• پنج شنبه 30 فروردین 1403
  • الْخَمِيس 9 شوال 1445
  • 2024 Apr 18
سه شنبه 26 آذر 1398
کد مطلب : 90498
+
-

علت برفک دهان نوزاد چیست؟!


همه‌‌چیز زیر سر این عفونت‌های شایع قارچی است که نه فقط کودکان بلکه خانم‌ها را هم درگیر می‌کند. دهان نوزادان و کودکان ممکن است به‌دلیل عفونت‌های قارچی برفک بزند؛ این برفک‌ها معمولا به‌صورت لکه‌های سفید‌رنگی هستند که روی زبان کودک شکل می‌گیرند که البته با مصرف دارو قابل‌کنترل و درمان هستند. برفک یا عفونت‌های خاص فقط در دهان و فک نوزاد ظاهر نمی‌شود. استفاده نادرست از پوشک بچه یا رعایت نکردن بهداشت پوشک می‌تواند منجر به ایجاد برفک پوشک بچه شود و پاهای کودک را درگیر خود کند. البته این بیماری می‌تواند بزرگسالان را هم درگیر کند.
عفونت برفک، معمولا بر حفره دهانی، از جمله لب‌ها و قسمت‌های گلو تأثیر می‌گذارند اما گاهی اوقات هم روی پوست، به‌خصوص نزدیکی اندام‌های تناسلی که مرطوب است، پیدا می‌شوند که باعث جوش‌های مخمری می‌شوند.

علت برفک دهان نوزاد چیست؟ 
شایع‌ترین علت برفک دهان نوزاد عفونت‌ها و بیماری های مختلف هستند. قارچ کاندیدا آلبیکنس که منجر به عفونت می‌شود، به‌طور طبیعی در محیط وجود دارد. البته طی فرایند زایمان هم ممکن است این عفونت قارچی به نوزاد و کودک انتقال پیدا کند. همچنین این مسئله زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌های خوب و سیستم ایمنی بدن قادر به تنظیم جمعیت کاندیدای موجود نباشند که همین مسئله باعث طغیان قارچ‌های عفونی می‌شود.

ارتباط برفک دهان نوزاد با بیماری‌ها 
بسیاری از بیماری‌های عفونی ممکن است کودکان را در معرض ابتلا به برفک دهان قرار دهد یا این بیماری را در آنها تشدید کند. 
خطر ابتلا به این بیماری معمولا گریبان نوزادان نارس که ایمنی رشد‌نیافته‌ای دارند یا کودکان مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی (ایدز) که ایمنی کمتری دارند می‌گیرد. علاوه بر این، درکودکان مبتلا به دیابت نوع یک که از مادر به فرزند منتقل می‌شود و نیز کودکان و نوزادان سرطانی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند مشاهده می‌شود.

درمان برفک دهان نوزاد
به توصیه بیشتر متخصصان، برای درمان این بیماری در نوزادان و کودکان بهترین راه‌حل مراجعه به پزشک است؛ اگرچه درمان‌های خانگی مثل استفاده از روغن‌های طبیعی و گیاهی مثل روغن نارگیل یا جوش‌شیرین هم می‌تواند چاره‌ساز باشد. برای درمان برفک نوزاد چه از نوع دهانی و چه پوشک، دارو‌هایی از ترکیباتی مانند کلوتریمازول، نیستاتین، فلوکونازول و ایتراکونازول تجویز می‌شود. ترکیباتی مانند ویوله دوژانسین نیز ممکن است تجویز شود. البته در کنار آنها دارو‌های خوراکی هم وجود دارد که می‌توان آنها را با قطره چکان به کودک خوراند.

جلوگیری از برفک دهان نوزاد و کودک 
استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، خشک نگه‌داشتن پستانک و سری بطری، تعویض به‌موقع پوشک نوزاد و رعایت نکات بهداشتی ساده از جمله مواردی است که با توجه به آن می‌توان از ایجاد برفک در کودکان و نوزادان جلوگیری کرد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید