• چهار شنبه 19 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 8 رجب 1446
  • 2025 Jan 08
چهار شنبه 19 دی 1403
کد مطلب : 245662
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ElYJK
+
-

عرضه ارز در بازار ارز تجاری شتاب می‌گیرد

پس از پتروشیمی‌ها نوبت صنعت فلزات برای عرضه ارز است

بهزاد رنجبر- روزنامه‌نگار

علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران از اضافه شدن صنایع دیگر به بازار ارز تجاری برای عرضه ارز حاصل از صادراتشان در این بازار بعد از پتروشیمی‌ها خبر داد. به ‌گفته او، پس از پتروشیمی‌ها نوبت صنعت فلزات رنگین است. با اضافه شدن سایر صنایع عرضه ارز در بازار ارز تجاری شتاب می‌گیرد. به گزارش همشهری، فعالیت بازار ارز تجاری یا توافقی که‌ اواخر تابستان امسال به‌صورت آزمایشی آغاز شده بود، از ابتدای دی‌ماه امسال با ورود صنایع مختلف گسترش یافت. به‌دنبال این رویداد، از روز دوشنبه شرکت‌های فعال در صنعت پتروشیمی هم عرضه ارز حاصل از صادراتشان را در این بازار آغاز کردند. اهمیت عرضه ارز صادرات پتروشیمی در این است که این صنعت بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی در ایران است و می‌تواند نقش مهمی در ایجاد تعادل در بازار داشته باشد. قرار است با آغاز فعالیت این بازار رفته‌رفته و ظرف چند سال بازار ارز تجاری به مرجع قیمت‌گذاری ارز در ایران تبدیل شود و مرجعیت قیمت دلار از بازار‌های خارج از ایران نظیر دوبی، سلیمانیه و هرات به داخل ایران منتقل شود. در چنین شرایطی قرار است ظرف روز‌های آینده سایر صنایع نیز به این بازار بپیوندند. با این کار عرضه ارز در این بازار شتاب خواهد گرفت و قیمت‌ها متعادل خواهد شد.

اضافه شدن سایر صنایع به بازار ارز تجاری
 روز گذشته مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در نشست خبری مشترک با رئیس انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از افزایش ارزش روزانه مبادلات بازار ارز تجاری به 45میلیون یورو در روز خبر داد و گفت: ارزش معاملات بازار ارز تجاری تا‌کنون ۵۱۵میلیون دلار، معادل ۳۳همت بوده است.
با این حال، ظرف روز‌های گذشته ارزش روزانه مبادلات رشد کرده و روزبه‌روز در حال افزایش است. علی سعیدی گفت: از ابتدای بهمن با گسترش بازار ارز تجاری میزبان صنایع مختلف خواهیم بود. تاکنون جلسات متعددی با بازرگانان برگزارکرده‌ایم.

گلایه شدید از رانت ارز نیمایی
دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی هم در این نشست گفت: در گذشته تولیدکننده‌ها در حال اعطای رانت به واردکننده‌ها بودند. بسیاری از واردکننده‌ها در تلاش بودند از فاصله نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد استفاده کنند و صف درخواست ارز به‌دلیل پایین بودن قیمت طولانی بود. ‌احمد مهدوی ابهری با طرح این پرسش که چرا باید برخی ارز را به قیمت‌ پایین دریافت کنند، اما کالا با قیمت ارزان به‌ دست مردم نرسد، افزود: صنعت پتروشیمی دلار خود را با نرخ 38 تا 40هزار تومان به واردکننده‌ها تحویل می‌داد، اما در نهایت کالاهایی که به ‌دست مردم می‌رسید با این نرخ نبود. در واقع ارزی که واردکنند‌ه‌ها با قیمت‌های پایین دریافت می‌کردند به سفره مردم نمی‌رسید.

چشم‌انداز ارزی صنعت پتروشیمی
مهدوی ابهری درباره چشم‌انداز ارزی این صنعت گفت: تا پایان برنامه هفتم 49طرح پتروشیمی با سرمایه‌گذاری بالغ بر 24میلیارد دلار وارد مدار تولید می‌شود. تاکنون 12میلیارد دلار برای اجرای این طرح‌ها سرمایه‌گذاری شده و برخی از پروژه‌ها تا 95درصد پیشرفت داشته‌اند. ‌او افزود: صادرات محصولات پتروشیمی امسال 5درصد افزایش یافته و میزان ارز دریافتی پتروشیمی‌ها هم 7درصد رشد کرده است. در ضمن صادرات محصولات پتروشیمی تا پایان برنامه هفتم از مرز 25میلیارد دلار فراتر خواهد رفت. ‌مهدوی ابهری درباره آغاز به ‌کار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا و احتمال افزایش تحریم‌ها و ایجاد محدودیت‌های ارزی گفت: ما نگران آمدن ترامپ نیستیم، بلکه بیشتر نگران تحریم‌های داخلی هستیم.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید