تعیینتکلیف وزارت صمت بعد از 4ماه سرگردانی
رزمحسینی گزینه معرفیشده دولت باسابقه طولانی در جبهه و جنگ شاید بتواند از مجلس انقلابی رأی اعتماد بگیرد. شایعه دوتابعیتی بودن او از سوی رئیس کمیسیون امنیت ملی تکذیب شده است
سرانجام بعد از قریب 4ماه سرگردانی وزارت صمت، قرار است سهشنبه آینده بهارستان با بررسی رأی اعتماد به گزینه پیشنهادی رئیسجمهوری به بلاتکلیفی بزرگترین وزارتخانه دولت پایان دهد. علیرضا رزمحسینی دومین گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت است. پیش از او حسین مدرسخیابانی در مردادماه گذشته به صحن مجلس معرفی شده بود، اما نتوانست از نمایندگان رأی اعتماد بگیرد.
بهدنبال عزل یکباره رضا رحمانی از وزارت صمت توسط روحانی در اردیبهشتماه گذشته، تاکنون این وزارتخانه در بیش از 4ماه گذشته از سوی سرپرست اداره شده است. آنچه سبب تعلل روحانی در تعیینتکلیف وزیر جدید صمت بعد از رحمانی شد، تکاپوی او برای تفکیک صمت به 2وزارتخانه «صنعت و معدن» و «تجارت و بازرگانی» بود که نه مجلس دهمیها از آن استقبال کردند و نه مجلس یازدهمیها و در هر دو دوره تلاشهای دولت برای رسیدن به این هدف ناکام ماند.
در پی ناکامی دولت در ایده تفکیک صمت، حالا رئیسجمهور، رزمحسینی را که استاندار خراسان رضوی است، بهعنوان دومین وزیر پیشنهادیاش به بهارستان معرفی کرده تا داستان سرگردانی این وزارتخانه مهم و گسترده پایان یابد؛ گزینهای که به واسطه سوابق طولانی جبههاش و قائممقام لشکر ثارالله کرمان بودنش (همان لشکری که سردار شهیدقاسم سلیمانی فرماندهاش بود)، شاید مورد وثوق مجلسی باشد که داعیه انقلابیگری دارد. با این حال در روزهای گذشته شایعاتی درباره دوتابعیتی بودن رزمحسینی مطرح شده بود که با تکذیب مجتبی ذوالنوری از اصولگرایان منتسب به جبهه پایداری همراه شد. ذوالنوری که ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس را بر عهده دارد، گفته است: بنده در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، عضو گروه تحقیق و تفحص از دوتابعیتیها بودم و بهعنوان عضو گروه تحقیق و تفحص از دوتابعیتیها در مجلس دهم اعلام میکنم که طبق بررسیهای انجامگرفته در هیأت تحقیق و تفحص و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، دوتابعیتی بودن وزیر پیشنهادی صمت کذب محض است. محمدحسن فرهنگی، سخنگوی هیأترئیسه مجلس با اعلام خبر برگزاری جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در نشست سهشنبه هفته آینده مجلس در جمع خبرنگاران، گفت: با توجه به اینکه طبق آییننامه مجلس باید جلسه رأی اعتماد یک هفته بعد از ارائه معرفینامه وزیر پیشنهادی به مجلس برگزار شود، جلسه رأی اعتماد هشتم مهرماه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: نامه معرفی وزیر پریروز به مجلس ارائه شده است. ما بنایمان بر آن است که جلسه رأی اعتماد را سهشنبه آینده برگزار کنیم. با دولت مکاتبه خواهیم کرد که این اتفاق بیفتد یا اینکه درنهایت چهارشنبه جلسه تشکیل شود.
لابیهای فشرده وزیر پیشنهادی
بهدنبال قرائت نامه معرفی رزمحسینی در نشست دیروز مجلس، او برخلاف آییننامه داخلی مجلس با همراهی حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور در نشست علنی مجلس حاضر شد و برای دقایقی به رایزنی با نمایندگان پرداخت، اما این حضور او باعث اعتراض تعدادی از نمایندگان شد. از جمله اعتراضات، فریادهای علی بابایی، نماینده ساری در صحن بهارستان بود که تأکید داشت حضور رزمحسینی در مجلس قبل از رأی اعتماد مجلس غیرقانونی است. او با فریادهایی اعتراض خود را بیان میکرد که تعدادی از نمایندگان دور او جمع شدند تا او را آرام کنند.
البته او تنها معترض این رایزنیهای رزمحسینی در صحن بهارستان نبود. در نمونهای دیگر جبار کوچکینژاد، نماینده رشت در فرصتی که برای اعلامنظر درخصوص دستور کار مجلس در اختیار داشت، خطاب به هیأترئیسه که مسئول اداره جلسات مجلس است، گفت: حضور گزینه پیشنهادی وزارت صمت قبل از آنکه از مجلس رأی اعتماد بگیرد، خلاف قانون است؛ هیأترئیسه باید قانون را رعایت کند. در نهایت اعتراضها سبب شد رزمحسینی صحن علنی جلسه را ترک کند. بهنظر میرسد رزمحسینی بهرغم چراغ سبز برخی چهرههای تأثیرگذار بهارستان در فراهم کردن شرایط رأیآوریاش خود نیز برای رسیدن به این کرسی میخواهد بیوقفه رایزنی کند تا در 11ماه باقیمانده از عمر دولت دوازدهم سکاندار صمت شود.
حضور روحانی و دلخوری بهارستان
از دیگر مباحثی که دیروز محل نقد و گمانهزنی مجلس یازدهمیها بود، ضرورت حضور رئیسجمهور در نشست بررسی رأی اعتماد به وزیر پیشنهادیاش بود؛ بحثی که در حاشیه نشست دیروز مجلس به محل سؤال و جواب خبرنگاران با سخنگوی هیأترئیسه هم بدل شد. فرهنگی درباره حضور رئیسجمهور در این جلسه اظهار کرد: این را باید از خودشان سؤال کنیم که آیا ستاد کرونا اجازه میدهد یا خیر.
کنایه فرهنگی به اجازه ستاد کرونا برای حضور رئیسجمهوری به این دلیل صورت گرفته که در نشست 22مردادماه گذشته غیبت روحانی برای دفاع از وزیر پیشنهادیاش به کام نمایندگان خوش نیامد و حتی بعضا اعلام کردند اگر روحانی در صحن مجلس حاضر میشد، رأیآوری گزینه پیشنهادیاش محتملتر بود.
پاسخ دولت اما به نقدها این بود که رئیسجمهوری از ستاد مبارزه با کرونا برای حضور در مجلس استعلام کرده و آنها به جهت خطر ابتلا به کرونا حضور او را مصلحت ندیده بودند.
رزمحسینی کیست؟
علیرضا رزمحسینی با 59سال سن، استانداری خراسان رضوی در دولت دوازدهم را از دیماه 97برعهده دارد. او پیش از خراسان رضوی، 5سالی استاندار کرمان بود. رزمحسینی دارای لیسانس علوم اقتصادی و بازرگانی از دانشگاه شهید باهنر کرمان است. او از بنیانگذاران مهندسی مخابرات عملیات جنگ در جبهههای جنوب بود و قائممقامی فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان و جانشینی عملیات قرارگاه خاتمالانبیا در دوران دفاعمقدس را بر عهده داشت و دارای نشان فتح از سوی رهبر معظم انقلاب است. رزمحسینی پس از جنگ، بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاعمقدس را پایهگذاری کرد.