیک ادامه میدهد: «فعلا یک دستگاه در شهر زنجان داریم. البته قصد داریم در دانشگاه زنجان و دانشگاه آزاد هم دستگاه وندینگ قهوه راهاندازی کنیم تا تعداد شعبهها بیشتر شود.»
یک دستگاه داخل کیوسک
دستگاه وندینگ قهوه کافه روباتیک متفاوت از دیگر دستگاههاست. این ادعای بحری است. او میگوید: «من در دستگاه وندینگ قهوه تغییراتی دادم و تا حدودی آن را شخصیسازی و بهطور کلی کالیبر آن را تنظیم کردم بهطوری که نسبت به دستگاهی که در بازار وجود دارد، متفاوت شده. با تغییراتی که در این دستگاه ایجاد کردم، هم طعم قهوه و هم کیفیت آن بهتر شد.» بهگفته او، کافه تمام روباتیک 10مدل نوشیدنی را زیر 30ثانیه به مشتری تحویل میدهد. همهچیز دستگاه تنظیم شده است و مشتری میتواند میزان قهوه و شیر و شکر را خودش سفارش دهد.
به فکر بومیسازی
رشته تحصیلی تأثیر زیادی در کسبوکار آراد بحری داشته است. خودش میگوید: «در دانشگاه امیرکبیر در رشته مکانیک تحصیل میکنم و راهاندازی کافه روباتیک با رشته تحصیلیام مرتبط است. پروژهای هم که در دانشگاه انتخاب کردم ساخت همین دستگاه است. این دستگاه جای کار بیشتری دارد و میتواند بیشتر از این ارتقا داده شود. در فکر این هستم که دستگاهی بسازم و ویژگیهایی را که خودم دوست دارم در آن بگنجانم.» او البته قصد دارد این دستگاه را بومیسازی کند.