• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 25 بهمن 1399
کد مطلب : 124259
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/AD2mP
+
-

نشست شهردار تهران با مبارزان سیاسی قبل از انقلاب

نمادهای به‌جا مانده از مبارزات انقلاب باید حفظ شود

شهردار تهران بر حفظ و بازسازی آثار به‌جامانده از مبارزات انقلاب تاکید کرد و گفت: برخی از این آثار تخریب شده‌اند که آنها نیز در صورت امکان باید احیا شوند.
به گزارش همشهری آنلاین، پیروز حناچی شهردار تهران در دیدار با مبارزان و فعالان سیاسی پیش از انقلاب که به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در موزه زندانیان سیاسی باغ موزه قصر برگزار شد، گفت: «بسیاری از بناهایی که مربوط به دوران قبل از انقلاب بود در اثر بی‌توجهی تخریب شد. به عنوان مثال در شرایط جنگی، زندان قزل قلعه تخریب شد. اما خوشبختانه ساختمان زندان قصر حفظ شده است. باغ نگارستان هم یک فضای آموزشی بود که قرار بود تخریب شود و به جای آن سه برج ساخته شود که دکتر حسن حبیبی معاون اول رئیس جمهور در آن زمان جلوی آن را گرفت.»
به‌گفته شهردار، باور مدیریت شهری این است که خیلی از بناهای مربوط به انقلاب را باید حفظ کنیم و اجازه ندهیم که تخریب شود؛ البته می‌دانیم در این راه مشکلاتی هم به وجود می‌آید.
حناچی همچنین بر بازسازی فضاهای اینچنینی تاکید و اضافه کرد: «می‌توانیم به جای زندان قزل‌قلعه و یا جایی همان نزدیکی، نمادی از آن زندان و اتفاقاتی که در آن افتاده است، نصب کنیم. درست است که آنجا از بین رفته اما معنایش این نیست که نمی‌شود هیچ کاری برای یادآوری این مکان‌ها و اتفاقات آن انجام داد.» او با اشاره به حس تحقیرشدن و اختناق ناشی از حکومت پهلوی در آن دوران گفت: متاسفانه بدی این فضاها و شرایط را نتوانستیم به نسل جدید منتقل کنیم هر چند تلاش‌های زیادی شد و در کتاب‌های بعد از انقلاب هم اشاراتی شده است اما اینها کافی نیست.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود بر ادامه استفاده زندانیان سیاسی از ساختمانی که شهرداری در اختیارشان گذاشته است تاکید کرد و گفت: «تلاش کنید خاطراتی که واقعیت آن دوران را منعکس می‌کند به شکل یک کتاب منتشر شود و ما هم در این راه به شما کمک می‌کنیم. تلاش کنید آن خاطرات از بین نرود و فراموش نشود. ملتی که خاطرات خود را فراموش می‌کند، ممکن است یک اشتباه را بارها تکرار کند.»
حناچی گفت: «برنامه بعدی شهرداری این است که بر اساس اسناد و عکس‌های موجود در صورت امکان برخی فضاهای تخریب شده را بازسازی کند تا برای آیندگان بماند.» به‌گفته او، بهترین و اصیل‌ترین نقطه، منزل مرحوم آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی است و انصافا همان طور که بود حفظ شده است. منزل حضرت امام(ره) هم تقریبا خوب حفظ شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید