• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 18 آبان 1398
کد مطلب : 87168
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NkkkL
+
-

مسجد آذربایجانی‌ها پیشقدم برای کمک به زلزله‌زدگان

مسجدجامعی: برای بی‌نظمی بصری و کمبود سرویس بهداشتی تا تب پاساژ‌سازی‌ در بازار تهران باید فکری اساسی شود

تهرانگردی
مسجد آذربایجانی‌ها پیشقدم برای کمک به زلزله‌زدگان

حامد فوقانی _ خبرنگار

بازدید از مسجد آذربایجانی‌ها، آن هم در روزی که اهالی یکی از قدیمی‌ترین محله‌های تهران، برای کمک به زلزله‌زدگان شهرستان میانه و سراب مشغول جمع‌آوری کمک‌های مردمی بودند، از برنامه‌های دیروز تهرانگردان بود. بر این اساس، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران دیروز به مسجدی با قدمت بیش از 120سال رفت که از ثلث اموال امیرکبیر ساخته شده است. این مسجد به نام شیخ عبدالحسین (نوه امیرکبیر) نیز شناخته می‌شود و بیشتر به مسجد ترک‌ها و مسجد آذربایجانی‌ها معروف است. در کنار مسجد آذربایجانی‌ها یک مدرسه و خانه امام جماعت نیز ساخته شده. از دیگر ویژگی‌های برجسته آن اینکه نقش مؤثری در جمع‌آوری کمک‌های مردمی در حوادث مختلف دارد. مسجدجامعی نیز روز گذشته به همین مورد اشاره کرد و گفت: «با توجه به زمین‌لرزه بامداد جمعه در غرب کشور، هیأت امنای مسجد شیخ عبدالحسین اعلام آمادگی کرده‌اند تا کمک‌های مردمی را جمع‌آوری کنند.»

به گزارش همشهری، تهرانگردی دیروز از بافت تاریخی بازار تهران آغاز شد. در این بین، مسجدجامعی ضمن تأکید بر حفظ عناصر تاریخی از کمبود سرویس بهداشتی و رواج تب پاساژسازی در بازار نیز گلایه کرد. او با انتقاد از بوی نامطبوع در معابر بازار تهران گفت: «دست‌کم 500چشمه سرویس بهداشتی دیگر برای بازار لازم است. بافت بازار بافت مردانه بوده و به همین دلیل سرویس‌های بهداشتی که بیشتر در مساجد و حسینیه‌ها هستند استفاده از آنها برای زنان راحت نیست.»

قلب تاریخی- اقتصادی ایران، نیازمند توجه
بازدید از هنرستان حافظ واقع در کنار امامزاده زید، برنامه دیگر تهرانگردان بود که البته نگهبانان اجازه ورود به آنها را ندادند و مسجدجامعی تنها به ارائه توضیحات مختصری درباره‌اش اکتفا کرد. او گفت: «هنرستان حافظ توسط یک معمار فرانسوی ساخته شده و ارزش‌های معماری زیادی دارد. شنیده‌ایم که این هنرستان قرار است تخریب و به یک پاساژ تبدیل شود. جای سؤال است که چگونه پاساژ‌سازی‌ دامن بازار را گرفته است!»
او سپس با حضور در بازار چهار سوق بزرگ با انتقاد از سقف‌های نصب شده در بازار و بی‌نظمی بصری گفت: «سقف‌های ایرانیتی که بعضا پلاستیکی هستند نصب کرده‌اند که سؤالات زیادی درباره ایمنی آن می‌توان مطرح کرد. آن چیزی که به ما گزارش می‌دهند با آن چیزی که ما می‌بینیم تفاوت دارد.» او در ادامه در جریان روند بازسازی شبستان شاه‌آبادی مسجد جامع بازار قرار گرفت.
گروه تهرانگردی سپس به کوچه غریبان رفتند و از منزل مرحوم شاه‌آبادی که تبدیل به انباری شده بود بازدید کردند. بازدید از حمام حاج حسن و آخرین روند بازسازی آن نیز از دیگر بخش‌های برنامه روز گذشته بود؛ اینطور که بررسی‌ها نشان می‌دهد آثاری از دوره صفویه نیز در این حمام پیدا شده است.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران همچنین با آتش‌نشانان حاضر در ایستگاه 107بازار دیدار کرد و مطالبی درباره سختی‌های کار اطفای حریق در بازار به‌خاطر معابر تنگ و مشکلات ایمنی موجود بیان کرد. مسجدجامعی گفت: «در گذشته موتورهای چهار چرخ ATV برای پوشش ایمنی منطقه بازار مورد استفاده قرار می‌گرفت. با اینکه این محدوده نیاز به 4دستگاه موتور چهارچرخ دارد اما تنها یک موتور خریداری شده و آن هم خراب است.»
این عضو شورای شهر تهران دیگر مشکل بازار را شب‌مردگی دانست و خواستار تمهیداتی برای رفع آن شد. مسجدجامعی در ادامه با تعدادی از گردشگران که به منطقه بازار آمده بودند گفت‌وگو کرد و از آنها خواست نظراتشان را بیان کنند. او گفت: «برایمان جالب بود که گردشگران هم از وضعیت فعلی بازار تهران به‌عنوان یک نقطه گردشگری چندان رضایت ندارند. به‌گونه‌ای که بسیاری از آنها نبود آب آشامیدنی، کمبود سرویس بهداشتی و... را عنوان کردند. گردشگران به رواج تزیینات با سبک غربی در بازار هم اشاره کردند و یکی از آنها آدرس گرمابه زنانه در خیابان مصطفی خمینی(ره) را داد و از ما خواست که در مورد آن فکری کنیم تا احیا شود.»
 او در ادامه به یکی از مدارس منطقه‌12رفت و در این بازدید یادآور شد که این مدرسه یکی از این مدارس پرخطر است. به گفته او بیشترین مدارس پرخطر در منطقه 12واقع شده‌اند.
تهرانگردان دیروز به عیادت عبدالله ناصری، محقق تاریخ اسلام و نویسنده که مدیرعامل اسبق خبرگزاری ایرنا نیز بود، رفتند و سپس راهی اراضی عباس‌آباد شدند تا در جریان روند نهمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی قرار بگیرند. مسجدجامعی در این محل از حضور بیشتر زنان در حوزه مجسمه‌های حجمی نسبت به سال‌های گذشته ابراز خرسندی کرد و گفت: «در بخش دانشجویی نیز شاهد حضور پرقدرت دانشجویان هستیم اما تغییر مداوم در زمان برگزاری این سمپوزیوم باعث شده که این رویداد نتواند جای خود را در تقویم بین‌المللی پیدا کند.»
 

این خبر را به اشتراک بگذارید