
شالیزارهای صومعهسرا از تشنگی میسوزند
برنجکاران این شهرستان برای ادامه فعالیتهای کشاورزی با کمبود شدید آب روبهرو هستند

به رغم بارشهای مناسب امسال و ذخیره مطلوب آب پشت سد سپیدرود شالیکاران صومعهسرا برای رسیدن به آب لحظهشماری میکنند.
به گزارش مهر، در روزهای گذشته نبود آب و رهاسازی نشدن منابع آب برای کشاورزی در این شهرستان تنش و بحرانیهایی در برخی از روستاها ایجاد کرد و مسئولان ارشد شهرستان اعم از فرماندار، مدیر جهاد کشاورزی، آب منطقهای و حتی نماینده صومعهسرا با حضور در میان روستاییان بهویژه شالیکاران از چند و چون ماجرا آگاه شدند و میزان خسارتهای احتمالی را بررسی و تلاش کردند شرایط را مدیریت کنند.
وضعیت شالیزارهای صومعهسرا در تعدادی از روستاها به اندازهای بحرانی است که اگر تا روزهای آینده آب مورد نیاز رهاسازی نشود، شالیکاران شاهد نابودی دسترنج خود خواهند بود.
سوالی که در این میان از سوی همه مردم و بهویژه کشاورزان مطرح میشود این است که امسال با توجه به بارشهای مناسب و ذخیره مطلوب آب در پشت سد سپیدرود چرا شاهد چنین شرایطی هستیم.
صومعهسرا با توجه به وجود رودخانهها و کانالهای آبی طی چند سال اخیر در بیشتر مواقع شاهد خشکسالی و کمبود منابع آبی در حوزه کشاورزی بوده، اما امسال کشاورزان انتظار داشتند با توجه به میزان بالای بارشها دیگر دغدغهای در زمینه آب نداشته باشند، اما رودخانهها و کانالهای صومعهسرا از کویر دشت لوت نیز بیآبتر هستند.
مسئولان برای حل مشکل کمآبی پای کار باشند
نماینده صومعهسرا در مجلس در جلسه شورای اداری این شهرستان به خشکی برخی از شالیزارها اشاره و تصریح کرد: صومعهسرا در این زمینه نسبت به شهرستانهای دیگر گیلان شرایط ویژهای دارد.
کانالهای تعبیه شده برای آبرسانی به شالیزارها فقط آب ۱۱ هزار هکتار را تامین میکنند در شرایطی که این شهرستان ۳۰ هزار هکتار شالیزار دارد.
«سید کاظم دلخوش اباتری» با اشاره به وضعیت اسفناک رودخانههای صومعهسرا که روزگاری تامینکننده آب تالاب بودند، گفت: این رودخانهها که علاوه بر تامین منابع آبی شهرستان، به زنده بودن تالاب نیز کمک میکردند، امروز به دلیل ورود رسوب و فاضلاب وضعیت اسفناکی دارند.
وی با تاکید بر اینکه آبرسانی به مزارع کشاورزی نیازمند مدیریت بحران است، بیان کرد: در این شرایط همه مسئولان اعم از انتظامی و نظامی و اجرایی باید پای کار باشند و با هر فردی که اخلالی در آبرسانی ایجاد میکند، برخورد کنند.
نماینده صومعهسرا خواستار راهاندازی گشتهای نظارتی شد و گفت: باید با همکاری و همدلی مسئولان و کشاورزان این معضل را حل کنیم، همچنین با ایجاد شیب منفی در رودخانهها و استفاده از بیلهای دلکل بلند، روند آبرسانی به مزارع را تسریع کرده و از دغدغه شالیکاران بکاهیم.
کشاورزان صبر و حوصله داشته باشند
سرپرست فرمانداری صومعهسرا هم در این جلسه اظهار کرد: باید در راستای رفع مشکلات و کاهش دغدغه مردم بهویژه کشاورزان و شالیکاران تلاش کنیم.
«سید جلال سید محمدی» با بیان اینکه مسئولان باید حضور میدانی داشته باشند، افزود: دهیاران، شوراها، بخشداران و سایر مسئولان باید با حضور میدانی خود در روستاها حتی اگر با محدودیت برای حل مشکلات مواجهند باعث امیدواری و دلگرمی مردم شوند.
وی با اشاره به اینکه صومعهسرا حدود ۳۰ هزار هکتار شالیزار دارد گفت: ۱۰ کانال برای آبیاری داریم که متاسفانه آبی در آنها وجود ندارد.
باید برای کاهش میزان خسارت و همچنین برطرف کردن دغدغه شالیکاران، سریعتر اقدام شود. سید محمدی ادامه داد: کشاورزان صبر و حوصله بیشتری داشته باشند.
امسال در حوزه آبی شرایط سختتری از سال گذشته نخواهیم داشت، اما نیازمند مدیریت و تلاش مضاعف از سوی مدیران هستیم.