• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 26 آذر 1398
کد مطلب : 90532
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/YE6G9
+
-

سرانجام بسیج ملی کنترل فشارخون به کجا رسید؟


اردیبهشت‌ماه سال‌جاری بود که وزارت بهداشت خبر از شروع فاز اول بسیج ملی کنترل فشارخون بالا داد. در این فاز با اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته، مردم نسبت به انجام این فرایند آگاه شده و کار اصلی بسیج ملی کنترل فشار خون از حدود نیمه خرداد‌ماه آغاز شد. 
به گزارش ایسنا، فاز اجرایی بسیج ملی کنترل فشارخون با هدف شناسایی و غربالگری حدود ۲۰ میلیون نفر از افراد بالای ۳۰ سال کشور از 18خردادماه آغاز به‌کار کرد. بنابر اعلام وزارت بهداشت این طرح در حالی آغاز به‌کار کرد که براساس برآوردها ۴۰ درصد از مردم کشور از بیماری فشار خون خود اطلاعی نداشته و حتی نیمی از افرادی که از فشار خون خود مطلع هستند نیز فشار خون خود را کنترل نکرده و به‌دنبال درمان نیستند. فشارخون بالا مهم‌ترین عامل خطر وقوع بیماری‌های قلبی- عروقی و مهم‌ترین علت مرگ‌ومیرهاست؛ یعنی حدود ۴۰ درصد علت مرگ در کشورمان را بیماری‌های قلبی- عروقی تشکیل می‌دهند که همین موضوع حکایت از اهمیت کنترل فشارخون بالا دارد. با اعلام وزارت بهداشت پس از پایان طرح شناسایی افراد برای کنترل فشارخون بالا، مشارکت مردم در این طرح به ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسید که در این ارزیابی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از فشار خون بالای خود بی‌خبر بودند. این ناآگاهی در واقع فرد را مستعد نارسایی کلیه و سکته مغزی و قلبی می‌کند. از طرفی ۱۰ میلیون نفر در مرحله قبل از ابتلا به فشار خون بالا شناسایی شدند که این افراد شناسایی شده را می‌توان با آموزش، زندگی سالم و تغییر سبک زندگی از عوارض فشار خون مصون کرد. طبق اعلام قبلی وزارت بهداشت قرار بود نتایج غربالگری‌های صورت گرفته و ارائه اطلاعات بیشتر پیرامون این بسیج ملی، هفتم مهر‌ماه سال‌جاری همزمان با روز جهانی قلب انجام شود که این امر بنابر دلایلی محقق نشد. 
همچنین پیش از این علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت تاریخ اعلام کامل نتایج را دی‌ماه امسال اعلام کرده بود. در‌همین راستا ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت به ایسنا، گفت: پس از غربالگری، کلیه افراد دارای فشارخون بالا شناسایی شده و طبق برنامه‌ از پیش تعیین شده در حال کنترل و درمان افراد هستیم. در این بین پس از خود افراد به‌سوی خانواده‌های آنها رفته و سعی در کنترل خانوارها نیز داریم. وی خاطرنشان کرد: هدف بینابینی ما، شناسایی افراد پرخطر یا مستعد ابتلا به فشارخون بالا بود، اما هدف اصلی ما ارائه مباحث آموزشی به افراد و پیشگیری از بروز بیماری‌ است.

این خبر را به اشتراک بگذارید