مردی در برابر بحران آب
قاسم تقیزاده خامسی که با اجراییشدن قانون منعبهکارگیری بـازنشستـگـان از شهرداری مشهد کنار رفت، بهتازگی با حکم رضا اردکانیان، وزیر نیرو بهعنوان معاون آب و آبفای این وزارتخانه منصوب شده و میگوید: روال قانونی برای اخذ و گرفتن پست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو طی شده و حکم بنده قانونی است.
ورای این ماجرا، او در شرایطی مسئولیت دشوار آب و فاضلاب کشور را بر عهده گرفته که ایران با بحران آب مواجه است و از قرار میخواهد ساختار آب ایران را تغییر دهد بهنحوی که معاونت توزیع و تولید آب تشکیل شود.
15روز پیش وزیر نیرو در گردهمایی مدیران ارشد آب کشور گفته بود ساختار وزارت نیرو مشکل دارد و برای حل این مسئله درصدد اصلاح ساختار آن با اولویت بخش آب هستیم که بر این اساس ساختار بخش آب تا پایان سال اصلاح خواهد شد و جزئیات این مهم بهزودی اعلام میشود.
حالا تقیزاده خامسی قدم در راه دشواری نهاده و بر صندلیای تکیه زده که موفقیت او آسان نخواهد بود. شرکتهای آب و فاضلاب در ایران در طول سالها ساختاری پرهزینه و کمبازده پیدا کردهاند و برای اصلاح آن بدون تردید مقاومتهایی صورت میپذیرد.
هدررفت بالای آب، عقبماندگی طرحهای فاضلاب در کشور و البته تامین منابع مالی تنها بخشی از چالشهایی است که معاون تازهگمارده شده وزارت نیرو با آن مواجه خواهد بود.
از سوی دیگر اقتصاد آب ایران بهگونهای است که تولید آن گران و مصرفش ارزان تمام میشود و سرمایهگذاری در این بخش بهدلیل ماهیت خدماتی و اجتماعی چندان توجیه اقتصادی ندارد و باید منتظر اعلام جزئیات طرح اصلاح ساختار آب و فاضلاب در کشور بود و دید آیا تقیزاده خامسی تنها به جابهجاکردن صندلیها و تقسیم پستها میاندیشد یا اینکه نسخهای برای افزایش کارایی و بهرهوری دارد؟ او که البته سابقه طولانی در وزارت نیرو دارد و مردی آشنا با ساختار این وزارتخانه است، برای اصلاح ساختار مورد نظر چه در سر دارد و آیا میتواند بحران آبی ایران را کاهش دهد؟