همزاد غریبی که قربانی میگیرد
احوالپرسی از بهروز غریبپور در روزهای نقاهت پس از کرونا
مرتضی کاردر_روزنامه نگار
در ازدحام ابتلای هنرمندان به کرونا چند هفته پیش خبر رسید که هنرمند ارجمند، بهروز غریبپور نیز به کرونا مبتلا شده است. خبر ابتلای بهروز غریبپور در حاشیههای درگذشت استاد محمدرضا شجریان و درگذشت استاد اکبر عالمی گم شد. کوشش ما برای تماس با او هم چند روزی به جایی نرسید. حالا خوشبختانه آقای غریبپور کرونا را شکست داده و چند روزی است که به خانه منتقل شده است. سرانجام توانستیم دقایقی با کارگردان دوست داشتنی تئاتر گفتوگو کنیم.
در جبههای به وسعت ایران
«کوشش من این بود که به جاهایی که ممکن است دردسرساز باشد، نروم. آزمایش کرونا هم داده بودم و پاسخ منفی بود اما بالاخره مبتلا شدم. به هر حال کرونا همزاد بشر شده. با بیماری غریبی روبهرو هستیم که در تمام جهان دارد قلع و قمع میکند و قربانی میگیرد. روزهای سختی را گذراندم و شکر خدا حالا خطر برطرف شده.»
بهروز غریبپور از تلاش کادر درمان برای بهبود حال بیماران میگوید و کوششهای شبانهروزیشان را ستایش میکند. «نزدیک به ۱۴ روز در بیمارستان نیکان بستری بودم. باید از پزشکان تشکر کنم که با جانشان بازی میکنند و در جبههای به وسعت ایران و جهان مشغول درمان مبتلایان هستند. ممنونم از آقای دکتر (احمدرضا) سروش و دکتر پیمان طبرسی و همه پزشکان و پرستاران بیمارستان نیکان. نیمهشب بیدار میشدم و میدیدم که پزشکان نگران حال من هستند و بالای سر من مشغول کارهای درمانیاند.»
جستاری بلند درباره عباس جوانمرد
بهروز غریبپور هنرمندی چندوجهی است، او کسی است که کشتارگاه را به فرهنگسرای بهمن تبدیل کرده و پادگان را به خانه هنرمندان و در سالهای گذشته بازسازی تئاتر شهر را به عهده داشته و... حق بسیاری به گردن هنر امروز ایران دارد. آقای غریبپور روزهای نقاهت را به نوشتن مشغول است. «مشغول نگارش مطلبی بلند برای مجله نگاه نو بودم درباره زندهیاد عباس جوانمرد که به کرونا مبتلا شدم و همه چیز متوقف شد. کرونا هنرمندانی را از ما گرفته است که بهراحتی جای خالیشان پر نمیشود مثل اکبر عالمی. البته عباس جوانمرد به کرونا مبتلا نشده بود. هنرمندی است که حق بسیاری به گردن تئاتر ایران دارد. الان دو سه روز است که دوباره مشغول کار شدهام و امیدوارم به زودی مطلبم را درباره عباس جوانمرد به پایان برسانم.»
در انتظار همای و همایون
نام بهروز غریبپور در سالهای اخیر با اپراهای عروسکی پیوند خورده است، اپراهای عروسکی او کوششی متفاوت و خلاقانه برای بازخوانی ادبیات کهن فارسی است که سبب آشتی دوباره بسیاری از مخاطبان با سعدی، حافظ، مولوی، خیام، نظامی و... شده است. از بهروز غریبپور درباره اپراهای تازه میپرسیم. «در سالهای اخیر اپرای «همای و همایون» را کار کردهام که ادای دینی است به خواجوی کرمانی. یک سال و نیم است که متن نوشته شده و آماده است. امیدوارم کرونا برطرف شود و بهزودی شرایطی فراهم شود که بتوانم این دو اپرا را اجرا کنم.» بیتردید بسیاری از دوستداران کارهای غریبپور بیصبرانه منتظر اجرای اپراهای تازه او هستند.
برای ادامه حیات خودمان مراقب باشیم
بهروز غریبپور در آخر، باز هم از همه مردم و هنرمندان میخواهد که در روزهای کرونا مسائل بهداشتی را رعایت کنند و مراقب ویروس کووید- ۱۹ باشند. «من وقتی صندلیهای خالی تئاتر را میدیدم، دلم میخواست به تماشای کارهای نمایشی بروم که چراغ تماشاخانهها روشن بماند اما پس از تجربه کرونا به همه عزیزان میگویم که برای ادامه حیات خانواده تئاتر و هنرمندان مراقب خودشان باشند و صبر کنند تا این ایام سپری شود و همه بتوانیم در شرایطی بهتر به کار بپردازیم.»