آزاده حبیبیتنها
کولیره، یکی از نانهای محبوب استان کردستان با طعم و مزهای بینظیر است. بهتر است آن را یکبار امتحان کنید.
مواد لازم: آرد ۳ پیمانه، شیر ولرم ۱ پیمانه، شکر دوسوم پیمانه، خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری، نمک ۱ قاشق چایخوری، روغن مایع یکچهارم پیمانه، تخم مرغ ۱ عدد
مواد لازم رومال نان: زرده تخممرغ ۱ عدد، ماست ۱ قاشق چایخوری، زعفران دمکرده غلیظ 1قاشق غذاخوری، کنجد یا سیاهدانه به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا اجازه میدهیم تا خمیر مایه عمل بیاید. در این مدت شیر را حرارت میدهیم، گرمای آن باید به اندازهای باشد که حس شود اما دست را نسوزاند. یک قاشق از شکر را داخل شیر ریخته و خمیر مایه را روی آن میپاشیم. کمی ظرف را تکان داده و سپس روی آن را میپوشانیم. 5تا 10دقیقه صبر میکنیم تا مواد پف کند.
بقیه مواد را به خمیر مایه اضافه کرده، آرد را کم کم روی آن الک میکنیم. تمام مواد خمیر را مخلوط کرده و 5دقیقه به خوبی ورز میدهیم. کف ظرفی را چرب کرده و خمیر را داخل میگذاریم. روی ظرف را با پارچه میپوشانیم و در محیطی نسبتا گرم بهمدت 1تا 2ساعت قرار میدهیم تا پف کند.سپس با دست کمی پف خمیر را گرفته در اندازههای مساوی برمیداریم و با دست یا وردنه به ضخامت کمتر از یک سانتیمتر آن را پهن میکنیم. سپس روی آنها را مواد رومالزده و کنجد و سیاهدانه یا زیره و دارچین میپاشیم. کلوچهها یا همان نانها را در فر از قبل گرم شده با دمای 180درجه سانتیگراد بهمدت 15تا 20دقیقه قرار میدهیم.
نان کولیره
در همینه زمینه :
تنور گرم