
راهاندازی گروه مجازی شناسایی مشکلات توانیابان به روایت شهردار ناحیه 4
معلولان در اداره شهر شریک میشوند

مهین قاسمخانی_ خبرنگار
سه محله بزرگ در ناحیه4 شهرداری منطقه20 قرار دارد که عبارتند از دولتآباد، جوانمرد قصاب و شهادت. در سالهای اخیر ساختوسازهای گسترده و ایجاد مجتمعهای مسکونی بزرگ سبب شده تا رشد جمعیت در این ناحیه از رشد سرانههای شهری پیشی بگیرد و همین مسئله به یکی از دغدغههای جدی مدیران شهری تبدیل شده است. در کنار همه این دغدغهها اتفاقات خوشی هم در حال وقوع است. مدیریت شهری تلاش میکند با استفاده از امکانات موجود چرخ توسعه سرانههای شهری را به گردش درآورد. در کنار این فعالیتها مدیریت شهری ناحیه4 توجهی ویژه به امور معلولان داشته است و ارتباطی تنگاتنگ با این قشر برقرار کرده تا ضمن نیازسنجی از مشارکت آنها در امور شهر بهرهمند شود. سراغ «حمیدرضا اکبرزاده» شهردار ناحیه4 رفتیم تا به چند سؤال ما پاسخ دهد.
در چند ماه گذشته ارتباط خوبی بین مدیریت شهری و جامعه معلولان برقرار شده است که به گفته توانیابان کمنظیر است. چه شد که به فکر برقراری چنین ارتباطی افتادید؟
معلولان بخش مهمی از جامعه هدف ما را تشکیل میدهند و باید از نیازهای آنها مطلع باشیم. به همین دلیل گروهی مجازی راهاندازی کردیم. در این گروه معلولان مشکلات مربوط به تردد خودشان را بهصورت تصویری اعلام میکنند و همکاران ما در چند روز به مشکل اعلام شده رسیدگی میکنند. ما هم نتیجه کار را در همان گروه به اطلاع معلولان میرسانیم. این اقدام به ظاهر ساده تا حد زیادی سبب رضایتمندی معلولان شده است، البته اقدامات ما در حوزه معلولان به همینجا ختم نمیشود. در سرای محله شهادت یکی از هنرمندان بومی منطقه کلاسهای موسیقی درمانی برای معلولان برگزار میکند که بسیار ثمربخش بوده است. گروه سرودی از همین بچهها هم تشکیل شده و در برنامههای مختلف از توانمندی آنها استفاده میکنیم. با این کار آنها بیش از پیش احساس مفید بودن میکنند. در واقع تلاش میکنیم ضمن توانمندسازی معلولان از ظرفیتهای آنها برای اداره شهر استفاده کنیم.
جمعیت ناحیه شما بهویژه محله دولتآباد در چند سال اخیر رشد زیادی داشته است و اغلب اهالی از کاهش سرانههای شهری در این محله گلایه دارند. مدیریت شهری برای غلبه بر این مشکل چه اقدامی انجام داده است؟
توسعه سرانههای شهری نیازمند بودجه است و البته مستلزم وجود فضاهایی که بتوان آنها را به سرانههای شهری تبدیل کرد. ما در این زمینهها با محدودیتهایی مواجه هستیم. با این حال تلاش میکنیم با استفاده از امکانات موجود، سرانههای شهری را در حد امکان توسعه دهیم. هم اکنون با کمک معاونتهای خدمات شهری، حملونقل و ترافیک و فنی و عمران در حال ساخت بوستانی در خیابان شهید خاکی هستیم که فاز نخست این بوستان بیش از 5هکتار وسعت دارد. در کنار این پروژه بوستان توسکا در خیابان شهید چمران ساخته میشود که تاکنون 75درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. همزمان با ساخت بوستانهای جدید بهسازی و نصب وسایل بازی در بوستانهای قبلی هم انجام میشود. همین امروز که با شما صحبت میکنم دستورهای خوبی از سوی شهرداری منطقه رسیده که برای سرعتبخشی به ساخت بوستان گیاهشناسی طی چند ماه آینده، اتفاقات خوبی در این حوزه خواهد افتاد. بهزودی در بوستانهای ماهور، گلمهر و گیاهشناسی هم کفپوش و وسایل بازی نصب خواهد شد.
یکی از گلایههای شهروندان ناحیه4 وجود مشاغل مزاحم از جمله مراکز تفکیک پسماند و اوراق خودرو در این بخش از منطقه است. چندی قبل هم شاهد تخریب و جمعآوری یکی از مراکز اوراق خودرو بودیم.
از برنامههای آتی در این زمینه بگویید.
صاحبان اینگونه مشاغل برای ادامه فعالیت باید یکسری تمهیدات زیستمحیطی را که از طرف شهرداری به آنها ابلاغ میشود رعایت کنند. این تمهیدات را در چند مرحله ابلاغ میکنیم و در صورت بیتوجهی صاحبان مشاغل مزاحم، از طریق مراجع قضایی و انتظامی وارد شده و نسبت به تعطیلی این مراکز اقدام میکنیم. همانطورکه شما هم اشاره کردید، چندی قبل یکی از قدیمیترین مراکز اوراق خودرو که از 40سال قبل در خیابان شهید خاکی محله دولتآباد فعالیت میکرد با حکم قضایی تعطیل شد، البته قبل از آن هم 3مورد دیگر از مشاغل مزاحم تعطیل شده بود. همه این مراکز پیش از تعطیلی بارها اخطاریههای مربوط به تمهیدات زیستمحیطی را دریافت کرده بودند. ما با صاحبان مشاغل مزاحم و آلاینده، مماشات نمیکنیم.
99 درصد معابر ناحیه4 دارای تابلوهای هدایت مسیر هستند و از این نظر ناحیه4 وضعیت مطلوبی دارد.
50نقطه در ناحیه4 برای معلولان مناسبسازی شده است.