
صدای شهروندان شرق تهران به گوش شهردار رسید
بررسی مطالبات ساکنان منطقه 8در تلویزیون همشهری با حضور فاطمه تنهایی، شهردار منطقه

پریسا نوری-روزنامهنگار
نخستین تریبون آزاد تلویزیون همشهری هفته گذشته در شرق تهران و منطقه 8برپا شد و ساکنان و شهروندان تکه هشتم پایتخت انتقادات و پیشنهادهای خود درباره منطقه و محلهشان را به گوش فاطمه تنهایی، شهردار این منطقه رساندند و درخواستها و نظراتشان را با تنها زن شهردار مناطق 22گانه پایتخت در میان گذاشتند. تنهایی با حضور در استودیوی تلویزیون همشهری و پاسخ به سؤالهای مردم، خبرهای خوبی از افزایش سرانه ورزشی تفریحی این منطقه به شهروندان داد. شرح این گفتوگو را در ادامه بخوانید.پ
سؤال شهروند: خیلی از مناطق تهران، بوستان ویژه بانوان دارند. چرا منطقه ما از این امکان محروم است؟
منطقه 8برخلاف بسیاری از مناطق دیگر، کاملا خانوادهمحور است. از این حیث این منطقه برخلاف سایر مناطق شبمردگی ندارد؛ یعنی مثل منطقه 21صنعتی نیست. اغلب ساکنان این منطقه از چندین نسل پیش اینجا سکونت دارند و این موضوع موجب میشود که نسبت به محلهشان تعصب و توقع داشته باشند و این اتفاق خوبی است. خودم و مدیران میانی که ساکن منطقه هستند، دائم در منطقه تردد و با مردم ارتباط داریم و معضلات را میشناسیم. برای ایجاد بوستان بانوان باید زمینی انتخاب شود که جایی به آن مشرف نباشد. مشکل اصلی ما در این منطقه، نبود زمین مناسب برای ساخت بوستان بانوان است؛ البته 2مرکز شهربانوی مجزا در محلههای لشکر و تسلیحات کاملا در اختیار بانوان است. حدود 11زمین چمن داریم و سعی کردیم یکی از زمینها را که کمی پوشیدهتر است به فعالیت بانوان اختصاص دهیم. همچنین در بوستان شقایق، بوستان مادر و کودک را افتتاح کردیم که مادر هنگام تفریح کودک، احساس امنیت میکند. با توجه به اینکه منطقه8 منطقه سکونت است، موضوع رنگ و نور در این منطقه در دستورکار است که به لحاظ بصری، منطقه زیبا باشد.
سؤال شهروند: پارکینگ عمومی در خیابان آیت کم است. برنامهای برای افزایش پارکینگ دارید؟
خواسته بجای شهروندان و همه مراجعهکنندگان به محدوده ما پارکینگ است. اطراف میدان نبوت 3تا پارکینگ داریم که متعلق به مراکز خرید و پاساژهاست، ولی متأسفانه ما در این محدوده زمین باز برای ساخت پارکینگ نداریم؛ البته زمینی در خیابان جانبازان هست که اگر بتوانیم آن را تملک کنیم، ساخت پارکینگ را در دستور کارمان قرار میدهیم. در این میان پارکینگ شهید مدنی را هم که جزو پروژههای مدفون شده زیر خاک و رها شده بود، همان ابتدای دوره ششم مدیریت شهری تکمیل کردیم وبا ظرفیت 63خودرو به بهرهبرداری رساندیم. اکنون ۱۲پارکینگ طبقاتی به ظرفیت ۱۸۷۰ خودرو وجود دارد که همه خصوصی هستند.
سؤال شهروند: به خیابان مدائن سر بزنید. فضای سبز خیابان نیازمند رسیدگی است.
اتفاقا من در خیابان مدائن زندگی میکنم و بسیاری از درختان این محدوده کهنسال و قدیمی هستند. ما سعی کردیم آبیاری سنتی و تانکری را حذف کنیم و فضای سبز را با شبکه لولهگذاری آبیاری کنیم. 2تصفیهخانه هم در مسیل باختر و بوستان تمدن برای آبیاری فضای سبز دایر کردهایم. افزایش سرانه فضای سبز همواره دغدغه مدیریت شهری است.
سؤال شهروند: در پارک غدیر و خیابان فتاحی حدفاصل خیابانهای حیدری و فتاحی یکی دو کلونی معتادان وجود دارد. برای رسیدگی به این وضعیت چه برنامهای دارید؟
رفع آسیبهای اجتماعی به دستور دکتر زاکانی، شهردار محترم تهران در دستور کار مناطق 22گانه قرار گرفته و خوشبختانه ما در این حوزه جزو مناطق سبز هستیم؛ چون آسیب را مدیریت کردهایم. فقط یکی دو نقطه کلونی معتادان داریم که با گشتهای سیار، دائم آنها را کنترل و رصد میکنیم. تمرکزمان هم روی ناحیه پرتراکم 3 است. در همین راستا در خیابان بختآزاد حمام قدیمی مرمر وجود داشت و بیش از 10سال دغدغه مردم بود که آن حمام را تملک کردیم و بوستان به بهرهبرداری رسید. خیابان گلشندوست هم که یکی از خیابانهای قدیمی ماست، با انجام بازپیرایی فضای سبز و تامین روشنایی، ایمن شد. یکی از مهمترین دغدغهها و مطالبات ساکنان هم حضور معتادان و مالخران زیر پل آغاز و کنار مسیل باختر بود که با نصب نرده بتنی و کاشت گیاه زرشک خاردار این محدوده را از حضور و استقرار آن افراد پاکسازی کردیم. علاوه براینها ساماندهی وانتیهای منطقه را با جدیت پیگیری میکنیم؛ مثلا در خیابان نظامآباد بهسازی فضای سبز و تامین نور و مرمت روکش آسفالت را انجام دادیم و عرض خیابان را کم کردیم تا وانتیها نتوانند توقف کنند و در عوض پنجشنبهبازار را در خیابان کرمان راهاندازی کردیم تا بتوانند کسب درآمد داشته باشند.
سؤال شهروند: آبنمای میدان هفتحوض که سالهای قبل محلی برای آببازی و سرگرمی بچهها بود، تعطیل شده است. امکان راهاندازی مجدد وجود دارد؟
سال گذشته این آبنما مدتی بهخاطر تعمیرات تعطیل بود، اما الان آماده است و زمانی که دمای هوا مناسب باشد، فعال میشود. در بوستان آب تهرانپارس هم فضایی برای آببازی بچهها پیشبینی شده که میتوانند از فضای مفرح و خنک آن بهرهمند شوند.
سؤال شهروند: در خیابان برغمدی ورودی خیابان شهید آیت، با اینکه تابلوی توقف ممنوع نصب شده، ماشینها پارک میکنند و بهدلیل کمعرض بودن معبر، عبور اتوبوس و خودروهای بزرگ سخت است و ترافیک ایجاد میشود. امکان اصلاح این وضعیت وجود دارد؟
با توجه به استانداردهای موجود عرض راستگرد برغمدی و حاجی صادقی درست و کارشناسی است. طبق قانون راننده حق توقف در تقاطعها را ندارد، حل این موضوع توجه شهروندان و کمک پلیس راهور را میطلبد، اما من این موضوع را با همکارانم در راهور در میان میگذارم.
سؤال شهروند: چرا سرویس بهداشتی میدان نبوت تعطیل شده است؟
سرویس بهداشتی این میدان زیرزمینی است و چاه جذبی مشکلاتی ایجاد کرده بود؛ از اینرو ناچار شدیم در مقطعی سرویس آقایان را برای بازسازی و تعمیر ببندیم، ولی الان مشکل حل شده است. ساعت کاری سرویسهای بهداشتی هم فصل تابستان و زمستان متفاوت است، اما اخیرا ابلاغ شده که ساعت کاری را افزایش دهیم. البته در این مدت ۳۰ سرویس بهداشتی احداث و ۴۳ چشمه را هم مرمت و بازسازی کردیم که سالها اصلا قابل استفاده نبودند. از آنجا که خیلی از جاها مشکل کمبود سرویس بهداشتی دارند، شهرداری تهران به مساجدی هم که اجازه بدهند سرویس بهداشتیشان فعال باشد، دستمزد خادم، هزینه نظافت و تعمیر سرویس بهداشتی را پرداخت میکند. در منطقه ما هم هر کدام از مساجد که داوطلب شوند، شهرداری همراهی میکند.
سؤال شهروند: تعدادی از افراد سگ و حیوانات خانگیشان را به بوستانها میآورند و پارکها با فضولات حیوانات آلوده میشود. چرا جلوی ورود حیوانات به بوستانها و فضای بازی بچهها را نمیگیرید؟
ساماندهی سگهای تزئینی و خانگی وظیفه شهرداری تهران نیست؛ فقط جمعآوری و ساماندهی سگهای ولگرد جزو وظایف شهرداری تهران است. خوشبختانه در منطقه ما سگ ولگرد زیاد نیست؛ در عوض در میادین و بوستانها روباه به کرات دیده میشود. با این حال شهرداری ضابط قضایی نیست و اجازه ندارد به شهروندان بگوید حیوان خانگیتان را به بوستان نیاورید، اما موظف است تابلوی ممنوعیت ورود حیوانات را نصب کند. چهبسا در این زمینه زحمت همکاران من هم مضاعف شده؛ چون وقتی شهروندی حیوان خانگیاش را برای دفع فضولات به بوستان میآورد، همکار خدمات شهری من مجبور است با دست این فضولات را جمع کند که این موضوع سلامت او را نیز به خطر میاندازد. در رابطه با این موضوع باید یک قانون در مجلس شورای اسلامی مصوب و ابلاغ شود.
سؤال شهروند: کمبود بیمارستان دولتی یکی از مشکلات مهم منطقه ماست. چرا بیمارستان نمیسازید؟
متأسفانه ما در منطقه بیمارستان دولتی نداریم؛ فقط یک بیمارستان و چند درمانگاه خصوصی فعال است؛ البته زمین بزرگ و مناسب در خیابان شهید مدنی وجود دارد که از آن بهعنوان پارکینگ آمبولانسهای وزارت بهداشت یاد میشود. چندینبار با وزارت بهداشت مکاتبه کردیم و پاسخی ندادند و همراهی هم نکردند، اما این موضوع اهتمام دولت و بزرگواران وزارت بهداشت را میطلبد.
سؤال شهروند: ورودی میدانهای نارمک مسیر تردد کالسکه ندارد و این برای مادران و سالمندانی که با ویلچر تردد میکنند، سخت است.
در اطراف میدان نبوت 4نقطه پیشبینی کردهایم که علائم ترافیکی و خطوط عابرپیاده نصب شود. مناسبسازی معابر برای تردد ویلچر فرمایش بحقی است. از مهرماه سال 1400تا الان 64هزار متر معبر را مناسبسازی کردهایم. ساختمانهای پرتردد منطقه بهویژه ساختمانهای شهرداری و محل مراجعه مردم را هم مناسبسازی کردهایم؛ بهطوریکه حدود ۱۷ساختمان و ۱۹بوستان مناسبسازی شده است. هر جا که نیاز باشد و درخواست کنند، مناسبسازی میشود.
سؤال شهروند: هرروز با دوچرخه رفتوآمد میکنم و از مسیرهای دوچرخهسواری راضی هستم. تشکر میکنم.
منطقه 8یکی و از مناطق خوب و مناسب به لحاظ شیب برای دوچرخهسواری است و ما توسعه این مسیرها را در دستور کار داریم.