بازگشت زندگی به زندهرود
آب در زایندهرود تا خرداد98 جاری است
رضا کربلائی/ روزنامهنگار
معاون آب و آبفای وزارت نیرو از جاریشدن آب در زایندهرود از 29اسفندماه امسال تا خرداد سال98 در پی دستور رئیسجمهور خبر داد و گفت: سهم آب مورد نیاز کشاورزان هم تامین و تخصیص داده میشود.
قاسم تقیزادهخامسی در گفتوگو با همشهری با اشاره به دستور هفته گذشته حسن روحانی، رئیسجمهور به وزارت نیرو اعلام کرد: رئیسجمهور دستور داده با توجه به فرارسیدن ایام نوروز و تعطیلات سال نو در صورت امکان آب در رودخانه زایندهرود جاری شود؛ بهنحوی که هم باعث رضایت شهروندان اصفهان و هم باعث مطلوب شدن فضای این شهر برای گردشگران شود؛ مشروط به اینکه حقابه کشاورزان و سهم همه کسانی که سهمی از آب سد زایندهرود دارند با انجام کار کارشناسی رعایت شود. معاون وزیر نیرو با اشاره به یک هفته کار کارشناسی در وزارت نیرو افزود: نتیجه اینکه با توجه به وضعیت بارندگی در این حوضه آبریز و آیندهنگری براساس ذخایر آبی موجود مقرر شد تا آب در مسیر زایندهرود جاری شود که پیشبینی میشود تا 29اسفندماه امسال آب به شهر اصفهان برسد. تقیزادهخامسی درباره برنامه وزارت نیرو برای تامین حقابه کشاورزان استان اصفهان تأکید کرد: پیشنهاد کشاورزان منطقه این بود که سهم آب خود را زودتر دریافت کنند که پس از بررسی مقرر شد تا آب مورد نیاز کشاورزان از 5فروردین سال آینده تامین شود و انشاءالله تا تابستان سال آینده آب در زایندهرود جاری خواهد بود و کشاورزان هم میتوانند از سهم خود برداشت کنند. معاون آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به پیشبینی تأمین 500میلیون مترمکعب آب برای کشاورزان استان اصفهان افزود: در بهمنماه 100میلیون مترمکعب آب اختصاص داده شده و باقیمانده آن هم هر وقت که کشاورزان بخواهند در اختیارشان قرار میگیرد.
همزمان مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان هم با اعلام خبر افزایش خروجی از سد زایندهرود در روزهای آینده گفت: آب در زایندهرود در آغاز تعطیلات نوروز جاری میشود و تا اواسط خرداد ادامه مییابد. مسعود میرمحمدصادقی افزود: خروجی از سد زایندهرود بهگونهای افزایش مییابد که در تعطیلات نوروز آب در رودخانه زایندهرود در سطح شهر اصفهان جاری باشد. وی با تأکید بر اینکه افزایش خروجی خللی در سهم آب شرب، کشاورزی و صنعت وارد نمیکند، اعلام کرد: آب حداکثر تا اواسط خردادماه جریان دارد. مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان تصریح کرد: آب برای کشاورزان شرق و غرب طبق پیشبینیهای انجام شده در موعد مقرر توزیع و تأمین خواهد شد. میرمحمد صادقی با اشاره به ذخیره 170میلیون مترمکعب آب در مخزن سد زایندهرود افزود: میزان بارندگی در ایستگاه شاخص زایندهرود در 24ساعت گذشته 18میلیمتر ثبت شده است. او آمار تجمعی بارشها را در این ایستگاه یک هزار و 400میلیمتر اعلام کرد و افزود: شرکت آب منطقهای اصفهان تا آخر سال آبی امسال که تابستان 98خواهد بود به تعهدات آبی خود در تأمین آب کشت کشاورزی شرق و غرب و همچنین آب شرب مطمئن عمل خواهد کرد.
وضعیت بارشها در ایران
معاون آب و آبفای وزارت نیرو در پاسخ به پرسش همشهری درباره آخرین وضعیت بارندگی در سال آبی جاری گفت: متوسط بارندگی در سال آبی تا روز شنبه گذشته بهصورت تجمعی 205میلیمتر بوده که نسبت به میانگین 30سال گذشته 24درصد افزایش را نشان میدهد اما به این معنا نیست که وضعیت بارندگی در همه حوضههای آبریز و استانها یکسان بوده و همچنان میانگین بارشها در استانهای یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی با میزان مطلوب فاصله دارد که انتظار داریم در ماههای باقیمانده میزان بارشها بهبود یابد. او میزان ورودی آب به سدهای کشور را تا روز شنبه این هفته 30.5میلیارد مترمکعب و حجم خروجی آب از سدها را 19.37میلیارد مترمکعب اعلام کرد و افزود: ظرفیت سدهای کل کشور حدود 50میلیارد مترمکعب است که 62درصد از ظرفیت مخازن سدها پر است که نسبت به سال آبی گذشته 16درصد افزایش را نشان میدهد. معاون وزیر نیرو با بیان اینکه ایران همچنان جزو سرزمینهای کمآب با پراکندگی متفاوت بارشهاست، تأکید کرد: امید داریم که سال آینده در هیچ شهر و روستای ایران تنش آبی نداشته باشیم که برای این منظور، مدیریت منابع آبی و کمک مردم در مصرف بهینه شرط اصلی خواهد بود. تقیزاده خامسی، میانگین بارشها در استان سیستان و بلوچستان را در سال آبی جاری 60میلیمتر، در استان یزد 57میلیمتر، کرمان 84میلیمتر و خراسان جنوبی 81.5میلیمتر اعلام کرد و گفت: بالاترین میزان بارشها در استان کهگیلویه و بویراحمد به میزان 740میلیمتر بوده و در رتبههای بعدی استانهای چهارمحالوبختیاری، کرمانشاه و کردستان از حیث شاخص مطلوب بارندگی قرار دارند.