• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1402
کد مطلب : 192099
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjREX
+
-

خوش بگذره

آخر هفته خوب
خوش بگذره

آخر هفته‌ها، فرصتی دوباره برای کسب انرژی و رهایی از روزمرگی‌ها و دغدغه‌های کاری است. هرچند تعطیلات آخر هفته کوتاه است، اما با یک برنامه‌ریزی مناسب می‌توان از آن بیشترین استفاده را کرد. اگر تمام آخر هفته‌ها در فکر این هستید که کجا بروید ‌یا چه سرگرمی‌هایی داشته باشید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

موزه‌گردی
اجازه بدهید همین اول کار، برویم سراغ پیشنهادهای فرهنگی. اگر تقویم را ورق بزنید، امروز روز جهانی موزه است و به همین مناسبت هم بازدید از برخی موزه‌ها امروز برایتان رایگان تمام می‌شود. چی بهتر از این؟ می‌توانید از صبح چند موزه را نشان کنید و راهی این مسیر تاریخی شوید. پیشنهاد می‌کنیم اول سری به موزه سینما واقع در باغ فردوس بزنید. عمارت موزه سینمای ایران قدمتی حدود ۲۰۰ساله دارد و یکی از قدیمی‌ترین بناهای تاریخی پایتخت است که به دستور محمدشاه قاجار ساخته شده است. تالارهای موزه سینمای ایران دارای بخش‌های معاصران، بین‌الملل، کودک، دفاع‌مقدس، تماشاخانه، نام‌آوران و خانه فرهاد است؛ این تالارها نمایانگر سیر سرگذشت و تحولات سینمای ایران از آغاز این هنرصنعت تا به امروز است. می‌توانید با آغازگران سینمای ایران، نخستین تجهیزات سینمایی و افتخارات بین‌المللی آشنا شده و از مجموعه جوایز، یادگارها، تصاویر و اسناد شخصی و تندیس هنرمندان بازدید کنید. در ادامه بازدید هم به سالن تماشاخانه که مدل بازسازی شده سینماهای دهه‌های گذشته است، بروید و به تماشای گزیده‌ای از فیلم‌های تاریخ سینمای ایران بنشینید.

به تماشای هنر نوگرای ایران
روز جمعه این هفته نخستین نمایشگاه پیشگامان هنر نوگرای ایران در نگارخانه لاله برگزار می‌شود. اگر دارید فکر می‌کنید که هنر نوگرا دیگر چیست و چیزی راجع‌به آن نمی‌دانید، باید بگوییم که هنر نوگرا یا «مدرن» به مجموعه آثار و اندیشه‌های هنری گفته می‌شود که در نیمه دوم سده۱۹ میلادی تا دهه۱۹۷۰ میلادی رشد کردند و در آنها، سنت‌های هنری کلاسیک جای خود را به نوآوری‌های شخصی در بهره‌گیری از ابزارهای هنری و کاربردهای هنر دادند. در واقع هنرمندان مدرن برای بیان شخصی، فرم‌های کلاسیک را کنار گذاشتند و به موازات مدرنیته ابداعات بسیاری را پدید آوردند که توسط دیگر هنرمندان در سراسر جهان تکرار شدند. حالا هم نگارخانه لاله، نمایشگاه فروش آثار پیشگامان هنر نوگرای ایران را برگزار می‌کند. در این رویداد که با حمایت مجموعه‌داران شکل گرفته، ضمن ارائه آثار ارزشمند هنرمندان شاخص، گام‌هایی برای تشویق سایر مجموعه‌داران به خرید آثار تجسمی و تقویت بازار هنر معاصر برداشته شده که در هر دوره از این برنامه به تعداد مخاطبان افزوده خواهد شد. آثار هنرمندان به‌ترتیب شامل: هانیبال الخاص، فرامرز پیل‌آرام، ژازه تباتبایی، پرویز شاپور، بهجت صدر، مسعود عربشاهی، مکرمه قنبری، منصور قندریز، رضا مافی، حسین محجوبی، اردشیر محصص، بهمن محصص، محمد مدبر، مرتضی ممیز، منوچهر نیازی، محمد‌علی کمال هدایت و منوچهر یکتایی است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :
خوش بگذره
خوش بگذره
خوش بگذره
خوش بگذره