یکی از مهمترین توصیههاي کارشناسان حوزه سلامت ترویج سبک زندگی فعال است. حتی یک مطالعه جدید هم ثابت کرده که افراد درصورتیکه طی روز کمتر بنشینند، روند پیری در آنها کندتر میشود. البته ترویج این سبک از زندگی نیازمند رویکردی چندجانبه است؛ ازجمله افزایش آگاهی در مورد اهمیت فعالیت بدنی و فواید آن برای سلامت جسمی و روانی. همچنین اجرای برنامههای اجتماعی که مردم را به ورزش تشویق کند و ایجاد فضاهای متعدد ورزشی در محیطهای شهری هم میتواند در افزایش تمایل مردم به انجام ورزش مؤثر باشد. در محیطهای کاری هم
در نظرگرفتن برخی مشوقها میتواند منجر به ترویج فعالیتهای ورزشی شود، مانند ساعات کاری انعطافپذیر برای ورزش.
افزایش کلسترول
یافتههای پژوهشگران دانشگاه کلرادو بولدر و دانشگاه کالیفرنیا ریورساید در آمریکا نشان میدهد، افراد نسل هزاره که بیشتر ساعات روزهای کاری خود را به استفاده از رایانه میگذرانند و تحرک آنها به رفتوآمد از منزل به سمت محل کار و برعکس محدود میشود، با بیماری قلبی و بروز سایر علائم پیری بیشتري مواجه هستند.
در این مطالعه پژوهشگران هزار نفر ازجمله ۷۳۰دوقلوی ۲۸ تا ۴۹ساله را بررسی کردند و نتیجه گرفتند نشستن طولانیمدت بر شاخصهای سلامت مانند کلسترول و شاخص توده بدنی جوانان تأثیر میگذارد. افراد شرکتکننده در این پژوهش بهطور متوسط تقریباً ۹ساعت در روز و برخی از آنها تا ۱۶ساعت مینشستند.
یافتههای پژوهشگران نشان داد هر چه فرد بیشتر بنشیند، پیرتر بهنظر میرسد و انجام مقدار کمی فعالیت بدنی متوسط هم نمیتواند تأثیر منفی نشستن طولانیمدت روزانه را از بین ببرد.
جامعه را پویاتر کنید
البته گرایش به بیتحرکی موضوع پیچیدهای است که تحتتأثیر عوامل مختلف زندگی مدرن قرار دارد. با این حال، با تلاشهای هماهنگ افراد، جوامع و سیاستگذاران، میتوان فرهنگی را پرورش داد که فعالیت بدنی در آن بیشتر رواج پیدا کند. عموم مردم باید آگاه شوند که با اولویتدادن به تحرک در زندگی روزمره خود، میتوانند سلامت و رفاه کلی را بهبود ببخشند و جامعهای فعالتر و پویاتر رقم بزنند.
یکشنبه 20 آبان 1403
کد مطلب :
240002
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/k5qJx
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved