• یکشنبه 10 تیر 1403
  • الأحَد 23 ذی الحجه 1445
  • 2024 Jun 30
دو شنبه 30 آبان 1401
کد مطلب : 177663
+
-

پایان پروژه‌های نیمه‌تمام در پایان سال

معاون فنی و عمرانی شهرداری در صحن شورای شهر تهران از تکمیل 90پروژه معطل پایتخت طی 4ماه آینده خبر داد

گزارش
پایان پروژه‌های نیمه‌تمام در پایان سال

 ارائه گزارش نظارتی ۶ماهه (تا پایان شهریور) پروژه‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای حوزه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران توسط کمیسیون برنامه‌وبودجه، مهم‌ترین دستور یکصدوهفتمین جلسه شورای شهر پایتخت بود. این اقدام برای نخستین‌بار در این دوره (شورای ششم) صورت‌گرفته و محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه در جریان ارائه آن گفت که با کسی تعارف نداریم و تهیه و ارائه گزارش نظارتی از عملکرد معاونت‌های مختلف بیانگر نقاط ضعف و ایرادات است که در ماه‌های آتی معاونان می‌توانند نسبت به رفع آنها و ثبت عملکرد موفق اقدام کنند. او با بیان اینکه اختصاص اعتبارات معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران بیش از ۱۰۰درصد بوده، عنوان کرد که پروژه‌ها پیشرفت ۳۲درصدی داشته‌اند و قابل قبول نیست. به‌گفته آخوندی، گزارش نظارتی عملکرد معاونت‌های حمل‌ونقل و ترافیک و فرهنگی و اجتماعی هم تهیه و به‌زودی در صحن شورا ارائه می‌شود. به‌گزارش همشهری، کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران، تهیه گزارش‌های نظارتی را در اولویت اقداماتش قرار داده ‌و آنطور که محمد آخوندی، رئیس این کمیسیون عنوان کرده: «قرار بود این گزارش‌ها  ۳ماهه ارائه شود؛ اما بنا به دلایلی ۶ماهه ارائه شده است.» او با اشاره به اهداف این کار گفت: «می‌خواهیم مشخص شود، چه اقداماتی درخصوص ردیف‌های پیش‌بینی‌شده بودجه1401 انجام شده است؟ چقدر عقب‌ماندگی داریم؟ و در چه بخش‌هایی پیشرفت داشته‌ایم؟ همچنین برای مردم روشن شود درآمدهای کسب‌شده در کدام بخش‌ها هزینه شده است.»

نگاه آماری به بودجه عمرانی
محمد آخوندی در ادامه گزارش به بودجه معاونت فنی و عمرانی اشاره و عنوان کرد: «2هزارو589میلیارد تومان بودجه مصوب معاونت فنی و عمرانی بوده که 2هزارو480میلیارد تومان اعتبار مصوب تملک دارایی سرمایه‌ای بوده و هزار و 285میلیارد تومان تخصیص داده شده است. شهرداری 58پروژه در حوزه معاونت فنی و عمرانی داشته که 20پروژه مستمر و 38پروژه غیرمستمر بوده و در 6ماهه ابتدای سال به‌طور کلی پروژه‌‌ها 32درصد پیشرفت داشته‌اند که با توجه به اعتبار تخصیصی، مناسب نیست و انتظار می‌رفت میزان پیشرفت بیش از این باشد.»
 از پروژه یادگار امام تا طرح شهید شوشتری
رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وضعیت پروژه‌های مهم اشاره و عنوان کرد: «بزرگراه یادگار امام ۱۸۰میلیارد تومان بودجه داشته که ۹۹میلیارد تومان اختصاص‌یافته اما 24درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. پروژه شهید بروجردی امسال 17درصد و طرح شهید شوشتری هم 12درصد پیشرفت داشته‌اند. همچنین در بودجه1401 اعتباری برای اصلاح تقاطع‌های غیرهمسطح پیش‌بینی ‌شده است؛ اما میزان پیشرفت در این طرح‌ها قابل‌قبول نیست.»

منطقه8 رکورددار پروژه‌های عمرانی
در ادامه جلسه و پس از ارائه گزارش نظارتی، سیدجعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورا گریزی به وضعیت پروژه‌های مناطق زد و گفت: «پروژه‌های عمرانی منطقه یک پیشرفت فیزیکی نداشته و در منطقه2 هم 5پروژه پیش‌بینی‌شده که فقط یک پروژه عملیاتی شده و پیشرفت 5درصدی داشته است. منطقه8 با 14طرح عمرانی که همگی در ۶ماهه ابتدای سال عملیاتی شده‌اند و اکنون پیشرفت قابل‌قبولی دارند، وضعیت مناسب‌تری دارد و در مجموع منطقه یک بدترین و منطقه8 بهترین وضعیت در حوزه پروژه‌های عمرانی را دارند.»

تسویه‌حساب با واگذاری سهام 4شرکت
یک فوریت لایحه واگذاری بخشی از سهام 4شرکت‌‌ تابعه شهرداری تهران (فروشگاه شهروند، همشهری، فروشگاه رفاه و شهر آفتاب) جهت تسویه بدهی به بانک‌ها، دستور جلسه دیگر پارلمان شهری بود؛ لایحه‌ای که احیاکننده مصوبه دوره چهارم شورای شهر تهران است و مهدی چمران با اشاره به این موضوع، گفت: «آن دوره (شورای چهارم) نمایشگاه آفتاب و فروشگاه شهروند را به‌ازای پرداخت بدهی به بانک شهر واگذار کردیم؛ اما در دوره پنجم اعضای شورا آن را پس گرفته و قرارداد را به هم زدند. این واگذاری‌ها به‌علت پرداخت بدهی‌ها بود؛ چرا‌که در آن زمان مبلغ بدهی به بانک ۵۰۰۰میلیارد تومان بود، اما حالا این عدد به ۳۸هزار میلیارد تومان رسیده است.» در ادامه لطف‌الله فروزنده، معاون مالی شهردار تهران هم در توضیح فوریت این لایحه از بدهی 50هزار میلیاردتومانی پرده برداشت و گفت: «با واگذاری سهام این شرکت‌ها به‌دنبال کاهش تصدی‌گری شهرداری در راستای افزایش بهره‌وری و اصلاح ساختارها هستیم. شهرداری اکنون ۵۰هزارمیلیارد تومان به بانک‌ها بدهی دارد که ۳۰هزار میلیارد تومان اصل پول و ۲۰هزار میلیارد سود آن است که اگر این لایحه به تصویب برسد، می‌توانیم هر‌چه سریع‌تر نسبت به عملیاتی‌کردن اقدام کنیم.» او همچنین گفت که 38هزار میلیارد تومان به بانک شهر و 8هزار میلیارد تومان به پیمانکاران در مناطق، بدهی داریم. گرچه در ادامه برخی از اعضا (مهدی عباسی، حبیب کاشانی، علی‌اصغر قائمی و ناصر امانی)، موارد و نکاتی چون مشخص‌شدن بدهی‌ها و فرصت بیشتر برای بررسی لایحه و... را مطرح کردند؛ اما در نهایت لایحه تصویب و مقرر شد در مدت 2هفته توسط کمیسیون‌ها بررسی شود.

مکث
تلاش برای ارائه تسهیلات به تاکسیرانان


رئیس شورای اسلامی شهر تهران دیروز در جمع خبرنگاران از اختصاص تسهیلات به تاکسیرانان برای جایگزینی خودروهای جدید خبر داد و گفت که امیدواریم بتوانیم در این حوزه از دولت کمک بگیریم. مهدی چمران با بیان اینکه یکی از مشکلات در تحویل تاکسی‌ها و ون‌ها، گرانی است، عنوان کرد: «پولی که برای خرید خودروی جدید نیاز است، در اختیار رانندگان نیست. مقرر شد دولت تسهیلاتی درنظر بگیرد و تاکسی‌ها‌ و ون‌ها از فرسودگی خارج شوند و با ورود خودروهای نو (ون و تاکسی) خدمت‌رسانی در ناوگان حمل‌ونقل عمومی مطلوب‌تر شود.»

بهره‌برداری از 90پروژه تا پایان سال
معاون فنی و عمرانی شهردار تهران در جریان ارائه گزارش اقدامات انجام‌شده و برنامه‌های پیش‌رو، از بهره‌برداری 90پروژه معطل‌مانده تا پایان سال خبر داد و گفت که طی 4ماه آینده به‌طور میانگین در هر منطقه حدود 4پروژه بهره‌برداری می‌شود. عباس شعبانی درباره قابل‌قبول نبودن پیشرفت پروژه‌ها هم عنوان کرد: «برخی از پروژه‌ها در ماه پنجم یا ششم (مرداد و شهریور) به ما ارجاع داده شده‌اند و اکنون (مهر و آبان) پروژه‌هایی که پیشرفت 10درصدی داشته‌اند به 25درصد رسیده‌اند.»

نیمه‌تمام‌های عمرانی تهران در مسیر اتمام
  90پروژه معطل پایتخت تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.
  بیش از ۱۰۰پروژه عمده در شهر تهران معطل بوده‌اند که ارزش آنها هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
  با ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه، پروژه‌های نیمه‌تمام به اتمام خواهند رسید.
  ۱۰میلیارد تومان هر هفته به پروژه‌های نیمه‌تمام اختصاص می‌یابد.

بزرگراهی
  بزرگراه شهیدشوشتری در 2قطعه اجرایی می‌شود.
  قطعه اول بزرگراه شهید شوشتری به طول 9کیلومتر شهریور1402 به بهره‌برداری می‌رسد.
  پیشرفت 12درصدی برای قطعه بزرگراه شهید شوشتری تا پایان امسال پیش‌بینی شده که تاکنون 6درصد انجام شده است.
  پروژه شهید شوشتری نیاز به 7هزار میلیارد تومان 
اعتبار دارد.
  بازبینی در پروژه یادگار امام (ایجاد اتصال میان 2باند)، هزار و 300میلیارد تومان صرفه‌جویی در پی
 داشته است.
  پیشرفت 15درصدی برای پروژه یادگار امام(ره) طی امسال پیش‌بینی شده بود که 7درصد آن انجام
 شده است.
  350میلیارد تومان اعتبار برای نصب 2پل در میدان سبلان نیاز است که با اصلاح مهندسی هزینه به 70میلیارد تومان کاهش پیدا
 کرده است.
  اگر معارضین طرح قطعه اول بزرگراه یادگار امام(ره) برطرف شود در ۲۲ بهمن‌ماه به بهره‌برداری خواهد رسید.
  در محدوده بزرگراه شهید همدانی   ۱۱۵کیلومتر اضافه راه وجود داشت که با اصلاح ایجاد شده ۱۶کیلومتر
 از مسیر کاهش یافته است.
  بخشی از اصلاحات بزرگراه شهیدهمدانی در دهه فجر به بهره‌برداری خواهد رسید.

پل‌ و تقاطع
  تکمیل 18تقاطع ترددی
 در دستور کار قرار
 دارد.
  قرارداد احداث 10تقاطع
 با قرارگاه خاتم منعقد 
شده است.
  12تا14تقاطع تا پایان سال آماده بهره‌برداری 
می‌شود.
  20پروژه اصلاح تقاطع غیرهمسطح سال آینده انجام خواهد شد.
  تهران بیش از 750دستگاه پل دارد.
  66پل ساخته شده تا قبل از سال ۸۱ نیاز به مقاوم‌سازی‌ و مرمت لحظه‌ای دارند.
  14پروژه مقاوم‌سازی‌ پل پیش‌بینی شده که 7طرح امسال و 7طرح سال آینده تحویل داده می‌شود.

آسفالت‌ریزی
  110میلیون مترمربع مساحت معابر شهر تهران است.
  معابر تهران از نظر روکش آسفالت با عقب‌ماندگی 10میلیون تنی روبه‌روست.
  596هزار تن آسفالت در 6ماهه ابتدای امسال تولید و پخش شده است.
  شهرداری امسال توانسته از مرز ۶۰۰ هزار تن در تولید و پخش عبور کند.
  ۱۹۰هزار تن آسفالت در مناطق در پی اجرای طرح خدمت مناطق 22گانه اجرا و توزیع شد.
  مناطق22گانه امسال به اندازه ۵برابر آسفالت خیابان ولیعصر، به عرض ۱۶متر آسفالت شدند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید