جای خالی 12ساله استاد اخلاق
امروز، دوازدهمین سالگرد رحلت آیتالله مجتبی تهرانی، فقیه و مرجعی است که بخش زیادی از عمر 79ساله خود را صرف فقه و اخلاق کرد. دیروز به مناسبت سالگرد ایشان، همایش ملی «فقیه سالک» برگزار شد که آیتالله علیاکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درباره ایشان گفت: آقامجتبی هوای دل مردم را داشت. شبهای احیا حدود ۵۰۰ هزار نفر در جلسات آقامجتبی حاضر میشدند و او از عمق دین برای مردم میگفت و گاهی جلسات فقه را تعطیل میکرد و به کلاس اخلاق میرفت.
رشاد افزود: برجستهترین ویژگی آیتالله تهرانی این بود که صاحب قلب سلیم بود. اگر قلب انسان مریض شود، همه وجودش بیمار خواهد شد. خدا ابراهیم را در 2جای قرآن به قلب سلیم ستوده است.
مهدی رضاییان، دبیر همایش ملی فقیه سالک نیز در اینباره گفت: حدود 4هزار ساعت از درسهای آیتالله مجتبی تهرانی موجود است؛ ولی باید این درسها، دستهبندی و تحلیل محتوا شود و بعضی از آثار نیز در اختیار مردم و شاگردان آن مرحوم در ایران و خارج از کشور است که این آثار نیز نیازمند جمعآوری و تدوین است.
کلاسهای اخلاق آقامجتبی در سال ۵۹ آغاز شد و تا سال ۹۱ چهارشنبه هر هفته برگزار میشد که شاید شرکتکنندگان در این جلسات گاهی بیش از هزار نفر بود و بسیاری از رزمندگانی که به مرخصی میآمدند در این جلسات شرکت میکردند. مثلا شهید علی صیاد شیرازی هر زمانی که از جبهه به تهران میآمد، با خانواده در کلاسهای اخلاق ایشان شرکت میکرد و درسهای استاد را مینوشت.
خداحافظی با چهره ماندگار رشته ریاضی
این روزها دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و نخبگان ریاضی در غم از دست دادن استاد سیدعبادالله محمودیان، خاطرات و آثار این چهره ماندگار را مرور میکنند.
استاد محمودیان که شاگردهای شناخته شدهای همچون مریم میرزاخانی را در فضای دانشگاهی آموزش داد، سالها بهعنوان استاد در دانشکده ریاضی دانشگاه شریف مشغول تدریس بود.
این استاد پیشکسوت در سال 1322در زنجان متولد شد و در گذر زمان توانست نام خود را در رشته ریاضی ماندگار کند. او بهدلیل علاقه وافر به علم ریاضی، به چهره ماندگار رشته ریاضیات کشور در سال 89تبدیل شد و بهعنوان استاد ریاضی، علم خود را در اختیار دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف قرار داد.
سید عبادالله محمودیان را بهعنوان یکی از مؤسسان انجمن رمز ایران میشناختند و در سال 1390نیز برگزیده جایزه علمی علامهطباطبایی بنیاد ملی نخبگان شده بود. او نقش مهمی در فعالیتهای کمیته ملی المپیاد ریاضی ایران ایفا کرد و توانست بستر را برای گسترش فعالیت علمی این کمیته مهیا کند.
2تغییر جالب در گذرنامه ایرانی
قرار است گذرنامههای فعلی تغییرات جدیدی کنند که مهمترین آن افزایش مدت اعتبار آن به 10سال است. سخنگو و معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا این خبر را داده و گفته است: همچنین پلیس با همکاری ستاد گذرنامه و سازمانهای هم ارز در تلاش برای تولید سِری جدید گذرنامههای پلیکربنات بهمنظور کاهش جعل و همچنین افزایش دوام آن است؛ تمامی موارد یادشده در راستای کنترل آسان و بیومتریک در مرزها صورت گرفته است.
بهگفته سردار سعید منتظر المهدی، افزایش مدت اعتبار گذرنامه به ۱۰ سال فقط برای افراد بالای ۱۵ سال است و با توجه به تغییر سریع چهره، افراد زیر ۱۵ سال همچنان باید از گذرنامههایی با اعتبار ۵ ساله استفاده کنند.
اخبار روز
در همینه زمینه :