• یکشنبه 16 دی 1403
  • الأحَد 5 رجب 1446
  • 2025 Jan 05
یکشنبه 9 دی 1403
کد مطلب : 244554
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vgnLg
+
-

اخبار روز

عدم‌گرایش مردان تهرانی به شغل معلمی
قضیه کمبود معلم مرد به روایت مسئولان وزارت آموزش و پرورش در سال‌های تحصیلی آینده خیلی جدی است و دولت و آموزش و پرورش باید از همین الان به فکر حل این مسئله باشند تا مثل کمبود سرایدار و فضای آموزشی در شهرهای بزرگ، این موضوع نیز به چالش و بحران بزرگ تبدیل نشود. اما داستان از چه قرار است؟ حجت‌الاسلام علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت‌وگویی با تسنیم درباره نمرات بد دانش‌آموزان در امتحانات نهایی و آزمون جهانی تیمز داشته که در بخشی از آن گفته است: « در آزمون‌های استخدامی، ظرفیت‌های مربوط به معلمان مرد در تهران اغلب تکمیل نمی‌شود که نشان‌دهنده نبود انگیزه کافی میان آقایان برای ورود به شغل معلمی در شهری مثل تهران است. این موضوع باعث شده تا افت کیفیت در حوزه نیروی انسانی مرد آموزش و پرورش در برخی مناطق احساس شود.»
 لطیفی افزود: در مقطع متوسطه دوم، پسران نمرات کمتری نسبت به دختران می‌گیرند که دلایل مختلفی دارد: « ازجمله گرایش‌های متفاوت به بازار کار، مسائل روحی و روانی دانش‌آموزان پسر در دوره متوسطه دوم و کیفیت عوامل آموزشی.»

پول مشاوره ندارید 1480را بگیرید

یک اتفاق خوبی که در جامعه ایرانی جا افتاده و هر روز پررنگ‌تر می‌شود، مشاوره گرفتن از افراد و مراکز معتبر برای امور شخصی و خانوادگی به جای رجوع به افراد اشتباه است؛ اتفاقی که باعث شده حل مشکلات از مسیر منطقی، با کمترین اشتباه و بازدهی بهتر باشد. اما از سوی دیگر هزینه گران تراپی و مشاوره باعث شده عده‌ای بی‌خیال آن شوند که سازمان بهزیستی تلاش کرده تا حدی این مشکل را برطرف کند. صدای مشاور با شماره تلفن ۱۴۸۰، مشاوری در همه مراحل زندگی برای مشاوره‌های خانوادگی، تربیتی، تحصیلی و روانی است.
ساعت فعالیت خط تلفنی ۱۴۸۰ از 4صبح تا ۱۰ شب است. این خط در تمام روزهای هفته حتی روزهای تعطیل خدمات‌رسانی می‌کند و خدمات مشاوره و روانشناسی درحیطه‌های کودک و نوجوان، تحصیلی و تربیتی، شغلی، ازدواج و خانواده و مشاوره روانشناسی بالینی شامل اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب را به آحاد مردم جامعه ارائه می‌کند. در خدمات مشاوره مجازی بهزیستی، تمام اطلاعات تماس‌گیرندگان و محتوای مشاوره کاملا محرمانه است و امکان شنود صرفا برای ناظرین علمی بهزیستی یعنی سوپروایزرهای این سازمان و با اطلاع تماس‌گیرندگان مجاز است.

یک میلیون کارگر در صف بیمه‌شدن

کارگران ساختمانی بزرگ‌ترین گروه کارگران فصلی هستند که شرکت‌های عمرانی نسبت به آنها تعهدی ندارند و در بحث بیمه آنها سهل‌انگار هستند. عضو کمیسیون اجتماعی و هیأت رئیسه مجلس با اعلام اینکه در حال حاضر کمتر از ۵۰۰ هزار نفر کارگر ساختمانی مشمول بیمه تامین اجتماعی هستند، عنوان کرد: در عین حال بیش از یک میلیون کارگر ساختمانی در صف انتظار بیمه هستند و از مزایای بیمه اجتماعی محروم مانده‌اند؛ بنابراین باید منابع جدیدی برای بیمه کارگران ساختمانی خلق کرد که توسعه شرکت‌های عمرانی و ساختمانی می‌تواند یک منبع بالقوه مهم باشد.
احمد نادری گفت: در شهرهای بزرگ بالغ بر 90درصد و در شهرهای کوچک بالغ بر 95درصد از ساختمان‌های مسکونی و... توسط افراد -یعنی به‌صورت حقیقی و خصوصی- ساخته می‌شود و در این مدل ساخت‌وساز اصولاً سازنده مسئولیت کارگران را برعهده نمی‌گیرد. شما درنظر بگیرید مجوز ساخت یک ساختمان یا آپارتمان که به لحاظ ارزشی به‌طور میانگین بالای 30میلیارد تراکنش مالی دارد، به فرد سپرده می‌شود. هیچ جای دنیا اینطور نیست بلکه شرکت‌های عمرانی و ساختمانی مسئولیت اصلی ساخت‌وساز را بر عهده دارند. همین شرکت‌ها، مالیاتی را  که به دولت می‌دهند به‌نحوی از خدمات و رفاهیات اجتماعی برای کارکنان و کارگران استفاده می‌کنند؛ بنابراین در کشور یکی از مهم‌ترین منابع مالی تامین‌کننده بیمه کارگران یعنی شرکت‌های عمرانی و ساختمانی را عملاً کنار گذاشته‌ایم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید