• چهار شنبه 17 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 6 شعبان 1446
  • 2025 Feb 05
چهار شنبه 17 بهمن 1403
کد مطلب : 248009
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0J8W
+
-

نفوذ ایران به تاریک‌خانه اسرائیل

سازمان‌های اطلاعاتی اشغالگران از افزایش 400درصدی متهمان به جاسوسی برای ایران می‌گویند

گزارش2
نفوذ ایران به تاریک‌خانه اسرائیل

بهاره محبی-روزنامه‌نگار

«چند ‌ماه پیش از اصابت موشک‌های بالستیک ایران به پایگاه هوایی نواتیم در‌ ماه اکتبر، ایران جاسوسانی برای فیلمبرداری و عکس‌برداری از این سایت در جنوب اسرائیل اعزام کرده بود؛ افرادی که نه آموزش چندانی دیده بودند و نه برای اطرافیانشان که در زندگی روزمره می‌شناختند مشکوک به ‌نظر می‌رسیدند. اما تصاویری که از این پایگاه گرفته شده بود اطلاعات ارزشمندی در اختیار ایران قرار داد.» این بخشی از گزارش 13دسامبر سال2024 سی‌ان‌ان است.
در یک سال اخیر، افزایش پرونده‌های جاسوسی در سرزمین‌های اشغالی به اتهام همکاری با ایران در صدر اخبار رسانه‌ها و مطبوعات عبری‌زبان قرار گرفته است؛ تا جایی که به‌تازگی از تشکیل بند مخصوص جاسوسان ایران در زندان‌های اسرائیل خبر داده‌اند.
در ماه‌های پایانی سال 2024 بود  سازمان امنیت داخلی اشغالگران(شاباک) در گزارش عملکرد سالانه خود نوشت که بالغ بر ۱۳مورد جاسوسی برای ایران در سال 2024کشف و علیه ۲۷اسرائیلی کیفرخواست تنظیم کرده است.
در این گزارش با اشاره به افزایش 400درصدی متهمان به جاسوسی و همکاری با ایران ادعا شده که فعالیت ایران در بخش‌های مختلف مانند ارسال سلاح به کرانه باختری، تلاش برای به‌کارگیری اسرائیلی‌ها و حملات سایبری نیز افزایش داشته است.

اسرائیلی‌ها مستعد جاسوسی برای ایران هستند
ماه گذشته نیز پایگاه خبری عبری‌زبان والا  نوشت که اسرائیلی‌های زیادی مستعد جاسوسی برای ایران و خیانت به اسرائیل در ازای دریافت پول هستند. در این گزارش به نقل از محافل نزدیک به منابع امنیتی آمده بود:

  دست‌کم 13تلاش برای جاسوسی به نفع ایران از ابتدای جنگ غزه تاکنون خنثی شده است.
  ایرانی‌ها دشمنانی پیشرفته‌اند و تسلیم نمی‌شوند و همواره به‌دنبال باز کردن کانال‌های جدید هستند.
  ایرانی‌ها به‌دنبال تقویت فعالیت‌های ضداسرائیلی در کرانه باختری، غزه، یمن، اردن و عراق هستند.
  شالوم بن حانان، مقام ارشد سابق سازمان شاباک با اشاره به تعداد بالای شهروندان اسرائیلی که حاضرند در ازای دریافت پول برای ایران اطلاعات جمع‌آوری کنند، هشدار داده که تل‌آویو با پدیده‌ خیلی بزرگ و مهمی مواجه است.

موارد نگران‌کننده برای صهیونیست‌ها
به اعتقاد ناظران، افزایش همکاری‌های اطلاعاتی شهروندان اسرائیلی با ایران به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مقام‌های این رژیم تبدیل شده است. این موضوع نکات ویژه‌ای دربردارد که عبارتند از:

  نفوذ در سطوح امنیتی بالا: بازداشت 2سرباز ذخیره ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران نشان می‌دهد که ایران توانسته در ساختارهای امنیتی نفوذ کند و به اطلاعات محرمانه مهمی دست یابد.
  شکست رویکردهای تبلیغاتی: انتشار اخبار دستگیری افرادی به اتهام جاسوسی برای ایران در ساختارهای امنیتی و نظامی نشان‌دهنده شکست فضاسازی‌های تبلیغاتی تل‌آویو در مورد ناتوانی ایران در نفوذ به این ساختارهاست.
  افشای اطلاعات گنبد آهنین: یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها در سرزمین‌های اشغالی افشای اطلاعات سامانه گنبد آهنین به‌عنوان اصلی‌ترین ساختار پدافندی این رژیم است.
  تعداد بالای پرونده‌ها: گستردگی پرونده‌های جاسوسی برای ایران سطح نفوذ ایران در اسرائیل را به سؤالی بی‌پاسخ برای مسئولان و مقام‌های صهیونیست تبدیل کرده است.
  همکاری آگاهانه با ایران: بیشتر پرونده‌های تشکیل‌شده نشان می‌دهند که متهمان آگاهانه با ایران همکاری کرده‌اند.
  دامنه نارضایتی‌ها: پرونده‌های جاسوسی برای ایران نشان می‌دهند که متهمان از قشرها و طیف‌های مختلف اجتماعی هستند که این موضوع گویای دامنه و عمق نارضایتی‌ها از مقام‌های اسرائیلی است.
  چالش‌های اقتصادی: همکاری اطلاعاتی در قبال دریافت پول، نشان‌دهنده افزایش مشکلات اقتصادی شهروندان در سرزمین‌های اشغالی است.
  تضعیف ساختارهای دفاع هوایی: بخش مهمی از همکاری جاسوس‌ها با ایران، به ساختارهای دفاع هوایی این رژیم مربوط است که نگرانی‌ها درباره ناکامی در رهگیری موشک‌های ایرانی را افزایش داده است.
  افشای اطلاعات نقاط استراتژیک: بخش مهمی از همکاری جاسوس‌ها با ایران، ارائه اطلاعات درباره نقاط استراتژیک این رژیم بوده که می‌تواند کارایی عملیات‌های نظامی ایران علیه اسرائیل را افزایش دهد، ازجمله در بخش اصابت موشک‌ها به اهداف مشخص در سرزمین‌های اشغالی.
  آمادگی برای اقدام عملیاتی: همکاری با ایران در سرزمین‌های اشغالی علاوه بر جمع‌آوری اطلاعات، شامل آمادگی برای اقدام میدانی و عملیاتی نیز بوده است.

چند نمونه از پرونده‌های جاسوسی در سال2024

  تصویربرداری از سامانه گنبد آهنین
دستگیری 2سرباز ذخیره صهیونیستی به نام‌های گئورگی آندرایو و یوری الیاسفوو به اتهام فروش اطلاعات طبقه‌بندی‌شده گنبد آهنین به ایران. در کیفرخواست این 2نفر آمده بود که الیاسفوو از صفحه رادار سامانه گنبد آهنین عکسبرداری کرده و آن را برای طرف ایرانی فرستاده است.

  تصویربرداری از خانه گانتس و خرابکاری
پلیس و سازمان شاباک مدعی شد فردی به نام الکساندر گرانوفسکی، از ساکنان شهرک پتخ تیکوا را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرده‌ است. گفته شده این شهرک‌نشین اسرائیلی از خانه بنی گانتس، وزیر جنگ اسبق اسرائیل تصویربرداری کرده و همچنین اقدام به آتش‌ زدن برخی خودروها و نوشتن شعارهای نژادپرستانه روی دیوارها کرده است.

   بازداشت زوج اسرائیلی به اتهام جاسوسی
پلیس اسرائیل و شاباک با صدور بیانیه‌ای از بازداشت یک زن و شوهر اسرائیلی از شهر لد به اتهام جاسوسی برای ایران خبر دادند. گفته شده این زن و شوهر اطلاعاتی درباره تأسیسات و سایت‌های امنیتی اسرائیل جمع‌آوری کرده‌اند.

   سوءقصد به جان مقام‌های اشغالگر
دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی سپتامبر سال۲۰۲۴ اعلام کردند یک شهروند اسرائیلی تحت حمایت ایران را به ظن نقش داشتن در توطئه‌ سوءقصد به جان مقام‌های ارشد ازجمله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بازداشت کرده‌اند.

ایران چطور جاسوس‌ها را جذب می‌کند؟
یورونیوز در اکتبر سال2024 در واکنش به افزایش شمار متهمان به جاسوسی در سرزمین‌های اشغالی برای ایران به گمانه‌زنی روی آورده و نوشته است:

  نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران اغلب مهاجران منزوی و کسانی را که به‌تازگی به اسرائیل(سرزمین‌های اشغالی) آمده‌اند جذب می‌کنند.
  برخی از مهاجرانی که به اسرائیل می‌آیند ممکن است پس از مهاجرت از وضعیت خود ناراضی باشند. نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایران به‌طور ویژه روی این افراد سرمایه‌گذاری می‌کنند.
  وقتی شخصی شما را در آغوش می‌گیرد و مشکلات روانی‌تان را درک می‌کند، شما را به خودش نزدیک می‌کند. این ترفندی است که ایرانی‌ها از آن استفاده می‌کنند. آنها به‌دنبال افراد خشمگینی می‌گردند که از اسرائیل و نگرش آن راضی نیستند، نه از نظر سیاسی، بلکه از نظر اجتماعی و عاطفی.
این نارضایتی‌ها می‌تواند ناشی از حوادث کوچک باشد، مانند وجود مشکلات در برقراری ارتباط به‌دلیل موانع زبانی یا احساس توهین به‌دلیل اعتقادات فرهنگی یا حتی لهجه.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید