• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253514
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zm20O
+
-

«تاراج» و جمشید هاشم‌پور به سبک جیبلی

«تاراج» و جمشید هاشم‌پور به سبک جیبلی

هنوز تب تبدیل عکس‌های خانوادگی، دوستانه، کاری، سیاسی و ... به نقاشی‌هایی به سبک و سیاق انیمیشن‌های «استودیو جیبلی» (Studio Ghibli) فروکش نکرده، اما از آن ذوق و شوق اولیه قدری کاسته شده است. از زمانی که هوش مصنوعی از این قابلیتش رونمایی کرد، انواع و اقسام تصاویر به لطف هوش مصنوعی به شکل انیمیشن‌های جیبلی بازسازی شده است.
دنیای کارتونی انیمیشن‌های جیبلی حتی عکس‌های مهم لحظات تاریخی را که ممکن است تلخ و عبوس باشند، به لحظه‌ای بامزه و دوست‌داشتنی تبدیل می‌کند. در یکی از بامزه‌ترین عکس‌هایی که به‌اصطلاح جیبلی شده، تصویری از فیلم «تاراج»، ساخته ایرج قادری پیدا کردیم که در آن بهزاد جوانبخش و جمشید هاشم‌پور دیده می‌شوند.
صحنه دستگیری زینال بندری (جمشید هاشم‌پور) به ‌دست ستوان احمد (بهزاد جوانبخش) که صحنه مهمی در فیلم است، سعی شده کاملا جدی اجرا شود و حتی قدری خشونت هم چاشنی آن شده، در عکس تولید شده با هوش مصنوعی به سبک انیمیشن‌های جیبلی خیلی بانمک از کار
درآمده است.
البته تصویر کارتونی نسبت به تصویر اصلی تفاوت‌هایی دارد؛ زینالِ جیبلی اندازه زینال واقعی درد در چهره‌اش منعکس نیست و احمد جیبلی هم به وضوح از احمد اصلی جوان‌تر است که همه این تغییرات خاص سبک استودیو جیبلی است.
«تاراج» داستان زینال بندری، قاچاقچی سابقه‌دار تریاک و حشیش است که به‌ دست ستوان احمد، رئیس اداره مبارزه با مواد ‌مخدر، دستگیر و روانه زندان می‌شود، اما با پرداخت رشوه محکومیت خود را به حبس تقلیل می‌دهد و پس از یک سال، به ‌دلیل خوش‌رفتاری، آزاد می‌شود. بار دوم که پس از درگیری و مجروحیت، در ملاقاتی که با عوامل شبکه گسترده توزیع مواد‌ مخدر دارد، خام حرف‌های آنها می‌شود و تصمیم می‌گیرد ستوان احمد را در دستگیری قاچاقچیان یاری دهد.
او با کمک احمد، شبکه توزیع تریاک را متفرق می‌کند، ولی درعوض توزیع گسترده هروئین رونق می‌گیرد. دوستی گرمی بین احمد و زینال برقرار می‌شود.  احمد درمی‌یابد که پسر زینال نیز معتاد به هروئین است. زینال پسرش را در زیرزمین خانه حبس می‌کند تا اعتیادِ او را ترک دهد. بعد از آن زینال و احمد هم‌قسم می‌شوند که سرمنشأ این فساد را از میان بردارند.  با پیشرفت هر روزه هوش مصنوعی باید منتظر بود که در روزها و ماه‌های آتی موج‌های دیگری از تصاویر دستکاری‌شده به راه بیفتد و منابع عظیم آرشیوی در سراسر جهان به شکل‌های جدید و جذابی بازآفرینی شوند.

این خبر را به اشتراک بگذارید