
شهر در مسیر نوسازی
شهرداری تهران تسهیلگری برای ساخت مسکن و نوسازی بافت فرسوده را بهطور جدی در دستور کار قرار داده است

فرناز محمدزاده-روزنامهنگار
شاید وقتی گذرتان به خیابان لالهزار بیفتد، قبل از هر چیز جذب مغازههای لوسترفروشی این خیابان معروف شوید و ندانید در همان کوچهپسکوچههای لالهزار، چه وقایع تاریخیای نهفته است. کوچههایی که مردمانی را در خود جای داده بودند که بخشی از تاریخ سرزمین ما را شکل دادهاند؛ «بنبست پیرنیا» در لالهزار جزو همان بخش از تاریخ فراموششده شهر است. املاک خاندان پیرنیا که اجداد آنان در تهیه پیشنویس قانون مشروطه نقش داشتند، در کوچههای همان حوالی سالهاست که جای خوش کرده و دیگر تبدیل به یک بنای فرتوت شدهاند. روز گذشته خبرنگاران از ملکهای خاندان پیرنیا که در بنبست «پیرنیا یک» قرار دارند، بازدید کردند. حال این بناهای فرسوده و تاریخی رنگوبوی نوسازی و مرمت بهخود گرفته و با ورود بخش خصوصی، بعد از رفع مسائل حقوقی به یک نقطه گردشگری در این منطقه قدیمی تهران تبدیل خواهند شد.
مرمت و نوسازی بافت تاریخی جزو برنامههای مدیریت شهری در نقاط مختلف پایتخت بوده و آنگونه که مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران میگوید، باید در بافت تاریخی با رایزنی اوقاف و میراث فرهنگی سیاستها بهگونهای منعطفتر شود، تا تهدیدهای موجود در این بافت را به فرصت تبدیل کنیم. همچنین دیروز، خبرنگاران بازدیدی از 2پروژه «هلالاحمر» واقع در بزرگراه نواب، تقاطع هلال احمر و پروژه «ارغوان» واقع در خاوران، تقاطع خیابان ناصری و سیدجوادی داشتند که این دو پروژه ازجمله پروژههای مدیریت شهری در حوزه نوسازی بافت فرسوده و تسهیلگری در بحث ساخت مسکن است.
نوسازی 50درصد از بافت فرسوده
سیدمهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در نشست خبری روز گذشته خود با اشاره به اولویتهای این سازمان، اظهار کرد: براساس آمار 50درصد از بافتهای فرسوده نوسازی شده و 50درصد از آن همچنان باقیمانده است؛ ما مکلف هستیم که در سالجاری 3درصد از بافت فرسوده در سطح شهر تهران را نوسازی کنیم؛ سال گذشته 9/1 بافت فرسوده نوسازی شد و امسال بنابر مصوبه شورا سازمان نوسازی شهر تهران مکلف به نوسازی 3درصد در این حوزه شده است. در سالجاری پروانههای صادرشده در بافت فرسوده تا 4برابر نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
پیشرفت 30درصدی باغراه حضرت زهرا(س)
هدایت با اشاره به طول باغراه حضرت زهرا (س) به میزان 9.5کیلومترمربع، گفت: این باغراه در 2منطقه 18 و 17 قرار دارد و در حال حاضر پیشرفت 30درصدی را در این پروژه شاهد هستیم و پیمانکاران در این حوزه بهصورت 3شیفت فعال هستند. مسیر پیادهروی و دوچرخهسواری، انواع و اقسام خدمات آموزشی و خدماتی و تامین پارکینگ خودرو از مواردی است که در این باغراه درنظر گرفته شده است. مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا باغراه حضرت زهرا در دوره گذشته مدیریت شهری به بهرهبرداری رسیده است یا خیر، گفت: مسیر این باغراه 9.5کیلومتر است و در محدودههای مناطق 17 و 18 قرار دارد و در این دوره این باغراه با تغییراتی روبهرو بوده است.
ایجاد مسیر گردشگری از کن تا شنچالههای منطقه18
هدایت با اشاره به مسیر بزرگ محدوده گردشگری شهر تهران از کن تا شنچالههای منطقه18 بیان کرد: مسیر خوبی برای گردشگری ایجاد شده و همانطور که گفته شده این محدوده از کن آغاز میشود و در ادامه به بوستان جوانمردان- فرودگاه مهرآباد و سپس به محدوده شنچالههای منطقه18 متصل خواهد شد. هدایت از طرح ویژه سازمان نوسازی جهت تبدیل شدن شنچالههای منطقه18 به محدوده گردشگری خبر داد و افزود: مقدمات این طرح آماده شده است و در مرحله اول مسابقات معماری قرار داریم که با دستور شهردار تهران مسابقه بینالمللی برای این طرح برگزار خواهد شد.
آغاز ساخت فاز دوم کارخانه سیمان
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از آغاز فاز دوم آمادهسازی کارخانه سیمان با محوریت فعالیت شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: فاز نخست این پروژه در سال گذشته اجرا شد و فاز دوم و فاز تکمیلی آن تا پایان سال عملیاتی و اجرا میشود؛ چراکه تأکید ما بر این است که شهر تهران به شهری دانشبنیان تبدیل شود.