• سه شنبه 4 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 22 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 24
دو شنبه 12 دی 1401
کد مطلب : 181653
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r02z6
+
-

نصب ۱۱۰مخزن اضطراری تا پایان سال

نشست تعدادی از تشکل‌های مردمی در حوزه محیط‌زیست برگزار و مواردی همچون آلودگی هوا، نصب مخازن آب اضطراری، قانون هوای پاک، تغییرات اقلیمی، بافت فرسوده و آسیب‌های اجتماعی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. به گزارش همشهری، در این نشست سمیه رفیعی‌ نماینده مردم تهران در مجلس و رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس، مهدی پیرهادی عضو شورای اسلامی شهر تهران، سیداحمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد هم‌افزایی سمن‌‌های تهران و سوده نجفی عضو شورای اسلامی شهر تهران حضور داشتند و مواردی را مطرح کردند که بخشی از صحبت‌های آنها به‌طور خلاصه در زیر آمده است.


سیداحمد علوی:
تمام نکاتی که در جلسات پیشین از سوی تشکل‌ها بیان شده، دسته‌بندی شده و تقدیم هیأت رئیسه شورای شهر و مدیریت شهری شده تا در بودجه سال‌۱۴۰۲ شهرداری دیده شود. تعطیلات مدارس‌ یا پیشنهاد دورکاری کارمندان شیوه درستی برای مبارزه با آلودگی هوا نیست. اگر جداره پشت بزرگراه امام علی(ع) در جنوب تهران را نظاره کنید متوجه می‌شوید که عده‌ای در حال کوه‌خواری هستند. کوه بی‌بی‌شهربانو شکافته و هیچ‌کسی پاسخگو نیست؛ وضعیت چشمه‌علی هم همین است؛ درحالی‌که اینها بخشی از میراث فرهنگی ماست. برگزاری نمایشگاه کتاب ترافیک و آلودگی ایجاد می‌کند و بهتر است نمایشگاه به شهر آفتاب برود، ولی یک وزارتخانه نامه صادر می‌کند که نباید نمایشگاه به شهر آفتاب برود؛ برخی افراد پشت این موضوع هستند و در این‌باره نباید فقط به درآمدزایی در نمایشگاه سئول فکر کرد.


سمیه رفیعی: در تهران ۵مدرسه سبز داریم که یا در حال ساخت است یا افتتاح شده که سازمان نوسازی مدارس در حال اجرای آن است؛ باید استانداردهای ساخت مدارس سبز را به ساختمان‌سازی‌ عادی و براساس اقلیم شهرهای مختلف تسری دهیم. اگر ابتدای زنجیره در صنعت نفت و گاز را می‌دیدیم و رویه را اصلاح می‌کردیم، امروز مجبور نبودیم به نیروگاه‌ها مازوت بدهیم یا بنزین بی‌کیفیت تولید کنیم.  باید پای نظارت بر اجرای قانون هوای پاک ایستاد؛ متأسفانه موضوع اسقاط خودرو با وجود مافیای بزرگ خودرو رأی آورد؛ ۷ تا ۱۱میلیارد دلار هزینه سلامتی به‌دلیل آلودگی هواست.

مهدی پیرهادی: بعد از شنیدن دغدغه همراهان بیمار، خودم از نزدیک این مشکلات را دیدم و پیگیری کردم؛ چند همراه‌سرا در اطراف بیمارستان‌ها احداث شده و در ماه‌های آینده هم چند همراه‌سرای دیگر افتتاح می‌شود. تا پایان سال‌جاری ۱۱۰مخزن آب اضطراری در محلات نصب می‌شود تا در مواقع بحران مردم ۷۲‌ساعت آب داشته باشند، البته تا پایان برنامه چهارم برنامه جامع تهران باید به ۴۴۰مخزن برسیم. بازیافت زباله‌های ساختمانی هم در حال انجام است و قرار است توسعه پیدا کند. قانون هوای پاک باید اصلاح شود و آمار و شاخص‌های سیاهه انتشار آلودگی هوا مربوط به سال‌۹۴ است که باید به‌روز شود تا همه مولفه‌ها در آن درنظر گرفته شود.


ســـوده نجــفی: امـــــروزه حفاظت از محیط‌زیست و توسعه پایدار به‌صورت توأمان با هم در جهان دیده می‌شود؛ باید تغییر اقلیم، تنوع زیستی و آلودگی هوا را که بزرگ‌ترین مشکلات محیط‌زیستی کشورمان است، درک کنیم. تره‌بارها و فروشگاه‌های شهروند را موظف کردیم که طبق برنامه‌ریزی خاصی، تعداد کیسه‌های پلاستیکی را کم کنند و به جای آن کیسه‌های پارچه‌ای یارانه‌ای جایگزین شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید