
سبزی کمتر، فستفود بیشتر
تغذیه چه نقش در سلامت عمومی مردم ایران دارد و جامعه از چه کمبودهایی رنج میبرد

مریم سرخوش |روزنامهنگار
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه میتوان با تغذیه مناسب آمار سالانه مرگها را کاهش داد، تأکید کرد: مصرف ناکافی میوه، لبنیات، امگا۳ و همچنین چاقی و اضافهوزن زنگ خطر سلامت هستند. دکتر احمد اسمعیلزاده، در همایش روز جهانی مقابله با کاهش ضایعات غذایی و روز جهانی غذا عنوان کرد: هر سال ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار مرگ داریم که ۳۵ درصد به علل تغذیهای مربوط میشود.
میزان بزرگسالان مبتلا به چاقی
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره شاخصهای کشوری وضعیت تغذیه توضیح داد: 4.53درصد کودکان زیر 5سال مبتلا به کوتاهی قد هستند که نسبت به کشورهای منطقه شرایط مناسبی داریم. 30درصد مادران باردار هم دچار وزنگیری نامطلوب در دوران بارداری هستند یعنی کمتر یا بیشتر از وزن ایدهآل خود وزن میگیرند. اسمعیلزاده درباره آمارهای مرتبط با دریافت ناکافی مواد غذایی در کشور هم عنوان کرد: دریافت ناکافی میوهها 52درصد، سبزیها 60درصد، لبنیات 73درصد و گوشت هم 49درصد است. به گفته این مسئول مصرف لبنیات هم در کشور کمتر از نصف مقدار توصیه شده است و دلیل این موضوع، قیمت بالای محصولات لبنی است. او در ادامه تاکید کرد: فشار خون و قند بالا ارتباط نزدیک با تغذیه دارد و فستفودها به شدت سلامت را تهدید میکند.
مورد حاد کمبود ویتامین D
اسمعیلزاده کمبود ویتامین D را هم از چالشهای نظام سلامت عنوان کرد و گفت: کمبود این ویتامین حدود ۵۰ تا ۷۰درصد است که مطلوب نیست و باید اصلاح شود.
شیوع کمخونی
این مسئول درباره کمخونی در کشور هم بیان کرد: 19.5درصد کودکان زیر 5سال، 19.9درصد کودکان 5تا 18سال، 22.6درصد زنان بالای 18سال و 19.9درصد زنان باردار دچار کمخونی هستند.
هشدار درباره آینده کودکان
اسمعیلزاده میزان مصرف ید در کشور را نامطلوب عنوان کرد و گفت: میزان مصرف ید در زنان باردار کاهش یافته است. اگر این موضوع ادامه داشته باشد، ضریب هوشی کودکان طی سالهای آینده کاهش پیدا میکند.