حمید ناصری، تهرانپژوه؛کشورهای توسعهیافته و پیشرفته در گذر زمان به تأثیرگذاری کلانشهرهای خود در فرهنگ، سیاست و هویت کشورشان پی بردند و تصمیم گرفتند برای انتقال اهمیت این شهرها به آیندگان روزی را به نام شهرهای تأثیرگذار از نظر فرهنگی، گردشگری و سیاسی نامگذاری کنند. ایران نیز با الگوبرداری از این کشورها از این شیوه استفاده و با تصویب نمایندگان چهارمین دوره شورای شهر تهران روزی به نام روز تهران را با تأیید وزارت کشور به تقویم اضافه کرد.
پیشینه تاریخی
تهران حدود 239سال پیش بهعنوان پایتخت کشور انتخاب شد. از آن زمان تا امروز شهر ما نقش بسیار کلیدی و مهمی در حوادث دوره معاصر ایفا کرده است. نامگذاری روز تهران به این دلیل انجام شد که این شهر نیز مانند شهرهای پیشرفته و دارای پیشینه تاریخی بتواند در صنعتهای مختلف ازجمله گردشگری حرفی برای گفتن داشته باشد.
حفظ هویت تاریخی
تهران باید هویت تاریخی و فرهنگی خودش را حفظ کند، بنابراین نمیتوان با نگاهی کاملا مدرن به این شهر نگاه کرد. نباید در ساختن هر سازهای چه برجهای مرتفع و چه تونلهای زیرزمینی آسیبی به بافت تاریخی شهر مانند قناتهای آن وارد شود. در واقع نباید هویت شهر قربانی مدرن شدن شهرشود.بنابراین توجه به بافت تاریخی هنگام نوسازیهای شهری و کالبدی در کنار بازیابی هویت تاریخی از این منظر اهمیت ممتازی مییابد.
نقش مؤثر مرکز تهران پژوهی
مرکز تهرانپژوهی از زمانی که فعالیتش را آغاز کرده نقش مؤثری در بازیابی هویت تاریخی تهران داشته است. این مرکز با تلاشهای بیوقفه خود توانست توجه مدیران ارگانهای مختلف را دوباره به هویت پایتخت کشور جلب کند. با این اتفاق بود که برخی مدیران نیز به برگزاری تورهای مختلف روی آوردند تا آنها هم نقشی در این امر داشته باشند.باید تلاش کرد تا به تاریخ تهران نگاه فرهنگی داشت و همانند مرکز تهرانپژوهی با هدف احیای آن کوشش کرد تا هویت این شهر به نسل آینده نیز منتقل شود.
پنج شنبه 19 مهر 1403
کد مطلب :
237176
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Y6gNY
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved