• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 25 بهمن 1399
کد مطلب : 124242
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9rygZ
+
-

دومین محموله واکسن روسی تحویل سفارت ایران شد

واکسیناسیون فعلا فقط برای کادر درمان

وزارت بهداشت: تا پایان سال یک‌میلیون‌و300هزار نفر واکسینه می‌شوند

4روز پس از آغاز واکسیناسیون برای گروه کوچکی از کادر درمان بیمارستان‌ها، گمانه‌زنی‌هایی درباره عوارض تزریق واکسن روسی اسپوتنیک‌وی مطرح شده است، هرچند که وزارت بهداشت تأکید کرده که عوارض خفیف بوده است. ماجرا از ساری شروع شد زمانی‌که در فضای مجازی اعلام شد 3نفر از پرستاران بیمارستان امام ساری، پس از تزریق واکسن نیاز به بستری پیدا کرده‌اند. مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی اما به‌سرعت خبر را تکذیب کرد و گفت که هیچ گزارشی از مراکز درمانی مازندران مبنی بر بستری واکسینه‌شده‌ها دریافت نکرده است.
سیمین بابایی گفته بود که واکسیناسیون در 4بیمارستان این استان انجام شده و هیچ‌یک از افراد، دچار مشکل نشده‌اند. او این را هم اضافه کرد که قرار است 4800نفر از کادر درمان بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های استان، واکسینه شوند. با اینکه بابایی هرگونه عوارض جانبی برای واکسینه‌شد‌ه‌ها را رد کرد، سخنگوی سازمان غذا و دارو خبر از ایجاد عوارض خفیف در تزریق‌کنندگان واکسن روسی داد. کیانوش جهانپور به ایلنا گفت که تزریق‌کنندگان واکسن پس از دریافت نخستین دوز، دچار عوارض خفیف شدند، غیراز این اما، مشکلی پیدا نکردند. به‌گفته او این عوارض قابل پیش‌بینی بوده است: «عوارضی که پیش‌بینی می‌شد، عوارض خفیف و جانبی در بعضی افراد بود مثل سایر واکسن‌ها که چنین عوارض خفیفی به‌خصوص در تزریق واکسن‌های مشابه دیده شده است.» به‌گفته او، چند نفری از بین افرادی که در روزهای گذشته واکسن زده‌اند، دچار تب خفیف یا بی‌اشتهایی خفیف، سردرد یا کوفتگی و علائم شبه‌سرماخوردگی شدند. البته با توجه به مطالعات قبلی روی چند صدهزار نفری که در کشورهای دیگر مثل روسیه، آرژانتین و مکزیک و یا سایر کشورها انجام شده، این عوارض بین تزریق‌کنندگان تفاوت چندانی نداشته است و این روند تزریق ادامه خواهد داشت. براساس اعلام او، افرادی که واکسن می‌گیرند بعد از 21روز باید دومین دوز را دریافت کنند که بعد از آن کارت و گواهی واکسیناسیون دیجیتال علیه کرونا برای آنها صادر می‌شود.
 جهانپور این را هم اضافه کرد که محموله دوم واردات واکسن هم برای کادر درمان استفاده می‌شود. تا زمانی این گروه به‌طور کامل واکسینه نشوند و گروه‌های پرخطر مثل سالمندان و جانبازان مقیم آسایشگاه‌ها واکسن نگیرند، مرحله بعد یعنی واکسیناسیون سایر گروه‌ها شروع نمی‌شود. نخستین مرحله از واکسیناسیون با واکسن روسی از کارکنان و پزشکان بخش‌های مراقبت ویژه ICU در ۶۳۵بیمارستان شروع شد و در روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت. بعد از آن محموله‌ دوم که شامل 100هزار دوز و آماده برای ارسال است، وارد کشور می‌شود.
ماجرای تزریق واکسن اما تنها به عوارض احتمالی آن محدود نمی‌شود. از زمانی که واکسیناسیون برای تعداد کمی از کادر درمان شروع شده، شایعه گرفتن تعهد از دریافت‌کنندگان واکسن برای پیامدهای احتمالی پس از تزریق، مطرح شده است. هرچند که سخنگوی سازمان غذا و دارو این شایعه را تأیید نکرد: «چنین چیزی نیست، از کسی تعهد گرفته نمی‌شود. واکسیناسیون اجباری نیست و تزریق به‌صورت داوطلبانه انجام می‌شود.» او روز پنجشنبه اعلام کرد که دومین محموله واکسن روسی روز جمعه وارد کشور می‌شود.
 براساس اعلام جهانپور، این محموله بیش از 200هزار دوز است که برای 100هزار نفر از نیروهای کادر درمان استفاده خواهد شد: «این روند تقریبا هر ۱۰روز یک‌بار و طبق تقویم تفاهم شده با شرکت گامالیا روسیه ادامه خواهد داشت و به‌تدریج محموله‌های بزرگتر به کشور وارد می‌شوند تا به این ترتیب 2میلیون دوز تفاهم شده به کشور وارد شود.» در کنار واردات واکسن روسی، قرار است واکسن‌های چینی و هندی هم مجوز ورود به کشور بگیرند. جهانپور این را هم گفت که این واکسن‌ها در انتظار تأیید ایران هستند.
براساس اعلام او به ایسنا، تا امروز، ۱۴شرکت متقاضی صدور پروانه تولید واکسن از سازمان غذا و دارو شده‌‌اند. تعدادی در مرحله مطالعات پیش‌بالینی هستند، تعدادی مطالعات پیش‌بالینی‌شان را با موفقیت طی کردند و در آستانه صدور مجوز ورود به مرحله کارآزمایی بالینی هستند. همچنین تاکنون 3مجوز کارآزمایی بالینی هم صادر شده است. او تأکید کرد که تا اواخر بهار، واکسن ایرانی کرونا در دسترس قرار می‌گیرد. جهانپور خبر از واکسیناسیون یک‌میلیون و 300هزار نفر تا پایان امسال را داد و گفت که تا بهار سال آینده، 10میلیون نفر واکسینه می‌شوند: «جمعیت پیش‌بینی شده زیر ۱۰میلیون نفر است که کل گروه‌های در معرض خطر و پرخطر و آسیب‌پذیر ما قطعا کمتر از ۱۰میلیون نفر است و فکر می‌کنیم در هفته‌های باقیمانده از زمستان و همچنین بهار۱۴۰۰ می‌توانیم واکسیناسیون گروه‌های آسیب‌پذیر را تقریبا کامل کنیم.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید