• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 13 مرداد 1398
کد مطلب : 70262
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/EnGY
+
-

سکونت 40هزار یزدی در مناطق کمتر برخوردار

استاندار یزد با بیان این‌که تقویت زیرساخت‌های لازم برای توسعه اجتماعی یکی از رویکردهای جدی مدیریت استان است، گفت: استفاده از ظرفیت شهروندان و تشکل‌های مردمی برای توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار ضریب موفقیت را بیشتر می‌کند. 

به گزارش ایسنا، «محمدعلی طالبی» در آیین رونمایی و بهره‌برداری از تجهیزات فضاهای فرهنگی و اجتماعی محلات حاشیه‌نشین یزد که با حضور جمعی از مدیران کل استان برگزار شد، با بیان این‌که توجه به مناطق کمتر برخوردار یکی از ضرورت‌های مهم توسعه اجتماعی است، اظهار کرد: توصیه مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار ضرورت اقدام در این زمینه را چند برابر کرده است. وی طرح بازآفرینی شهری را از جمله اقدامات حائز اهمیت انجام شده و در دستور کار استانداری برای توسعه بیش از پیش دانست و افزود: توجه به ابعاد مختلف توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار رویکرد دولت و استانداری در یزد است. استاندار یزد با بیان این‌که امیدواریم با استفاده از همدلی و وحدت رویه موجود بهتر از دیگر استان‌های کشور بتوانیم در حوزه توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار حرکت کنیم، گفت: برخی از مناطق کمتر برخوردار یزد دارای هویت و اصالتی تاریخی هستند که باید بیش از پیش مورد توجه دست‌اندرکاران اجرایی در مدیریت شهری قرار گیرند.
طالبی در ادامه ضمن انتقاد از این‌که برخی به اشتباه مناطق کمتر برخوردار را حاشیه‌نشین می‌نامند، تصریح کرد: ما نباید با استفاده از کلمات و عبارات نادرست شأن مردم را پایین بیاوریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به شهرداری و شورای اسلامی شهر یزد، تأکید کرد: هرچه سریع‌تر باید اسم محله کشتارگاه قدیم تغییر کند و عنوانی متناسب با وضعیت فعلی که در شأن مردم این منطقه باشد تعیین شود.
استاندار یزد عدم برنامه‌ریزی مناسب شهرداری برای استفاده بهینه از ساختمان کشتارگاه قدیم را یکی از مباحث قابل توجه دانست و بیان کرد: ایجاد شرایط لازم برای جذب مشارکت عمومی در توسعه شهری نقش مهمی در پایداری برنامه و طرح‌های ملی در استان و کشور ایفا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: همکاری مستمر مدیران با شهروندان و تشکل‌های مردم‌نهاد ضریب موفقیت را در توسعه بیش از پیش استان چند برابر می‌کند.


 رسالت اصلدفاتر تسهیلگری   

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد با بیان این‌که در حال حاضر حدود 40 هزار نفر در مناطق کمتر برخوردار استان زندگی می‌کنند، گفت: پراکندگی و موازی‌کاری در ارائه خدمت یکی از چالش‌های استان در حوزه مناطق کمتر برخوردار است. 
«فخرالسادات خامسی ‌هامانه» در آیین رونمایی و بهره‌برداری از تجهیزات فضاهای فرهنگی و اجتماعی محلات حاشیه‌نشین یزد، با بیان این‌که آسیب‌های اجتماعی مناطق کمتر برخوردار یکی از پنج تهدید جدی مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری برای توسعه فرهنگی و اجتماعی است، اظهار کرد: ساماندهی و کاهش آسیب‌های اجتماعی با توانمندسازی مناطق کمتر برخودار از جمله رویکردهای دفتر امور اجتماعی استانداری یزد است.

وی افزود: بر اساس اطلاعات به‌دست آمده بیشترین آسیب‌های اجتماعی موجود در استان ناشی از عدم برنامه‌ریزی فرهنگی برای مناطق کمتر برخوردار است که به همین منظور توجه بیش از پیش به این مناطق در دستور کار استان قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد در ادامه راه‌اندازی دفاتر تسهیل‌گری در مناطق کمتر برخوردار استان را از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار دانست و بیان کرد: در استان یزد پنج منطقه کمتر برخوردار شناسایی شده که از این تعداد سه منطقه در یزد و دو منطقه در شهرستان میبد است.

خامسی‌هامانه گفت: نیازسنجی، ارتباط با ادارات، توانمندسازی مردم محله و تدوین برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی مهم‌ترین وظایف تعیین شده برای دفاتر تسهیل‌گری مناطق کمتر برخوردار استان است.
این مسئول با بیان این‌که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده و متناسب با رویکرد ابلاغی وزارت کشور توسعه مناطق کمتر برخودار با نگاه انسانی به این مهم مد نظر قرار گرفته است، تصریح کرد: پراکندگی و موازی‌کاری در راستای ساماندهی مناطق کمتر برخوردار یکی از چالش‌های جدی استانداری است که باید با همکاری و مشارکت دستگاه‌های مرتبط رفع شود.

وی در ادامه با اشاره به جذب اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریال در سال 97 برای ساماندهی مناطق کمتر برخوردار یزد، خاطرنشان کرد: طبق اطلاعات به‌دست آمد در استان یزد حدود 40 هزار نفر در مناطق کمتر برخوردار زندگی می‌کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید