• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
یکشنبه 23 مهر 1402
کد مطلب : 205867
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MjgW3
+
-

راهکاری برای موفقیت در دوره ششم

پدرام اخوان؛ کارشناس شهری

کلانشهر تهران امروز با عقبه تاریخی و فرهنگی در جغرافیایی به وسعت تقریبا 630کیلومترمربع بدون احتساب مساحت حرائم و دارای جمعیت ثابت شهرنشینی بالغ بر 9.2میلیون نفر بدون احتساب جمعیت روزانه است. تهران ‌عنوان پایتخت ایران اسلامی شامل 22منطقه و 123ناحیه در دامنه‌های جنوبی رشته کوه البرز تا دشت ری بین 2 وادی کوه و کویر واقع شده است. اداره شهری با این مختصات و ویژگی‌هایی که همگان کم‌وبیش بدان واقف هستند، مبحث ساده‌ای نبوده و مستلزم مدیریت عقلانی و کمالگرا برای فائق آمدن بر مسائل و معضلات متنوع مطرح در حیطه مدیریت شهری است. اقدامات تحول‌گرایانه صورت پذیرفته تاکنون در زمینه امور شهرسازی و معماری با وجود مدت زمان کوتاه سپری شده (حدود 2سال) در قیاس با مدیریت گذشتگان، می‌تواند افق امیدبخشی برای حرکت در مسیر تعقل‌گرایی باشد و با بهره‌گیری از مدیریت مبتنی بر دانش جوابگوی دغدغه‌‌های شهرسازی و رویکرد توسعه‌گرایی در ابعاد مختلف باشد. در این میان معیارهایی برای قیاس وجود دارد که اهم آنها عبارتند از:
به‌کارگیری مدیران متخصص و مجرب و بهره‌مندی از حداکثر ظرفیت‌های سرمایه‌های انسانی
بهره‌مندی از ظرفیت‌های انفورماتیک، توسعه و متناسب‌سازی مأموریت‌ها
ممانعت از برخوردهای سلیقه‌ای در نحوه اجرای مقررات شهرسازی با پایش بخشنامه‌ها
توجه به اسناد و قوانین بالادستی ضوابط ملاک عمل شهرسازی و قانونگرایی به‌منظور ارتقای کمی و کیفی در مباحث ساخت‌وساز
براساس آمارها می‌توان گفت، در دوره مدیریت فعلی در حوزه شهرسازی و معماری نسبت به نحوه مدیریت ادوار گذشته با وجود محدودیت‌های بالقوه، معیارهای دخیل برای ارتقای کمی و کیفی خدمات در حوزه شهرسازی و معماری از درجه مطلوبیت بهتری برخوردار هستند. تا حد امکان جهت‌گیری اهداف به سمت مبانی تخصصی و اصلاح نواقص ادوار گذشته فارغ از مباحث سیاسی و شعائر غیرکارشناسانه متمرکز شده‌اند. این نحوه مدیریت بدون بهره‌گیری از جامعه استادان دانشگاه و فرهیختگان امور و نگرش علمی به موضوعات، دستی‌یافتنی نخواهد بود.
به‌ عبارتی بدون توجه به سلیقه‌های خاص، از مدیرانی شاخص استفاده شده است. بدین ترتیب باید مباحث کارشناسانه با رویکرد تخصصی و استفاده ‌از حداکثر ظرفیت‌های موجود فارغ از گرایش‌های سیاسی و ضمن پرهیز از افراط و تفریط دنبال شود. از این ‌رو مدیریت جهادی با منطق با مدیریت دانش‌محور و با استفاده از فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب را می‌توان سرلوحه قرار داد و آن را توفیقی عظیم و موهبتی گران‌قدر برای توسعه پایدار شهری دانست.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید