• یکشنبه 2 دی 1403
  • الأحَد 20 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 22
شنبه 2 دی 1402
کد مطلب : 213209
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0n24
+
-

‌گفت‌وگو با حامد علامتی،معاون وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل‌کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان‌

قصه‌گویی ابزاری ‌ارزان‌ اما اثرگذار

بیش از 17 هزار اثر در جشنواره بین المللی قصه‌گویی حضور یافتند

گزارش
قصه‌گویی ابزاری ‌ارزان‌ اما اثرگذار

الناز عباسیان-روزنامه‌نگار

قصه‌گویی از سنت‌های دیرینی است که نه‌تنها برای کودکان که حتی برای بزرگسالان هم جذاب و آموزنده است. مسئولان فرهنگی کشور هم به نقش مهم قصه‌گویی در تربیت نسل جدید واقف‌ هستند و جشنواره‌ای جذاب، پرمخاطب و متفاوت از سال‌ها پیش اجرا کرده‌اند. به بهانه شب یلدا، و سپری شدن بلند ترین شب سال و آیین ستنی آن و البته برگزاری مراسم اختتامیه بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در یزد، پایتخت قصه‌گویی ایران، با حامد علامتی، معاون وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت‌وگویی‌انجام داده‌ایم‌که بخش‌هایی از آن را در ادامه می‌خوانید:

‌قصه؛ ساده‌ترین، ارزان‌ترین و دردسترس‌ترین
تاریخ قصه و قصه‌گویی تقریبا با تاریخ بشر برابری می‌کند و این مانایی به‌دلیل این است که قصه و قصه‌گویی یک حرکت فرهنگی اصیل است که باید روزبه‌روز بیشتر به آن بپردازیم. اینک احیای این فرهنگ یک هدف جدی برای کانون است. اگر به قصه بپردازیم تولیدات فرهنگی و هنری مختلفی می‌توانند از قصه‌ها شکل بگیرند. بنابراین وقتی روی قصه سرمایه‌گذاری کنیم درواقع پایه همه این شاخه‌ها را تقویت کرده‌ایم. همچنین قصه‌گویی عنصر و ابزار تربیتی و درعین‌حال ساده‌ترین، ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین شیوه برای فعالیت‌های آموزشی است که اثرگذاری بالایی هم دارد.

 مردمی‌سازی‌ قصه‌گویی
قصه باید مردمی شود و این شدنی است. به‌راحتی پدرها و مادرها برای بچه‌های خود قصه می‌گویند و فعال‌سازی نهادها و سازمان‌ها، جهت شکل‌گیری حرکت‌های کلان‌ بین‌دستگاهی وجود دارد تا پشتیبانی لازم را در این زمینه انجام دهند. خوشبختانه ‌ استقبال خوب و بی‌نظیر شرکت‌کنندگان در جشنواره و نمایش آن از طریق شبکه‌های تلویزیونی و همچنین پویشی که در شبکه پویا برای قصه‌گویی درنظر گرفته شد، را شاهد بودیم. همچنین در تلاش هستیم تا یک برنامه تلویزیونی ویژه کودکان داشته باشیم که از عید نوروز روی آنتن برود و در قالب یک برنامه ۳۰قسمتی تولید شود. معتقدیم نباید قصه‌گویی را پیچیده کنیم و باید ساده و روان آن را ارائه دهیم تا به خانواده برگردد.

ازثبت ملی‌قصه‌گویی‌تا خیز برای جهانی‌شدن
امسال ثبت ملی قصه‌گویی را در آثار ناملموس انجام دادیم که آرزوی ما بود و با همکاری وزارت میراث فرهنگی، ثبت ملی شد و البته مقدمه‌ای شد تا به ثبت جهانی آن نیز فکر کنیم.  درتلاش هستیم تا به نام جمهوری اسلامی ایران قصه را در فهرست آثار ناملموس به ثبت برسانیم. بین‌المللی کردن این موضوع و جریان قصه‌گویی ایران و حرکت‌های بین‌المللی فرهنگی در بین ملت‌ها ازجمله اهداف ماست. کانون، ارتباطات خوبی با رایزنان فرهنگی در کشورهای دیگر دارد و یکی از موضوعاتی که در هفته‌های فرهنگی بین 2کشور رقم می‌زنیم، همین قصه‌گویی است . در بخش بین‌الملل این رویداد هنری از 14کشور ازجمله آرژانتین، هند، لبنان و فرانسه آثاری ارسال و داوری شده است.

خانه آذری‌یزدی؛ دبیرخانه دائمی قصه‌گویی
 موضوعاتی که امسال به آن پرداخته شد، شامل موضوعات قرآنی، دینی و مذهبی، قصه نامداران و معرفی شخصیت‌های برجسته ایران از فردوسی تا شهید قاسم سلیمانی است. همچنین قصه‌های اراده و پیشرفت در راستای پویشی که رئیس‌جمهور مطرح کردند هم در جشنواره قصه‌گویی گنجانده شد. قصه‌های مربوط به کسب‌وکار و قصه‌های آزاد ازجمله موضوعات در این دوره بودند. همچنین یزد، پایتخت قصه و قصه‌گویی معرفی و امسال جشنواره در این شهر برگزار شد. دبیرخانه دائمی جشنواره قصه‌گویی نیز به یزد و خانه نویسنده فقید و نام‌آشنای این حوزه، مهدی آذری‌یزدی انتقال خواهد یافت.

با قصه لبخند بسازیم
شعار جشنواره امسال قصه‌گویی، با قصه لبخند بسازیم بود. البته هدف ما طنز و فکاهی نبوده، بلکه به‌معنای حکمت‌آموزی به‌کودکان‌همراه‌با‌نشاندن لبخندی بر
لب‌های آنهاست. برای اینکه شاهد ارتقای‌محتوایی قصه‌ها باشیم چند رویکرد اساسی درنظر گرفتیم؛ اول نگاه و زاویه دید جدید در قصه‌گویی است. نکته بعدی امیدآفرینی‌است. الهام و‌ ایمان‌آفرینی نیز نکته‌های بعدتر هستند تا از قبل از قصه بذر ایمان در دل بچه‌ها‌کاشته شود و در پایان نیز لبخند است که براساس شعار جشنواره جایزه ویژه‌ای برای آن درنظر گرفته‌شده است.‌






 

این خبر را به اشتراک بگذارید