• پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404
  • الْخَمِيس 10 ذی القعده 1446
  • 2025 May 08
سه شنبه 16 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254508
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjwrD
+
-

موزه سبز

باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در اردیبهشت به اوج زیبایی رسیده و با برگزاری جشنواره‌های بهاری تهرانی‌ها را به خود می‌خواند

موزه سبز

فاطمه عباسی

تهران برای ما شده خیابان‌های شلوغ و پرترافیک و آسمان غبارگرفته و نهایتا هم تفریح‌مان در این شهر درندشت در رفتن به  کافه‌ و رستوران‌ خلاصه می‌شود، اما واقعیت این است که این کلانشهر دیدنی به‌عنوان یکی از مدرن‌ترین شهرهای ایران بناهای تاریخی، جاذبه‌های گردشگری و مکان‌های تفریحی و هیجان‌انگیز بسیاری دارد. باغ گیاه‌شناسی یکی از همین مکان‌های تفریحی و گنجینه‌ای بی‌نظیر از گل‌ها و گیاهان متنوع در غرب پایتخت است که می‌توانید چند ساعتی را در آنجا غرق طبیعت شگفت‌انگیز بهاری شوید، باغی که در محیط آرامش‌بخش و زیبای آن ضمن گشت‌وگذار و تفریح با انواع گل‌ها و گیاهان بومی ایران و جهان آشنا می‌شوید. این محل بزرگ‌ترین باغ گیاه‌شناسی خاورمیانه و یکی از ۱۰باغ برتر دنیا محسوب می‌شود که در مراتع پارک چیتگر در غرب تهران احداث شده است. همین آخر هفته می‌توانید همراه با خانواده به این باغ زیبا بروید و چند ساعتی را خوش بگذرانید. برای اینکه بیشتر با باغ گیاه‌شناسی آشنا شوید این مطلب را تا انتها بخوانید.


تاریخچه
تاریخچه شکل‌گیری باغ گیاه‌شناسی ملی ایران به دهه13۳۰ می‌رسد. در سال۱۳۴۸ عملیات طراحی و احداث این باغ توسط کارشناسان ایرانی و با همکاری تعدادی از کارشناسان خارجی آغاز و نقشه جامع باغ طراحی شد. این باغ که به‌ نام باغ گیاه‌شناسی تهران نیز شناخته می‌شود،‌ زیر نظر مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور اداره می‌شود و مجموعه‌ای ۱۴۵هکتاری است که در اراضی چیتگر تهران جای دارد. در طراحی باغ گیاه‌شناسی تهران تلاش شده است تا مناظر و چشم‌انداز طبیعی 3رشته‌کوه زاگرس، البرز و هیمالیا شبیه‌سازی شود و 6رودخانه و یک دریاچه نیز به ایجاد فضای طبیعی باغ کمک کرده‌ است. از دیگر جاذبه‌های باغ 2آبشار است که ریزش آب آنها از بلندی و لابه‌لای صخره‌ها صورت می‌گیرد. همچنین سنگ‌هایی با شکل‌های پهن، گرد و عمودی ‌
 بین عناصر آب و گیاه قرار گرفته‌اند تا محیطی طبیعی را تداعی کنند. در باغ‌سازی خاور دور از زیبایی رنگ برگ‌های درختان و گل‌ها و درختچه‌های دائمی برای ایجاد مناظر زیبا استفاده می‌کنند. بنابراین در باغ گیاه‌شناسی ملی نیز سعی شده است تا با کاربرد گیاهان به‌صورت انفرادی و توده‌ای چشم‌اندازهای زیبا و قابل‌توجهی ایجاد شود. ترکیب گیاهان با حفظ مرکزیت دریاچه از ویژگی‌های بارز این محیط است. گونه‌های این مجموعه شامل سوزنی‌برگ، همیشه‌سبز، گونه‌های خزان‌شونده با رنگ‌های متنوع پاییزی و درختچه‌های گل‌دار است.

آشنایی با باغ گیاه‌شناسی
کلکسیون‌‌های باغ گیاه‌شناسی ایران با اهداف آموزش، پژوهش و نمایش جمع‌آوری و نگهداری می‌شوند. در این باغ 7رویشگاه هیرکانی، زاگرس، البرز جنوبی، ایرانی- تورانی، گلخانه جنوب ایران، باغ پیازهای ایرانی و باغ میوه‌های بومی مربوط به ایران است و ۶رویشگاه اروپا، چمنزارهای آمریکا، قفقاز، هیمالیا، رویشگاه چین و ژاپن مربوط به جهان است. 8کلکسیون و باغ موضوعی شامل قطعات آموزشی و نمایشی، باغ سیستماتیک، باغ گیاهان دارویی و صنعتی، آربراتوم، جنگل و گردشگاه(شاکای)، باغ صخره‌ای و گیاهان زینتی، میدان مرکزی باغ رز و چهارباغ ایرانی و پهن‌برگان همیشه‌سبز نیز در این باغ وجود دارد.

گلابگیری در باغ
سال‌هاست که هر بهار باغ ملی گیاه‌شناسی میزبان جشنواره‌ای متفاوت، خوش‌عطر و خوش‌رنگ می‌شود. جشنواره گل و گلاب در باغ ملی گیاه‌شناسی این روزها گردشگران زیادی را راهی این فضای سرسبز می‌کند؛گردشگرانی که دوست دارند یک روز بهاری را در طبیعت دلچسب این باغ بگذرانند، فرایند تولید گلاب را از نزدیک ببینند و با آیین سنتی گلابگیری آشنا شوند.

مکث
جشنواره بهار


برای اینکه اهالی پایتخت و گردشگران بیشتر با این باغ زیبا آشنا شوند از سوم فروردین جشنی با عنوان جشنواره بهار در باغ گیاه‌شناسی در حال برگزاری است که تا 16خرداد‌ماه ادامه دارد. این جشنواره شامل غرفه‌هایی است که محصولات ارگانیک و طبیعی، سوغات مناطق مختلف کشور و همچنین محصولات و تولیدات گیاهی خود باغ، شیرینی‌ها و ترشی‌های محلی و صنایع ‌دستی هنرمندان استان‌های مختلف کشورمان با قیمت و کیفیت مناسب به مردم و بازدیدکنندگان عرضه می‌شود. محصولات خوراکی این غرفه‌ها سلامت‌محور و پرخاصیت هستند و عرضه‌کنندگان محصولات در این غرفه‌ها با حساسیت ویژه‌ای انتخاب شده‌اند تا بازدیدکنندگان بتوانند در حاشیه یک جشنواره گردشگری، محصولات گیاهی و سالمی تهیه کنند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید