سکوت معنادار!
واکنش فدراسیون فوتبال به افشای بندهای مهم آخرین قرارداد کارلوس کیروش برای هدایت تیمملی ایران، در «سکوت» خلاصه میشود. بندهای این قرارداد بهشدت در رسانهها و فضای مجازی سروصدا به پا کردهاند اما انتظار برای انتشار تکذیبیهای از سوی اصلیترین نهاد مدیریت فوتبال در ایران، کاملا بیهوده بوده است. فدراسیون اعداد و شرطهای منتشر شده درباره قرارداد با سرمربی پرتغالی را مردود ندانسته و به واقعی بودن این محتوای افشاگرانه دامن زده است. بهصورت موازی با سکوت فدراسیون فوتبال، حملات منتقدان کیروش از همیشه جدیتر شده و بهنظر میرسد آنها اینبار به کمک اختلاف قیمت دلار و ریال، بهانه خوبی برای تاختن به مرد اول نیمکت تیمملی پیدا کردهاند. درصد زیادی از بندهای قرارداد کیروش، عجیب و باورنکردنی نیستند و در قراردادهای بسیاری از مربیان بزرگ فوتبال دنیا دیده میشوند اما انفعال فدراسیون، ماجرا را در آستانه تبدیلشدن به یک بحران ملی قرار داده است. بهویژه حالا که سیکیو منتقد سرشناسی به نام علی کریمی دارد و خودش را به یک دعوای جدی با جادوگر وارد کرده است. مهمتر از متن قرارداد کیروش اما شاید رازهایی باشد که منجر به انتشار ناگهانی این قرارداد شدهاند.
پشت پرده افشای قرارداد مرد پرتغالی، پرسشهای متعددی جای گرفته که فدراسیون باید برای شفافسازی به تکتک آنها پاسخ بدهد. اگر این قرارداد مساله مهمی نبوده و افشای آن اهمیت چندانی نداشته، پس چرا مدیران ردهبالای فدراسیون از همان ابتدا اقدام به انتشار آن نکردهاند تا از گسترش گمانهزنیها در مورد این قرارداد جلوگیری کنند؟ و اگر این قرارداد مهم، محرمانه و بر اساس توافق بین طرفین فاش نشدنی بوده، پس چطور یک رسانه توانسته به مفاد آن دست پیدا کند؟ ماجرا، فراتر از یک خبر کلیکخور و یک طرح گرافیکی پرطرفدار است. درمورد این افشاگری پرسروصدا و این شفافسازی خلقالساعه، یک سوال کلیدی دیگر نیز وجود دارد. آیا ممکن است افرادی از داخل فدراسیون برای فشار آوردن به کارلوس کیروش، بندهای قرارداد او را با رسانهها در میان گذاشته باشند؟
تلاش برای تمدید قرارداد سرمربی خارجی تیمملی با توجه به فاصله کم جام جهانی2018 تا جام ملتهای آسیا، یکی از بهترین تصمیمهایی است که در فدراسیون مهدی تاج گرفته شده اما بعید نیست کارلوس برای ادامه همکاریاش با تیمملی، شرطهای تازه و رقمهای جدیدی را مطرح کند. همزمانی افشای قرارداد آخر کیروش با اصرار فدراسیون به تمدید قرارداد با او، این فرضیه را تقویت میکند که مدیران تصمیمساز فوتبال به دنبال آن هستند که به واسطه پررنگکردن امتیازهای قبلی مرد اول نیمکت تیمملی، از او امتیاز بگیرند و طرفداران فوتبال را مقابلش قرار بدهند. از طرفی در صورت رد پیشنهاد فدراسیون از سوی سیکیو، انتشار این رمز و رازها میتواند جدایی او را در بین هواداران تیمملی به یک مساله پذیرفتنی تبدیل کند.
در چند سال گذشته همیشه حرف و حدیثهای فراوانی درمورد پیشنهادهای مختلف کیروش از سوی کشورهای مختلف شنیده شده اما این مربی چند سال قبل به یکی از مدیران ارشد فدراسیون اعلام کرده که ایران آخرین تیم دوران مربیگری او به شمار میرود و این مربی بعد از جدا شدن از نیمکت تیمملی، تنها قصد دارد به لذت بردن از زندگی مشغول شود. این موضوع نشان میدهد که تمدید قرارداد با سرمربی تیمملی در دسترس است و فدراسیونیها میتوانند روشهای مختلفی را برای این کار امتحان کنند. فدراسیون همچنان از واکنش نشان دادن به ماجرای قرارداد لو رفته کیروش طفره میرود اما این سکوت معنادار تا ابد ادامه پیدا نخواهد کرد. همانطور که در ماجرای علی کریمی نیز فدراسیون بعد از مدتها سکوت چارهای به جز تن دادن به شرکت در مناظره تلویزیونی نداشت.