طلسم نوسازی اتوبوسها شکست
با ورود اتوبوسهای جدید، 15 سال بیمهری دولتها در نوسازی اتوبوسهای تهران پایان یافت
سیدمحمد فخار-روزنامهنگار
فاز نخست نوسازی اتوبوسرانی تهران با ۲هزار اتوبوس، روز گذشته با رونمایی از ۴۰دستگاه از این ناوگان اجرایی شد. براساس برنامهریزیهای انجام شده در ۶ماهه ابتدایی ۱۴۰۲، ۵۰۰دستگاه اتوبوس وارد ناوگان حملونقل خواهد شد و تا پایان سال این میزان به ۲هزار دستگاه خواهد رسید. فرصت جدید شورای شهر تهران برای تحول در حملونقل عمومی شهر، ۶۲۰۰میلیارد تومان بودجه برای تامین اتوبوس درنظر گرفته و دولت نیز برای همکاری اعلام آمادگی کرده است. ۱۵سال از آخرین نوسازی ناوگان اتوبوسرانی تهران میگذرد و طی این مدت، بیش از ۴هزار اتوبوس تهران فرسوده و از رده خارج شده بود، اما سالجاری فرصتی نو برای تحول اتوبوسهای تهران است. مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در مراسم دیروز اعلام کرد: طی هفته آخر فروردین و سالگرد ۶۷سالگی شرکت اتوبوسرانی پایتخت از ۴۰دستگاه ناوگان روسطحی حملونقل بهرهبرداری میشود.
بهگفته علیزاده، برای سال۱۴۰۲ در تحول بزرگ حوزه حملونقل برنامهریزی شده تا در این حوزه شاهد توسعه حملونقل باشیم و این موضوع در معاونت حملونقل و ترافیک و در سطح کلان مدیریت شهری پیگیری میشود.
وی با اشاره به رونمایی از ۴۰دستگاه اتوبوس جدید همزمان با شصتوهفتمین سالروز تاسیس شرکت واحد اتوبوسرانی افزود: این تعداد اتوبوس طی روزهای پیش رو پلاکگذاری و وارد ناوگان حملونقل شهری خواهند شد. سال گذشته نیز طبق توافق با وزارت کشور و سازمان شهرداریها ۱۷۴دستگاه اتوبوس نو وارد ناوگان حملونقل عمومی پایتخت شده بود.
اتوبوسهای نو، تحویل بخش خصوصی میشود
یکی از سیاستهای این دوره شرکت واحد اتوبوسرانی این است که از ظرفیت بخش خصوصی بهره ببرد و در همین زمینه اتوبوسها در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت تا خدمترسانی مؤثری به شهروندان صورت گیرد. براساس توافقی که انجام شده قرار است از ظرفیت شرکتهای تولیدکننده اتوبوسهای داخلی نیز بهره ببریم و تا پایان فروردینماه تفاهمنامه واگذاری ۲هزار دستگاه اتوبوس در سال جدید انجام و ابلاغ خواهد شد. به همین منظور برنامهریزیهای انجام شده در ۶ماهه ابتدایی امسال ۵۰۰دستگاه اتوبوس وارد ناوگان حملونقل خواهد شد. در بخش تعمیر و بازسازی اتوبوسرانی نیز حدود ۲۵۰۰دستگاه اتوبوس در سالجاری باید اورهال شوند تا بتوانند به چرخه بازگردند و ۱۳۵۰میلیارد تومان بودجه برای بازسازی اتوبوسها درنظر گرفته شده است.
ماجرای اتوبوسهای گازسوز
اما درباره موضوع اتوبوسهای گازسوز تهران و ضربالاجل دستگاه قضا نیز از مدیرعامل اتوبوسرانی سؤال شد. علیزاده در جمع خبرنگاران در اینباره گفت: این موضوع و ضربالاجل به اتوبوسهای گازسوز برمیگردد و ما بخش خصوصی را موظف کردیم تا در بازه زمانی تعیین شده (۶ماهه) نسبت به سیانجی کردن اتوبوسها اقدامات لازم را انجام دهند؛ ضمن اینکه شرکت واحد اتوبوسرانی ۳۰دستگاه اتوبوس گازسوز دارد که برای آنها ما اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به اینکه این شرکت هیچ مشکلی درخصوص اورهال و بازسازی اتوبوسها ندارد، گفت: انشاءالله تا پایان شهریورماه ۵۰۰دستگاه اتوبوس اورهال شده وارد سیستم ناوگان حملونقل عمومی خواهد شد و تا پایان سال هم ۲هزار دستگاه اتوبوس وارد ناوگان حملونقل عمومی خواهد شد و امیدواریم دولت نیز به تعهدات خود در ارتباط با اتوبوسهای جدید پایتخت عمل کند.