• جمعه 26 بهمن 1403
  • الْجُمْعَة 15 شعبان 1446
  • 2025 Feb 14
پنج شنبه 25 بهمن 1403
کد مطلب : 248677
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z43DJ
+
-

سلام زمین به صاحب‌ زمان

در آستانه نیمه‌شعبان کتیبه «السَّلامُ عَلَیک یا صاحب الشّجاعَة الحُسَینیه» در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی ع نصب شد

گزارش
سلام زمین به صاحب‌ زمان

فرخنده رفائی-روزنامه‌نگار

«السَّلامُ عَلَیک یا صاحب الشّجاعة  الحُسَینیه»؛ این گزیده‌ای از صلوات خاصه خواجه نصیرالدین طوسی به امام زمان(عج) است که با سرانگشتان جمعی از هنرمندان پایتخت روی کتیبه سبز‌رنگی نقش بسته و حالا بر دیوار آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در قبله تهران چشم‌نوازی می‌کند. این اثر هنری که به مناسبت نیمه‌شعبان و زادروز مبارک امام زمان‌(عج) خلق شده، با همکاری 26هنرمند به مساحت 330مترمربع طراحی شد و به اجرا درآمد. این کتیبه در 2نسخه تهیه شده که قرار است یکی از آنها برای نصب در بین‌الحرمین به کربلا ارسال ‌شود.



شیوه طراحی تا اجرای کتیبه‌ها

طراحی: در کتیبه سلامی به حضرت بقیه‌الله(عج) با عنوان «السَّلامُ عَلَیک یا صاحب الشّجاعَه الحُسَینیه» آورده شده که به شجاعت امام‌حسین(ع) نیز اشاره دارد.
نوشتار: به جزئیات معنوی ازجمله خانواده‌های معصومین(ع) توجه ویژه‌ای شده است. به‌عنوان مثال، اسامی حضرت زینب(س)، حضرت ام‌البنین(س)، حضرت خدیجه کبری(س) و مادر حضرت صاحب‌الزمان(عج) در کنار اسامی پیامبر اکرم(ص) و ۱۲ امام معصوم در داخل کتیبه آمده است.
خطوط: این اثر هنری با خط ثلث اجرا شده و طراحی اعراب و نقطه‌گذاری‌ها به‌گونه‌ای است که هر یک از نشانه‌ها نمادی از صفات حضرت مهدی(عج) را نشان می‌دهد.
حروف: در طراحی هر حرف از کلمات اصلی نام یکی از اهل‌بیت(ع)برده شده؛ به‌عنوان مثال حرف «صاد» نماد پیامبر اسلام(ص) و حرف بعدی نماد امیرالمؤمنین علی(ع) است و این ترتیب ادامه دارد.

پیوند عمیق دین و هنر
نصب این کتیبه‌ها در این 2 مکان معنوی، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در ایران و بین‌الحرمین در کربلا نه‌تنها نمادی از پیوند عمیق هنر و دین است، بلکه روحی تازه به فضاهای مقدس می‌بخشد و شکوه معنوی آنها را افزایش  خواهد داد.



مسئولان اجرای کتیبه چه گروهی بودند؟
  سازمان زیباسازی شهرداری تهران به‌عنوان مجری
   خوشنویسان و هنرمندان به‌عنوان خالقان اثر



پروژه‌ای بزرگ با اهدافی بلند
مجتبی صادقی، هنرمند خوشنویس، طراح و مجری کتیبه: این کتیبه‌ها براساس بخشی از زیارت و دعای توسل خواجه نصیرالدین طوسی طراحی شده‌ که به حضرت صاحب‌الزمان(عج) اختصاص دارد و تا‌به‌حال در هیچ اثر خوشنویسی رسمی رونمایی نشده بود. هدف از اجرای این کتیبه‌ها و نصب در 2مکان مذهبی، زنده نگه‌داشتن یاد اهل‌بیت، گرامیداشت مقام حضرت صاحب الزمان(عج)، ارتباط با دیگر مسلمانان جهان و معرفی ابعادی نو از دعاها و زیارت‌های مرتبط با آن حضرت است.

دومین نسخه کتیبه به کربلا می‌رود
حمیدرضا عسگری، معاون هماهنگی امور مناطق سازمان زیباسازی: این کتیبه به‌طور خاص به‌عنوان یک سلام به امام زمان(عج) و به‌عنوان نمادی از پیوند معنوی بین حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در ری و حرم سیدالشهدا(ع) در کربلا طراحی شده است. دومین نسخه از این کتیبه برای نصب در کربلا آماده شده و پیش‌بینی می‌شود همزمان با نیمه شعبان، این کتیبه در بین‌الحرمین یا حرم سیدالشهدا(ع) نصب شود.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید