• سه شنبه 2 بهمن 1403
  • الثُّلاثَاء 21 رجب 1446
  • 2025 Jan 21
دو شنبه 1 بهمن 1403
کد مطلب : 246602
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5Gjx
+
-

جبران عقب‌ماندگی‌های حوزه سلامت

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره منابع مالی که می‌تواند مرهمی بر مشکلات اقتصادی حوزه سلامت به ‌ویژه دارو و تجهیزات پزشکی باشد، به همشهری گفت: «وزیر بهداشت در نشست ۱۸ دی از موافقت رهبر معظم انقلاب با تخصیص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای حوزه بهداشت و درمان خبر داد که از این میزان قرار است ۷۰۰ میلیون دلار به حوزه دارو اختصاص پیدا کند.» او درباره تأثیر اختصاص این ارز توضیح داد: «بارها درباره مشکلات دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی تذکر داده و پیگیری کرده بودیم و این تخصیص هم حاکی از پیگیری جدی وزیر بهداشت برای پاسخ به چالش‌های این حوزه است. به این دلیل که اگر ارز دولتی از تجهیزات و ملزومات پزشکی هم حذف شود، خدمات درمانی ۱۰ برابر گران‌تر خواهد شد. زیرساخت و توانایی بیمه‌ها هم برای جبران این افزایش قیمت جوابگو نیست و به ناچار این هزینه به جیب بیماران تحمیل خواهد شد.»

آمار کمبود دارو در کشور
به ‌گفته اسحاقی در حال حاضر در بازار دارویی کشور ۱۱۶ قلم کمبود وجود دارد و تخصیص نیافتن بموقع ارز مشکل را بیشتر خواهد کرد. بی‌توجهی کافی به این حوزه هم می‌تواند منجر به افزایش چندین برابری کمبودها طی ماه‌های آتی شود؛ به همین دلیل اختصاص یک میلیارد می‌تواند جلوی این بحران را بگیرد. سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان از مطالبات تامین اجتماعی به وزارت بهداشت هم عنوان کرد: «این مسئله گام خوبی برای کاهش مشکلات مالی این وزارتخانه است.»‌

راهکار خروج
اسحاقی درباره راهکارهای خروج از وضعیت کنونی و حل چالش‌های حوزه سلامت بیان کرد: «دولت باید از منابع درآمدی خود مثل نفت که در واقع منابع مردم است ساماندهی این بخش را رقم بزند. اگر مردم این منابع را مطالبه نمی‌کنند به ‌دلیل اعتمادی است که به دولت دارند و اینکه این بودجه در حوزه‌های اساسی و زیرساختی هزینه شود. یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری هم این بوده که بیماران نباید دغدغه‌ای به جز بیماری داشته باشد. بنابراین ضرورت دارد دولت با منابع در اختیار، هزینه‌های درمان را برای مردم به حداقل برساند.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید