• چهار شنبه 29 مرداد 1404
  • الأرْبِعَاء 25 صفر 1447
  • 2025 Aug 20
پنج شنبه 10 تیر 1400
کد مطلب : 134600
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gJWEZ
+
-

آشپز این هفته عصرانه‌های خوشمزه پیشنهاد می‌دهد

دسرهای دلچسب فصل گرم

دسرهای دلچسب فصل گرم

سحر  غفوری

در این روزهای تابستانی که گرما کلافه‌کننده شده، می‌توانیم با غذاها و دسرهای خنک و دلچسب، خنکای خاصی را  به‌جان خود و خانواده هدیه دهیم. درست‌کردن انواع و اقسام نوشیدنی و دسرها با بستنی و میوه‌های تابستانی کار چندان سختی هم نیست و با کمی خلاقیت می‌توانید در دورهمی‌ها با این دسرهای خنک از مهمانانتان پذیرایی کنید. این هفته قرار است ساناز صابر، آشپز ۳۸ ساله‌ای که بازی با مزه‌ها را به خوبی بلد است ما را با تهیه این دسرهای خنک آشنا کند. او که در خلق طعم‌های جدید، مهارت داشته، بیش از ۱۰سال است که در حوزه آموزش آشپزی و شیرینی‌پزی، سابقه درخشانی دارد. او انواع کیک، دسر، ژله و غذا  را به علاقه‌مندان آموزش می‌دهد و این روزها هم در فضای مجازی به‌عنوان بلاگر فعال شده است. این شما و این مزه‌ها و طعم‌های خنک و ناب!

کیک شیفون نانا

کیک شیفون، کیکی است که دستور پخت ساده‌ای دارد و با جزئیات رعایت‌شده به بهترین نتیجه می‌رسد. این کیک بافت بسیار نرم و کاملا اسفنجی داشته و مناسب برای خامه‌کشی و تزئین است. یادتان باشد که قرار است این کیک را با میوه‌های خنک این فصل تزئین و طعم‌دار کنیم.

مواد لازم برای 4نفر
   تخم‌مرغ: ۶عدد
   شیر: نصف پیمانه
   روغن مایع: نصف پیمانه
   شکر سفید: ۱ و ۱/۲ پیمانه
   آرد: ۲ پیمانه
   بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری

طرز تهیه
اول فر را روشن کنید و روی دمای ۱۷۵ قرار دهید. بعد قالب کیک با قطر ۲۵سانتی‌متری را چرب کرده و کنار بگذارید. سفیده و زرده تخم‌مرغ را جدا کنید. سفیده را در ظرف استیل بریزید و کنار قرار دهید. زرده‌ها را ۲ دقیقه با همزن بزنید و یک پیمانه از شکر را آرام‌آرام بریزید و هم بزنید تا کرم رنگ و کش‌دار شود. بعد روغن را آرام بریزید و همچنان هم بزنید. بعد شیر را آرام بریزید و هم بزنید. آرد را با بکینگ پودر 2بار الک کرده و کنار بگذارید. سفیده‌ها را با همزن بزنید تا کمی کف کند. بعد ۱/۲ پیمانه شکر را آرام‌آرام اضافه کنید، درحالی‌که همچنان با همزن مشغول هم‌زدن هستید. شکر که تمام شد، دور همزن را تند کرده و تا حدی بزنید که فرم بگیرد و اگر ظرف را برگردانید تکان نخورد. دقت کنید که سفیده را زیادتر از این حد نزنید چون کیک خشک شده و هضم آن سخت خواهد شد. حتما این مورد را در کیک‌های اسفنجی رعایت کنید. فکر نکنید اگر بیشتر بزنید کیک بیشتر پف خواهد کرد. همین که دیدید فرم گرفت برعکسش کنید تا آمادگی آن را بسنجید. حالا همزن را کنار بگذارید و لیسک یا کفگیر یا قاشق تخته‌ای را بردارید و نصف زرده را از یک گوشه آرام‌آرام در ظرف سفیده بریزید و دورانی هم بزنید و مخلوط کرده و بعد نصف دیگر را هم مخلوط کنید. زرده که تمام شد، نصف آرد را الک کرده و باز دورانی هم بزنید. بعد نصف دیگر را هم بزنید. مایع را در قالب بریزید. قالب را به‌مدت یک ساعت در فر قرار دهید. پس از پخت در دما قرار دهید تا خنک شود و طبق سلیقه تزئین کنید. حالا برای تزئین این کیک می‌توانید از میوه‌های تابستانی و خنک استفاده کنید.

کیک بستنی

ترکیب لذتبخش و خنک کیک و بستی از آن دسرهایی است که می‌توانید تابستان خود را با این مزه خاص، دلچسب‌تر کنید. در ادامه شما را با تهیه یک کیک بستنی با طعم توت‌فرنگی آشنا می‌کنیم. البته توجه داشته باشید طعم بستنی بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد و می‌توانید از طعم‌های وانیلی یا شکلاتی هم استفاده کنید.

مواد لازم
   روغن جامد: ۱۵۰ گرم
   شکر: ۲۵۰ گرم
   تخم‌مرغ: ۴ عدد
   بکینگ پودر: ۲ قاشق مرباخوری
   آرد: ۲۵۰ گرم
   آب: دو‌سوم پیمانه
   بستنی توت‌فرنگی: یک لیتر
   شکلات آب‌شده: ۱۴۰ گرم
   پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه
ابتدا باید یک کیک پایه درست کرد. سفیده را از زرده جدا کرده و هم بزنید تا فرم بگیرد و از ظرف بیرون نریزد. در ظرف دیگری شکر و روغن را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. سپس زرده‌ها را یکی‌یکی به روغن و شکر زده شده اضافه کنید و هر تخم‌مرغ را ۳۰‌ثانیه بزنید. آرد و بکینگ پودر و پودر‌کاکائو را باهم مخلوط کنید و نیمی از آن را به زرده تخم‌مرغ و روغن و شکر اضافه و در حد ۳۰ ثانیه با همزن مخلوط کنید. آب ولرم را اضافه کنید و ۳۰ ثانیه با دور کند همزن هم بزنید و بقیه آرد و پودر کاکائو و بکینگ پودر را اضافه کنید و باز ۳۰ ثانیه هم بزنید. بعد از این مرحله می‌توانید سفیده تخم‌مرغ را به بقیه مواد کیک اضافه کرده و هم بزنید. حالا ظرفی به قطر ۲۸سانتی‌متر را چرب کرده و داخل و دیواره‌های قالب را با پودر کاکائو یا آرد، آرد‌پاشی کرده و مواد کیک را داخلش ریخته و در حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد فر به‌مدت زمان ۴۵ دقیقه در طبقه وسط قرار دهید. بعد از اینکه کیک پخت، اجازه دهید تا کاملا سرد شود. سپس یک لایه نازک با احتیاط از روی کیک جدا کرده و داخل کیک را خالی کنید. به‌طوری که دیواره‌های کیک پاره نشود. بستنی توت‌فرنگی که در دمای محیط گرم شده به همراه میوه‌های دلخواه را که قبلا مخلوط کرده بودید داخل آن بریزید. می‌توانید چند تا بیسکوئیت داخل بستنی قرار دهید و لایه بعدی کیک را روی بستنی بگذارید و بعد داخل فریزر قرار دهید. باید ۶ تا ۷ ساعت داخل فریزر بماند تا خودش را بگیرد. برای تزئین روی آن هم از پودینگ توت‌فرنگی استفاده کرده و بعد با موز و پسته تزئین کنید.

نان خامه‌ای با طعم الویه

شکل و شمایل نان خامه‌ای آنچنان دلرباست که هر کسی را برای خوردنش به هوس می‌اندازد اما متأسفانه به حدی چرب، شیرین و پرکالری است که بسیاری از خوردن نان‌خامه‌ای هراس دارند. حالا برای آنهایی که هوس خوردن نان خامه‌ای کردند، پیشنهاد جالب‌تر داریم و آن هم نان خامه‌ای بدون خامه است! بله درست شنیدید. این بار این نان را با الویه سرو می‌کنیم و به جای خامه، از مواد غذایی مغذی داخل آن می‌ریزیم. این پیش غذا، انتخاب خوبی برای کودکانتان است و آنها را به وجد خواهد آورد.

مواد لازم
   آب و آرد (الک‌شده) هرکدام: یک لیوان
   کره: ۵۰گرمی
   نمک: مقدار کمی
   تخم‌مرغ: ۴عدد
   وانیل: یک قاشق چایخوری
   بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه
آب و کره و شکر را داخل ظرفی گذاشته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. وقتی جوش آمد شعله را کم کنید و آرد را یک دفعه داخلش بریزید و مرتب هم بزنید. اول حالت چسبنده دارد اما شما به هم زدن ادامه بدهید تا به راحتی در یک طرف جمع شود. سپس از روی شعله بردارید و داخل ظرف دیگر بریزید تا سرد شود. تخم‌مرغ‌ها را داخل ظرفی ریخته و با همزن دستی مخلوط کنید و خمیر را داخل کاسه گذاشته و تخم‌مرغ‌ها را کم‌کم با خمیر مخلوط کرده و وانیل و بکینگ پودر را اضافه کنید. مرحله تخم‌مرغ با خمیر دقت زیادی می‌خواهد چون خمیر به‌صورت تکه‌تکه درمی‌آید. ولی آنقدر بزنید تا به‌صورت خمیر یکدست نرمی در بیاید. حالا خمیر را داخل قیف با ماسوره ساده یا شکوفه ریخته و داخل سینی که کاغذ انداخته‌اید قالب بزنید. قالب‌ها را در فر که قبلا با حرارت ۲۰۰درجه به‌مدت نیم‌ساعت گرو کرده‌اید قرار دهید تا پخته شود. وقتی رنگ نان‌ها طلایی شد فر را خاموش کرده و بگذارید داخل فر کمی بمانند تا با حرارت داخل فر خشک‌تر و طلایی‌تر شوند. پس از اینکه خشک شدند، در آنها الویه قرار داده و با زیتون تزیین کنید.

این خبر را به اشتراک بگذارید