چرا اسرائیل شکست خورده است؟
علیاکبر علیزاده؛ نماینده مجلس
پیروزی مردم غزه مقابل حملات بسیار سنگین رژیم صهیونیستی از نظر راهبردی و شاخصههای نبرد نظامی امری حادث محسوب میشود. تداوم و قطعی ساختن این پیروزی نیازمند توجه کشورهای اسلامی و همگرایی هر چه بیشتر آنان در حمایت از فلسطینیان است. ذکر 2نکته در باب پیروزی مردم غزه محل توجه است:
1- اصلیترین عواملی که اسرائیل را پس از 45روز جنگ در سرزمینهای اشغالی به ادامه تجاوز علیه مردم غزه تشویق میکند، وابسته به 2عامل لجستیکی است؛ نخست بحث سوخت است که سیستم نظامی این رژیم نیاز شدیدی به آن دارد و دوم نیازمندیهای غذایی رژیم صهیونیستی است.
رهبر معظم انقلاب در 2سخنرانی اخیر خودشان به این دو موضوع اشاره داشتند که راه سوخت رژیم صهیونیستی باید بست و در گام دوم نیز به لحاظ موادغذایی باید تحریم شود.
برخی دولتهای مستکبر غربی پشتیبان رژیم صهیونیستی هستند و این مسئله را نیز علنی اعلام میکنند، اما برخی کشورهایی که ادعای اسلامی دارند، در ظاهر رژیم صهیونیستی را محکوم میکنند و درواقع اصلیترین پشتیبانان این رژیم هستند و شنیده شده که هواپیماهای جنگی یکی از این کشورهای اسلامی به همراه خلبانانشان در بمباران مردم مظلوم فلسطین شرکت دارند.
رمزگشایی از صحبتهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر بستن شریانهای انرژی و کالا، این توضیح را در پی خواهد داشت که کشورهایی مانند ترکیه و آذربایجان از اصلیترین تامینکنندگان نیازمندیهای اسرائیل هستند.
جهان اسلام باید 2اقدام سلبی و ایجابی علیه اسرائیل انجام دهد. برخی کشورهای مؤثر در جنگ غزه از دورویی رنج میبرند. مردم کشورهای اسلامی باید از دولتمردان خودشان بخواهند تا شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی را قطع کنند و واردات کالاهای اسرائیلی تحریم شود. برخی کشورهای اسلامی مبادلات کالایی وسیعی با اسرائیل دارند. این دولتها باید خط خودشان را همسو با مردم و افکار عمومی کنند و علیه رژیم صهیونیستی اقدام عملی و آشکار داشته باشند.
کشورهای اسلامی نمیتوانند در جریان جنگ غزه «دودوزه بازی» کنند. رهبری گفتند اگر کشورهای اسلامی طرف مردم غزه هستند حداقل برای مدت کوتاهی نشان دهند رابطهشان را با رژیم صهیونیستی قطع کردهاند.
2- نتیجه همه جنگهایی که در سطح جهان اتفاق میافتد با چند عامل سنجیده میشود و مفهوم پیروزی را برای یکی از طرفها تداعی میکند؛ نخست بحث سازمان رزم است. آنچه در فلسطین مشهود است و همه به آن اذعان دارند این است که سازمان رزم بچههای حماس و جهاد اسلامی کمترین آسیب را دیده است و دوم موضوع قدرت سلاح و مهمات طرفین درگیر است. اسرائیل تاکنون نتوانسته هیچ پایگاه موشکی و انبار سلاح کاربردی بسیار مهمی را کشف کند و نکته سوم اینکه دولتهای سلطهگر برای تضعیف روحیه مقاومت مردم در جنگها و وادار کردن آنها به تسلیم شروع به کشتار غیرنظامیان میکنند. آمریکاییها سابقه چنین اقدامی را در جنگ ویتنام، افغانستان و عراق زمان صدام دارند.
هدف دولتهای سلطهگر از کشتار غیرنظامیان، مجاب کردن مردم به تحت فشار گذاشتن رزمندگان خود برای کنار گذاشتن مقاومت و تسلیم شدن است. قتلعام اسرائیل در جنگ غزه با همین هدف انجام شده است؛ درحالیکه سازمان رزم فلسطین آسیبی ندیده و سلاح و مهمات آنها محفوظ مانده است، مردم را مجبور به کوچ اجباری و بیخانمانی میکنند.
نکته مهم اینجاست که روحیه مردم فلسطین اصلا تغییری نکرده است. با همه قساوت و سبعیتی که اسرائیل در غزه مرتکب شده است تا مردم آنجا را تخلیه کنند، هنوز بیش از یکمیلیون نفر در غزه حضور دارند؛ لذا اسرائیل در این جنگ شکست خورده است.