
مشکلات بزرگ در بزرگراه کرج
کمرنگ شدن خطوط و نبود روشنایی کافی در شب از مشکلات بزرگراه کرج است

خدیجه ستارزاده| البرز - خبرنگار:
مدتهاست رانندگان در بزرگراه کرج، حد فاصل هشتگرد تا کلانشهر کرج در مسیر رفت و برگشت، توجهی به خطوط و حرکت در لاین خود ندارند. این مشکل به قدری چشمگیر و بزرگ است که گاه گویی بال درمیآورند و قصد دارند از روی یکدیگر رد شوند! هنوز فرهنگ ترافیکی آنچنان که باید در بین مردم تجلی پیدا نکرده است تا خط فرضی در اتوبان را در نظر بگیرند و در یک مسیر صاف حرکت کنند. حتما باید خطهای جداکننده لاینهای سرعت وجود داشته باشد تا رانندگان قوانین را رعایت کنند.
مدتهاست این خطها پاک شده است و رانندگانی که قصد گذشتن از کرج را دارند با سردرگمی میرانند و قصد منظم راندن را نیز ندارند.
مسیر بین البرز تا قزوین بسیار پرخطر و پرتصادف است. علاوه بر گذر مسافران استانهای غربی و همچنین حملونقل گسترده باری از این مسیر، به دلیل تردد همه روزه شاغلان تهران، هشتگرد، کرج، فردیس و بالعکس این مسیر مسافران زیادی را به خود میبیند و این امر اهمیت رسیدگی به وضعیت و امنیت این مسیر را دوچندان میکند و بار سنگینی را بر دوش مسئولان مربوطه میگذارد. مسئولان در البرز باید حتما سری به این محدوده ترافیکی بزنند و هرچه زودتر برای خطکشی اقدام کنند.
یک مسافر همیشگی
یکی از مسافران هر روزه این مسیر که روزانه 2 بار در مسیر هشتگرد تا کرج تردد میکند، میگوید: این مسیر از آزادراه دستاندازهای بدی دارد که باعث سختی تردد و ورود آسیب به خودروها میشود.
«محمدامین شیرخانی» میافزاید: خطکشی خطوط لاین هشتگرد به کرج مدت زیادی است پاک شده است و این موضوع باعث انحراف خودروها از مسیر، لایی کشیدن آنها و وقوع تصادف میشود. وقتی خطکشی مشخص و واضح است، رانندهها بین خطوط میرانند اما وقتی خطوط دیده نمیشوند ناخودآگاه از مسیر درست خارج میشوند و بینظمی ایجاد میشود.
شیرخانی میگوید: در بسیاری مواقع چراغهای برق خاموش و این مسیر تاریک میشود و این مسئله با توجه به تردد زیاد در این محدوده خطرآفرین است.وی وجود سگهای ولگرد و حیواناتی را که در این مسیر کشته میشوند، از دیگر مشکلات دیگر عنوان کرد و افزود: یک بار در این مسیر با یک سگ تصادف کردم. عذاب وجدان برای کشته شدن یک موجود زنده و نیز وارد شدن خسارت به خودرو هر دو ناراحتکننده است.
این راننده جوان بیان میکند: در بخشهایی از مسیر گاردریل وجود دارد. در برخی نقاط هم نیوجرسی یا بلوکهای بتنی گذاشته شده است و اطراف آن خاک زیادی وجود دارد که گاهی برخی خودروها با سرعت از نزدیک آن رد میشوند و گردوخاک زیادی بلند میشود و روی دید دیگر رانندهها اثر میگذارد.
شیرخانی میگوید: راهاندازی پمپ بنزین در این مسیر از اقدامات خوبی بود که انجام شد و کمک بزرگی به رانندگان کرد اما کاستیهایی وجود دارد که نیاز است به آن پرداخته شود.
وی اضافه میکند: یکی از مشکلات عمده در این مسیر کار نکردن دوربینهای کنترل سرعت است. این دوربینها مانند دکور هستند ولی ایجاد خطر میکنند. رانندگانی که با مسیر آشنا هستند با سرعت بالا حرکت میکنند و به نزدیکی دوربین که میرسند یک باره سرعت را کم میکنند و این امر باعث ایجاد ترافیک آنی و حتی تصادف میشود.
وی در توضیح این مسئله میگوید: همیشه سعی میکنم با سرعت مطمئنه برانم اما گاهی پیش آمده که با سرعت 160 کیلومتر راندهام اما دوربینهای بزرگراه این تخلفات را ثبت نکردهاند. و وقتی این مسئله را در جمعی مطرح کردم با تایید چند نفر از بستگان که شرایط مشابهی داشتند متوجه شدیم این دوربینها کار نمیکنند. شیرخانی میگوید: مگر این دوربینها از مالیات مردم و بیتالمال تهیه نمیشود پس باید درست کار کند تا جان و مال مردم در امان باشد و مردم راضی باشند. برای اینکه وقتی جمعی متوجه میشوند این دوربینها کار نمیکنند با عدم رعایت قانون موجب ایجاد خطر برای خود و دیگران میشوند و اگر قرار بر کار نکردن آن است جمعآوری شود تا لااقل عامل تصادف نباشند. این مسافر جوان با بیان اینکه این مسیر محل تردد هر روزه اوست، میگوید: هیچ وقت پلیسی در این مسیر نمیبینم مگر در روزهای خاص که در سال انگشتشمار است. در حالی که حضور پلیس باعث امنیت بیشتر و تخلف کمتر است. البته این مسیر از نظر امنیت اجتماعی شرایط بدی ندارد اما به علت تخلف خودروها و وجود خطرات مربوطه نیاز به حضور پلیس احساس میشود.
شیرخانی اضافه میکند: برخی ورودیها و خروجیهای این مسیر استاندارد نیستند و با توجه به اینکه خودروها با سرعت بالا یکدفعه وارد مسیر میشوند، بیشتر تصادفات در محدوده ورودی و خروجی بزرگراه اتفاق میافتد.
مشکلات اجرای عملیات ایمنسازی
مدیر راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان البرز با بیان اینکه 62 کیلومتر آزادراه در استان داریم، میگوید: برای اجرای عملیات ایمنی و نگهداری راه با مشکلات زیادی مواجه هستیم. «عباس صفری» میافزاید: در همه استانها روال بر این است که محوری دیگر برای تردد جایگزین شود و محور موردنظر در اختیار راهداری قرار گیرد تا عملیات ایمنی و بهسازی انجام شود، اما در این مسیر ما محور جایگزین نداریم. صفری با اشاره به اینکه عملیات آسفالت آزادراه در حال اجراست، میگوید: در همین اجرا چند تماس مبنی بر توقف کار داشتیم و پلیس راه اعلام کرد که تقاضای عملیات در شب را بدهیم و اکنون با توقف کار درخواست دادیم و حدود 2 هفته است منتظر مجوز هستیم. وی با بیان اینکه عملیات آسفالت، خطکشی و بتونریزی باید در تابستان انجام شود، میافزاید: زمستان فقط عملیات برفروبی و نمکپاشی در آزادراه باید انجام شود.
مدیر راهداری البرز در مورد خطکشی و دیگر موارد این بخش از آزادراه میگوید: بیش از 3 ماه است برای خطکشی این مسیر منتظر مجوز هستیم. وقتی رنگ خطکشیها انجام میشود، باید خشک شود و برای این کار باید نیم ساعت هر مسیر بسته شود تا خط به خط و لاین به لاین انجام شود.
صفری اضافه میکند: با توجه به وجود پیک ترافیکی در صبح و عصر این کار به سختی انجام میشود و باید محور در اختیار ما قرار بگیرد تا خطکشی هر لاین که حدود 4 خط دارد انجام شود.وی با بیان اینکه در یک ماه آینده عملیات ایمنسازی آزادراه به صورت لاین به لاین اجرا خواهد شد، اظهار میکند: اگر آزادراه در اختیار راهداری قرار گیرد، این کار در 20 روز انجام خواهد شد و اگر در اختیار نباشد، به مدت زمان بیشتری کشیده خواهد شد.
آمادگی پلیس برای همکاری در عملیات ایمنسازی
رئیس پلیس راه البرز با بیان اینکه عملیات ایمنسازی آزادراه بر عهده اداره راهداری است، میگوید: هر سال خطکشی روی آسفالت بزرگراهها انجام میشود. «سرهنگ رضا گودرزی» میافزاید: خطکشی خطوط دو روز بیشتر زمان نمیبرد و ما آمادگی داریم تا هر زمان که راهداری اعلام کند، برای این کار هماهنگ شویم.
سرهنگ «رضا گودرزی» با تایید کمبود روشنایی در این مسیر میگوید: اداره راهداری استان برای رفع این مشکل باید اقدام کند. وی اظهار میکند: بهترین زمان برای ایمنسازی و اصلاح و رفع معضلات راه فصلهای بهار و تابستان است.