معاون ارتباطات و مشارکتهای کمیسیون ملی یونسکو گفت: از دفتر یونسکو در پاریس تذکری برای رشت با عنوان «شهر خلاق غذا» دریافت نشده است، اما رشت باید امسال گزارشی از عملکرد 4ساله خود برای فعال و زنده نگهداشتن این عنوان به یونسکو ارائه دهد.
به گزارش ایسنا، ۱۱آبان امسال، شهرود امیرانتخابی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گیلان در گفتوگو با رسانههای محلی از تهدید یونسکو مبنی بر پس گرفتن امتیاز «شهر خلاق خوراک جهان» از شهرداری رشت خبر داده بود.
او علت مطرح شدن این تهدید را انجام نشدن هیچ کار مثبتی در سالهای اخیر و پس از ثبت شدن نام رشت در جمع شهرهای خلاق «خوراکی (غذا)» اعلام کرده و گفته بود: «شهرداری رشت برای از دست ندادن این امتیاز باید به سرعت یکسری مستندات به یونسکو ارائه دهد. این مستندسازیها باید در راستای برنامهها و رویدادهایی باشد که شهرداری تاکنون برای معرفی رشت بهعنوان شهر خلاق خوراکشناسی انجام داده است.»
حالا امیر روشنبخش، معاون ارتباطات و مشارکتهای کمیسیون ملی یونسکو در گفتوگو با ایسنا، میگوید: انتخاب شهرهای خلاق یکی از پروژههای متداول در یونسکو در حوزه شهرهاست که در 7رشته «ادبیات»، «خوراکشناسی»، «صنایعدستی»، «موسیقی»، «هنرهای رسانهای»، «هنرهای مردمی» و «طراحی» با داوطلب شدن شهرها، توسط کارشناسان یونسکو بررسی میشود و هردو سال کمیسیون ملی یونسکو پرونده 4شهر از کشور را تکمیل کرده و به دفتر یونسکو در پاریس ارسال میکند؛ در ادامه پرونده شهرها بررسی و در نهایت از بین هر 4شهر، 2شهر بهعنوان سهمیه هر کشور انتخاب میشود.
او با بیان اینکه این انتخاب بهصورت دوسالانه انجام میشود، ادامه میدهد: هر شهر بعد از انتخاب بهعنوان شهر خلاق در رشته مورد نظر موظف به ارائه گزارش به یونسکو، هر 4سال یکبار است تا اطلاع دهد چه اقدامات مثبتی برای فعال ماندن عنوان شهر خلاقِ خود انجام داده است.
او اما درباره صحبتهایی که از تذکر یونسکو به شهرداری رشت خبر میدهند، میگوید: نامه، تلگرام، تلکس یا پیامی از مبادی رسمی یونسکو در پاریس به دبیرخانه شهرهای خلاق در یونسکو - تهران نرسیده است، اگر هم دوستان از مسیر دیگری تذکری دریافت کرده باشند، ما بیاطلاعیم.
او با اشاره به ایجاد موج در مواقع و مناسبتهای مختلف برای گرفتن عنوان در بین شهرها و استانهای کشور، اظهار میکند: با شکلگیری آن موج به مرور نیاز به انجام یکسری اقدامات توسعهای مانند بحثهای مالی، گردشگری و اقتصاد بومی نیز بهوجود میآید، تا شهر انتخابشده از فرصت پیشآمده برای خود به درستی استفاده کند و در این حوزهها برای خود ظرفیتسازی کند.
معاون ارتباطات و مشارکتهای کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به اینکه شهرهایی که تاکنون عنوان «شهر خلاق» در حوزههای مختلف را بهدست آوردهاند، متأسفانه هنوز زیاد از این ظرفیت استفاده نکردهاند، تأکید میکند: رشت امسال باید گزارشی از فعالیتهای خود به دبیرخانه شهرهای خلاق یونسکو ارسال کند تا اقدامات انجامشده بررسی شوند.
روشنبخش با اشاره به اینکه برای انتخاب شهرهای خلاق امسال 4شهر مشهد و شیراز هردو در حوزه «ادبیات»، بندرعباس در حوزه «صنایعدستی» و سنندج در حوزه «موسیقی و فولکلور» معرفی شدند، اظهار میکند: 2شهر سنندج و بندرعباس از ایران بهعنوان شهرهای خلاق ۲۰۱۹ انتخاب شدند.
چهار شنبه 29 آبان 1398
کد مطلب :
88212
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/xkkrJ
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved