• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
یکشنبه 23 تیر 1398
کد مطلب : 65789
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jl7v
+
-

رکورد استقبال از عرضه‌های اولیه شکست

پتروشیمی نوری به بزرگ‌ترین شرکت بورس از نظر تعداد سهامدار تبدیل شد


برای نخستین باردرتاریخ بازارسرمایه، با حضور 582هزار نفر رکورد استقبال از عرضه‌های اولیه در بورس شکست و پتروشیمی نوری به بزرگ‌ترین شرکت بورس از نظر تعداد سهامدار تبدیل شد.

به‌گزارش همشهری، دیروز 10درصد از سهام شرکت پتروشیمی نوری معادل 300میلیون سهم برای نخستین بار به قیمت هر سهم 3125ریال در بورس عرضه شد.در جریان عرضه روزگذشته برای نخستین بار در تاریخ بازار سرمایه581هزارو690نفر اقدام به خرید سهام این شرکت کردند که در تاریخ بازار سرمایه بی‌سابقه بود. پیش از این بالاترین تعداد خریداران در عرضه اولیه مربوط به سرمایه‌گذاری صدر تامین (تاصیکو) با 427هزار نفر و در 9اردیبهشت سال‌جاری بود. به این ترتیب نوری با 582هزار سهامدار با فاصله زیادی نسبت به سایر شرکت‌ها به بزرگ‌ترین شرکت بورس از نظر تعداد سهامدار تبدیل شد. پیش از این سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران با 237هزار سهامدار بزرگ‌ترین شرکت بورس از نظر تعداد سهامدار بود.

در مبادلات دیروز همچنین رکورد بالاترین ارزش معاملات در تاریخ عرضه‌های اولیه هم شکسته شد و سرمایه‌گذاران جمعا برای خرید 10درصد از سهام پتروشیمی نوری 937میلیارد تومان پول پرداخت کردند. با توجه به اینکه قیمت هر سهم این شرکت 3125ریال قیمت‌گذاری ارزش کل سهام این شرکت جمعا 9300میلیارد تومان قیمت‌گذاری شد.

پتروشیمی نوری بعد از شرکت‌های سرمایه‌گذاری صدر تامین، کشت و صنعت شریف آباد، ژلاتین کپسول، پلی پروپیلن جم، سیمرغ و دارویی رهاورد تامین، هفتمین شرکتی است که در سال جدید در بازار سهام عرضه می‌شود و به‌نظر می‌رسد هرچه تعداد عرضه‌های اولیه در بورس بیشتر می‌شود تعداد افرادی که در عرضه‌های اولیه شرکت می‌کنند هم بیشتر می‌شود.

رکود در سایر بازار ها
به غیراز جذابیت‌هایی که عرضه‌های اولیه برای سهامداران دارد به‌نظر می‌رسد بخشی از دلایل استقبال سرمایه‌گذاران از عرضه‌های اولیه رکود در سایربازارها است. از ابتدای امسال تاکنون قیمت ارز تحت‌تأثیر سیاست‌های ارزی بانک مرکزی تثبیت شده و به‌دنبال آن قیمت طلا هم با نوسان بسیار اندکی مواجه شده است. ضمن اینکه از اواخر سال قبل محدودیت‌هایی هم برای انجام معامله در این بازار‌ها وضع شده است؛ بنابراین از جذابیت این بازارها برای سرمایه‌گذاری کاسته شده اما در مقابل بازار سهام که از ابتدای سال تاکنون 40درصد رشد کرده جذابیت‌های بیشتری در مقابل این بازار‌ها پیدا کرده است.

همه اینها در حالی است که رئیس سازمان امور مالیاتی به تازگی از نهایی شدن لایحه مالیات بر عایدی سرمایه در وزارت اقتصاد خبر داده و گفته است: این لایحه در حال ارسال به دولت برای تصویب نهایی است. دراین لایحه مالیات بر سودهای اتفاقی در بازارهای املاک، خودرو، سکه و ارز مدنظر قرار گرفته و مشمول سوداگری در این بازارها می‌شود، بنابراین چنانچه قرار باشد از عایدی سرمایه در این بازارها مالیات دریافت شود جذابیت بورس نسبت به قبل بیشتر خواهد شد.

مکث

علت استقبال چه بود
مدیر حساب‌های سرمایه‌گذاری شرکت مدیریت سرمایه کیان درباره استقبال سرمایه‌گذاران از عرضه اولیه روز گذشته گفت:اگرتاریخچه عرضه‌های اولیه را نگاه کنیدمتوجه می‌شوید که سهامداران در عرضه‌های اولیه به‌طور میانگین حداقل20درصد سود می‌کنند و خیلی کم اتفاق افتاده که سهامداران از عرضه‌های اولیه سود کمتری به‌دست آورده باشند؛ بنابراین میزان بازده در عرضه‌های اولیه نوعی اشتیاق در سهامداران ایجاد می‌کند. مهدی طحانی افزود: در مورد پتروشیمی نوری به هر سهامدار یک میلیون و 650هزار تومان سهام اختصاص یافت بنابراین چنانچه قیمت سهام این شرکت به‌طور میانگین 20درصد رشد کند هر سهامدار دست‌کم 300هزار تومان سود خواهد کرد و این موضوع عامل جذابی برای سهامداران است. طحانی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان این سرمایه‌گذاران جدید را جذب بورس کرد گفت: این به نفع بازار نیست که سهامدارانی که هنوز با بازار سهام آشنایی کافی ندارند به‌طور مستقیم جذب معاملات سهام شوند، چراکه این سهامداران عمدتا به‌خاطر عرضه‌های اولیه وارد بازار سرمایه می‌شوند و احتمال زیادی وجود دارد که به‌دلیل نا آشنایی با بازار دچار زیان شوند. او تأکید کرد: بهترین روش برای افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران جدیدی که به‌خاطر عرضه‌های اولیه وارد بازار می‌شوند این است که این سرمایه‌گذاران از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری جذب بازار شوند تا دچار ضرر و زیان نشوند. او ادامه داد: البته اینکه این سهامداران با عرضه‌های اولیه آشنا شوند، بازار سرمایه را بشناسند و بفهمند که سود در بازار سرمایه وجود دارد بسیار خوب است اما بعد از آن این سهامداران باید به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری هدایت شوند و بروند از این طریق در بورس سرمایه‌گذاری کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید