اقبال میلیونی در ماه مهمانی
رهبر معظم انقلاب در دیدار روز نخست ماه رمضان، عموم مردم خصوصا جوانان را به خواندن روزانه قرآن ولو در حد چند آیه دعوت کردند و بهدنبال این خواست رهبری پویش «میخوانمت» برای ترویج این امر نیک کار خود را آغاز کرد و حدود ۵میلیون نفر در این پویش نامنویسی کردند که هدفگذاری برای آن جذب ۳۰میلیون نفر در این پویش است. علاوه بر این پویش، استقبال پرشور از نمایشگاه قرآن امسال هم قابل توجه است؛ تا جاییکه علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در مورد میزان بازدید نمایشگاه قرآن در دوره سیاُم اعلام کرد که «سال قبل شاهد حضور یک میلیون و ۲۰۰ هزار بازدیدکننده از نمایشگاه قرآن بودیم که برآوردهای میدانی میگوید در این دوره به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید. این بازدیدها در مجموع با نمایشگاههای استانی به حدود 3میلیون نفر رسیده است.»
خالی از لطف نیست که بدانیم، روند نمایشگاههای بینالمللی قرآن در کشورهای عربی و غیرعربی نشان میدهد که این کشورها نمایشگاهی مشابه نمایشگاه بینالمللی قرآن کشورمان ندارند و تنها به برگزاری نمایشگاههای داخلی قرآن اهتمام میورزند. نمایشگاههای داخلی این کشورها که حول محور قرآن برگزار میشود نیز اغلب شامل نمایشگاههای هنری تابلوهای قرآنی، نمایش نسخ خطی قرآن یا نمایشگاههای مربوط به اعجاز علمی قرآن و سنت است. نکته جالب اینکه کشورهای غربی هم در پی استقبال از این رویدادها در کشورهای مسلمان، نسبت به برگزاری نمایشگاه قرآن اقدام کردهاند، تا جاییکه نخستین نمایشگاه قرآنکریم با هدف آشنایی جهانیان با متون گرانبهای اسلامی و نمایانساختن میزان تنوع نگارش قرآن در سرزمینهای اسلامی در واشنگتن در سال2016 برگزار شد. در سالهای اخیر هم رویکرد بهکارگیری فناوریهای نوین در این رویدادها رونق بیشتری گرفته است که بهعنوان نمونه در یکی از این رویدادها مدیرکمیته فناوری اطلاعات نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم نوید داد که امیدواریم در نمایشگاههای آتی از فناوری متاورس بتوانیم استفاده کنیم.
در تأیید این رویکرد روحالله دهقانیفیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در حاشیه بازدید از نمایشگاه قرآن اعلام کرد که «در معاونت علمی ریاستجمهوری بهدنبال این هستیم که از شرکتها، مؤسسات و افرادی که مفاهیم عالی انسانی فطری و معنوی قرآن را که هرگز کهنه نخواهد شد در قالبهای جدید میریزند و به تولید ارزش بر مبنای محتواهای اصیل میپردازند، حمایت کنیم تا هم اقتصاد خوبی را شکل دهد و هم اینکه مردم بتوانند از آن بهرهمند شوند.» سرانجام اینکه بزرگترین رویداد دینی و فرهنگی ایران، با حضور ۲۱کشور که بزرگترین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در جهان اسلام بود، با اقبال میلیونی در روز بیست و سوم ماه مهمانی خدا بهکار خود پایان داد.