• سه شنبه 28 اسفند 1403
  • الثُّلاثَاء 18 رمضان 1446
  • 2025 Mar 18
سه شنبه 28 اسفند 1403
کد مطلب : 251845
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j2Gql
+
-

ملاقات با صخره‌های سنگی

ملاقات با صخره‌های سنگی

برخی آبشارهای تهران در زمره آبشارهای فصلی قرار دارند. این آبشارها معمولاً در پاییز و زمستان پرآب می‌شوند و در فصل گرما رونق چندانی ندارند. آبشار چهل‌پله در لواسان بزرگ و روستای آهار چنین ویژگی منحصربه‌فردی دارد.
در دامنه کوه قلعه دختر و در شمال روستای آهار چند آبشار فصلی واقع شده اما شهرت چهل پله از همه بیشتر است و طرفداران بسیاری دارد. موقعیت این آبشار به گونه‌ای است که آب بعد از پیمودن مسیری طولانی به صخره‌های پلکانی می‌رسد و از آنجا سرازیر می‌شود. داریوش شهبازی، تهران‌شناس، درباره دلیل نامگذاری آبشار چهل‌پله لواسان می‌گوید: «این آبشار در روستای آهار که بخشی از لواسان بزرگ است واقع شده و اگر مسیر اوشان به سمت غرب را ادامه دهيد به قلعه دختر می‌رسید و آبشار در دسترستان خواهد بود. ادامه این مسیر به شهرستانک و عمارت ناصرالدین‌شاه در این منطقه منتهی می‌شود که موقعیت ممتاز آبشار چهل‌پله را نشان می‌دهد. بومی‌های آهار بر این باورند که آب جاری از دامنه کوه‌های البرز مرکزی در نهایت به آهار می‌رسید و با عبور از چهل صخره سنگی به پایین سرازیر می‌شد. به همین دلیل نام چهل‌پله را روی این آبشار گذاشتند.»
چهل پله با ارتفاع حدود 60‌متر یکی از آبشارهای مشهور و پرطرفدار تهران است که در محلی به نام ده‌تنگه واقع شده است. شهبازی در این‌باره می‌گوید: «‌ده‌تنگه ناحیه‌ای غیر‌مسکونی است اما اهالی آهار به‌خصوص باغدارها در فصول خاص روی زمین‌های کشاورزی آن فعالیت می‌کنند. به همین دلیل برای رسیدن به آبشار باید از بین درختان گردو و آلبالو و از کنار آبشارهای کوچک عبور کنید تا به مقصد برسید که این هم ویژگی آبشار چهل‌پله به شمار می‌رود.»
برای رسیدن به آبشار چهل پله باید از طریق جاده لشکرک به دوراهی لواسان و فشم بروید و در مسیر فشم به سمت اوشان و روستای آهار حرکت کنید که آخرین نقطه ماشین‌رو به حساب می‌آید. فاصله روستای آهار تا ده‌تنگه حدود 5 کیلومتر است و با ادامه مسیر به قلعه دختر و مقصد نهایی می‌رسید.

این خبر را به اشتراک بگذارید