بازار خالی از مرغ در شهرهای یزد
رئیس اداره صمت ابرکوه: برای رفع مشکل کمبود مرغ، 5/1تن سهمیه مرغ گرم به قیمت 129 هزار ریال از هفته جاری در شهرستان توزیع خواهد شد
به دنبال اعلام مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور مبنی بر عرضه مرغ گرم در سراسر کشور به قیمت 129 هزار ریال، این کالای تولیدی در برخی شهرستانهای یزد کمیاب شده ولی در عین حال مسئولان همچنان بر رعایت قیمت مصوب کشوری تاکید دارند و از برخورد جدی با متخلفان میگویند. به گزارش ایسنا، کمیاب و حتی نایاب شدن گوشت مرغ گرم در برخی شهرستانهای یزد مانند ابرکوه، اعتراض مردم، واحدهای صنفی عرضهکننده این محصول و همچنین اصناف وابسته را به دنبال داشته است.
8روز بدون مرغ
مدیر یکی از فروشگاههای عرضه مرغ در ابرکوه در این باره میگوید: در حال حاضر قریب 8 روز است که حتی یک کیلو گوشت مرغ هم وارد شهرستان نشده و این روزها اکثر کسانی که توانایی دارند از شهرهایی همچون اقلید، آباده و سورمق در استان فارس، مرغ را با قیمتهای 150 و 160 هزار ریال تهیه میکنند.
وی اظهار میکند: اداره صنعت، معدن و تجارت ابرکوه قیمت مرغ گرم را 129 هزار ریال اعلام کرده و اگر یکی از واحدهای صنفی حتی هزار ریال قیمت آن را افزایش دهد، به سرعت پرونده تخلف از سوی بازرسان اداره نامبرده برای وی تهیه شده و مجبور به پرداخت جریمهای حدود 20 میلیون ریال خواهد شد.
این فروشنده ابرکوهی با تصریح بر اینکه همهروزه هزاران نفر برای خرید مرغ مراجعه میکنند و دست خالی بازمیگردند، خاطرنشان میکند: تعیین این قیمت در حالی است که کشتارگاهها، مرغ را به قیمت کمتر از 150 هزار ریال ارائه نمیکنند و در این شرایط هیچ واحد صنفی حاضر نیست با این قیمت از کشتارگاه خریداری و آن را با قیمت 129 هزار ریال به مردم عرضه کند.
دردسرهای رستورانداران
صاحب یک رستوران هم که چند روزی است تعداد مشتریانش به شدت کاهش یافته است در این مورد میگوید: بیش از یک هفته است که در هیچ یک از واحدهای صنفی عرضه گوشت مرغ این کالا وجود ندارد و برخی افراد به اقتضای کسب و کارشان مجبورند با تحمل هزینه رفت و آمد، گوشت مرغ مورد نیازشان را از استانهای مجاور تامین کنند.
وی ابراز میکند: البته اگر کسی همه این هزینهها را تقبل کند و از شهرستانهای همجوار مرغ گرانتر خریداری کند نیز باید پاسخگوی تعزیرات حکومتی باشد که چرا قیمت غذاهای رستوران را افزایش داده است؟
به گفته وی، این روزها با قیمت بالای گوشت کمتر کسی در رستوران به غذاهای تهیه شده با گوشت رغبت نشان میدهد و حالا با این وضعیت کمبود مرغ نمیدانیم با وضعیت بحرانی کسب و کار خود باید چه کنیم.
البته مردم نیز در این شرایط اقتصادی به وضعیت نابسمان بازار بسیار گلایه دارند و در سئوالاتشان از مسئولان میگویند؛ «تکلیف ما و خانوادههایمان که نه توانایی خرید گوشت کیلویی 100 هزار تومان داریم و نه وسیله نقلیهای که به سایر شهرها برای تامین نیازمان مراجعه کنیم، چیست؟»، «اگر قیمت مرغ از سوی مسئولان برای سراسر کشور یک نرخ اعلام میشود پس چرا هیچ نظارتی بر کشتارگاهها و قیمت این کالا در سایر شهرهای کشور نیست؟ آیا قوانین فقط برای استان یزد و برخی شهرستانهای محرومی مانند ابرکوه وضع میشود؟» و سئوالاتی از این قبیل که برای پاسخگویی در مورد آنها به سراغ رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ابرکوه رفتیم.
توزیع مرغ با قیمت مصوب
«سید مسعود میرحسینی» رئیس اداره صمت ابرکوه در این باره بیان میکند: ستاد تنظیم بازار کشور قیمت گوشت مرغ را به طور سراسری 129 هزار ریال اعلام کرده و این قیمت در جلسهای که هفته پیش در محل استانداری یزد برگزار شد، تأیید و مصوب شد.
وی تأکید میکند: اداره صمت تنها ناظر بر قیمت مصوب است و در حیطه وظایف و رسالت خود با متخلفین از این مصوبه، برخورد خواهد کرد.میرحسینی با اشاره به اینکه در دیگر استانها قیمت مصوب کشوری رعایت نمیشود، میگوید: در راستای رفع مشکل کمبود مرغ 5/1تن سهمیه مرغ گرم شهرستان ابرکوه به قیمت 129 هزار ریال از هفته جاری در شهرستان توزیع خواهد شد و بنا بر اظهارات مسئولان استان این روند توزیع با همین قیمت نیز ادامه خواهد یافت.
توزیع مرغ در استانهای دیگر
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد نیز در خصوص وضعیت کمبود گوشت مرغ در استان گفت: نیمی از گوشت تولیدی مرغ در استان یزد مازاد بر نیاز استان است و به سایر مناطق کشور صادر میشود. «سید جمال سجادیپور» با بیان اینکه در استان یزد هزار واحد تولید مرغ گوشتی تاسیس شده، خاطر نشان کرد: برخی واحدهای فعال، سالانه ۶۰ هزار تن گوشت مرغ تولید و وارد بازار مصرف میکنند. وی بیان اینکه روزانه افزون بر ۹ تن گوشت مرغ در استان یزد مصرف میشود، خاطرنشان کرد: ماهیانه افزون بر ۲هزار و ۲۰۰تن مرغ در استان یزد مصرف میشود و این در حالی که تولید ماهیانه این ماده غذایی در استان حدود 5 هزارتن است.
سجادیپور تصریح کرد: کمبود مرغ در برخی شهرستانهای استان مانند ابرکوه به دلیل بالا بودن قیمت آن در برخی استانهای همجوار است که باعث میشود تولیدات به جای عرضه در این شهرستانها به خارج از استان صادر شود. وی اضافه کرد: در خردادماه امسال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه وارد چرخه واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان یزد شده و امروز این میزان جوجه تبدیل به مرغ شده است.
فعالیت ۱۷ واحد پرورش مرغ درابرکوه
مسئول امور دام جهاد کشاورزی ابرکوه میگوید: ۶۵ واحد تولید مرغ گوشتی در این شهرستان با ظرفیت تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در هردوره ایجاد شده است.«جواد شمس» افزود: از این تعداد برخی از آنها در سال فعال هستند اما از فروردین امسال تاکنون ۱۷ واحد آنها فعال بوده که برای پرورش ۸۰۰ هزار قطعه جوجه اقدام کردهاند.