
اختصاص ۶۶۰ میلیارد تومان به پروژههای عمرانی ارومیه
نایب رئیس شورای شهر ارومیه: اولویت شورا و شهرداری اتمام پروژههای نیمهتمام است

در بودجه سال ۹۸ برای پروژههای عمرانی ارومیه ۶۶۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است و امید میرود امسال برخی از این پروژهها ساماندهی شود و به اتمام برسد.
پروژههای عمرانی جزو مهمترین و اصلیترین شاخصههای پیشرفت یک شهر هستند و ناتمام ماندن آنان تبعات بسیار بدی در پی دارد. ارومیه پروژههای عمرانی ناقص بسیاری در زمینههای مختلف مسکن، زیرساخت مدیریت شهری، آموزش، بهداشت و درمان، ورزشی، تجاری و فرهنگی دارد که نیازمند ساماندهی هستند.
مشکلاتی از جمله بودجه ناکافی، تغییرات قوانین ساختوساز، زمانبندی و انتخاب نادرست سرمایهگذار، تخلف از قوانین، مشکلات حقوقی نظیر تغییر مالک و پیمانکار و جابهجایی کارفرما، تغییر مسئولان و پیگیری نکردن بودجه و اعتبارات از طریق مسئولان از دلایل عمده نیمهتمام ماندن یا ناموفق بودن پروژهها عنوان میشود. «عادل فتاحی» نایب رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه در گفتوگو با تسنیم در این باره به سوالات پاسخ داده است که در ادامه میخوانید.
در سال 98 بودجهای که برای پروژههای عمرانی شهرستان ارومیه اختصاص دادهشده چقدر است؟
چندی پیش رکود مسکن و تمایل افراد به خرید دلار و طلا به جای سرمایهگذاری اثرگذار، مانعی در رسیدن شهرداری به درآمدهای پایدار بود و اکثر شهرداریهای کشور برای پرداخت حقوق کارمندان و مطالبات پیمانکارانشان با مشکلات زیادی مواجه بودند. در پایان سال 97 شهرداری ارومیه وضعیت مطلوبتری نسبت به اوایل سال داشت و امیدواریم که در سال 98 درآمدهای پایدار شهرداری استمرار داشته باشد و در سایه آن برنامههای مشترک شورای شهر و شهرداری که توسعه شهر و اتمام پروژههای نیمهتمام است تحقق یابد.
برای سال 98 بودجه پیشبینیشده شهرداری 1040 میلیارد تومان است که از این مقدار 660 میلیارد تومان برای پروژههای عمرانی بوده و بقیه برای هزینههای جاری و پرسنلی صرف میشود.بودجه شهرداری به سرفصلهایی تقسیم میشود که برای طرح تملک اراضی و املاک محیطزیست، توسعه عمران شهری 159 میلیارد تومان، پروژه تقاطع ابوذر حدود 40 میلیارد تومان، پروژه تقاطع آذربایجان حدود 30 میلیارد تومان، طرح مطالعات مسائل شهری حدود 860 میلیون تومان طرح توسعه کاربری فناوری و اطلاعات و آمارها 11 میلیارد تومان و برنامه دفع آبهای سطحی 15 میلیارد تومان هزینه شده است و امید میرود امسال برخی پروژهها ساماندهی شده و به اتمام برسند.
کدام برنامهها و پروژهها در دستور کار شهرداری و شورای شهر قرار دارد و برای هرکدام از این پروژهها چه میزان بودجه نیاز است؟
برای انجام مطالعات جمعآوری آبهای سطحی ارومیه و به تبع آن اکثر کانالها و مسیلها قراردادی با هزینه 300 میلیون تومانی با شرکت آب و فاضلاب شهری منعقد شده است. همچنین برای طرح زیرسازی، جدول و آسفالت معابر 133 میلیارد تومان و پیادهروسازی بهویژه برای نابینایان با بودجه 15 میلیارد تومانی در دستور کار قرار گرفته است. امسال برنامه شهرداری برای نوسازی ناوگان حملونقل شهری خرید 50 دستگاه اتوبوس جدید است که 4 میلیارد تومان به این کار اختصاص داده شده. همچنین حدود 5 میلیارد تومان برای ساماندهی، خطکشی و تابلوهای معابر و بهبود طرح ترافیک اختصاص داده شده است.
برای احداث و تکمیل ساختمانها و ایستگاههای آتشنشانی امسال به ازای هر 50 نفر یک ایستگاه آتشنشانی در نظر گرفته شده است. برای اینکه 3 دقیقه زمان بحرانی برای رسیدن آتشنشانان به محل حادثه رعایت شود، احداث این ایستگاهها در گلشهر و شهرک گلمان خانه با 5 میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد. احداث پروژه یادمان شهید باکری 40 درصد پیشرفت دارد و برای ادامه روند احداث به 10 میلیارد تومان و برای تأمین هزینههای مرکز سلامت حدود 8/ 1 میلیارد تومان و ایجاد تأسیسات و تسهیلات شهری 5/ 14 میلیارد تومان بودجه نیاز است.
با توجه به اینکه در برخی از مناطق مثل خیابان عطایی که محل عبور و مرور جمعیت کثیری است کمبود سرویس بهداشتی وجود دارد، احداث 5 باب سرویس بهداشتی در مرکز شهر در دستور کار قرار دارد که عقد قرارداد برای خیابان عطایی انجام شده و در دست پیگیری است. برای ساخت مبلمان شهری و سطل زبالههای مدرن و صندلیهای نشیمن در پیادهروهای ارومیه 17 میلیارد تومان بودجه اختصاص دادهشده است. پارک سلامت در ساحل شهرچای 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و همچنین پلهای عابر پیاده در خیابانهای حسنی، گلشهر، خیابان اصغری، ورزش، مجتمع پزشکان و جاده بند در حال احداث هستند.
برای گسترش و احداث فضای سبز و آسفالت معابر خاکی در محلات حاشیهنشین چه برنامههایی دارید؟
افزایش قیمت دلار که افزایش 4 برابری قیمت قیر را به دنبال داشت عملیات آسفالت برخی معابر را با مشکل مواجه کرد و باعث شد که در محلات حاشیهنشین مانند اسلامآباد و کشتارگاه شاهد کوچههایی باشیم که هنوز آسفالت نشدهاند. سعی میکنیم در مدتی که بارندگی نیست معابر خاکی این مناطق آسفالت شود و در مهر و آبان هم به مناطقی از شهر که نیاز به رویه آسفالت نیاز دارند رسیدگی شود. به ایجاد تأسیسات حفاظتی شهرها حدود 10 میلیارد تومان و احداث پارکها، فضای سبز و پروژه کمربندی دوم 65 میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده است.
در 4 سال گذشته حدود 350 هکتار به فضای سبز ارومیه افزوده شده است. با توجه به اینکه توزیع این فضای سبز در ارومیه بهصورت عادلانه و درست نیست و سرانه فضای سبز این شهرستان با استاندارد جهانی فاصله دارد، سرانه ارومیه به 12 متر مربع نزدیک شده، اما با این وجود این توزیع در مناطق مختلف عادلانه نیست. در منطقه یک بیش از استاندارد جهانی فضای سبز وجود دارد، اما در منطقه 4 با توجه به اینکه در حاشیه شهر واقع است فضای سبز کافی نداریم. با اینوجود 65 میلیارد تومان بودجه برای گسترش فضای سبز در نظر گرفته شده است.
در مناطق حاشیهنشین باوجود اینکه سالانه 300 میلیون تومان بودجه پیشبینیشده، اما به علت نبود زمین مناسب ایجاد فضای سبز با مشکل روبرو شده است. با این حال، در مناطق کوی لاله، سالار و جاده اداره گذرنامه 700 هکتار افزایش فضای سبز ایجاد شده است.