• دو شنبه 26 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 14 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 16
پنج شنبه 22 آذر 1403
کد مطلب : 243036
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3lZXx
+
-

تهران همچنان در محاصره دود است

درخواست ورود دستگاه قضا به معضل آلودگی هوا

رئیس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران خواستار ورود قوه قضاییه به ترک فعل دستگاه‌ها در حوزه آلودگی هوا شد

گزارش
درخواست ورود دستگاه قضا به معضل آلودگی هوا

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

از اواسط آذر‌ماه شاخص هوای تهران به عدد بالای ۱۵۰ رسیده و کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قرمز قرار گرفته است. البته هر سال با شروع فصل سرما و به‌ویژه پاییز، پدیده آلودگی هوا در تهران اوج می‌گیرد و دودهای آلوده و سیاه شهر را محاصره می‌کنند و نفس شهروندان را به شماره می‌اندازند. عمل به تکالیف قانون هوای پاک توسط دستگاه‌های متولی بهترین راهکار برون‌رفت از شرایط کنونی است، اما گویا عزم جدی برای عمل به وظایف در دستگاه‌ها وجود ندارد. همین موضوع سبب انتقاد شدید سیدمهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران شده و او ضمن توضیح ابعاد این معضل، درخواست دارد تا قوه قضاییه به ترک فعل دستگاه‌ها در حوزه آلودگی هوا ورود کند.

نبود دغدغه جدی
رئیس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران می‌گوید: آلودگی هوا موضوعی جدی نه‌تنها در تهران، بلکه در کشور است که باید پیگیری شود. با وجود اقدامات انجام شده نتایج برای مردم ملموس نیست و معتقدم به‌زودی موضوع آلودگی هوا حل نمی‌شود؛ چراکه دغدغه جدی در کشور برای حل این معضل فعلا وجود ندارد.

بالا بودن آلایندگی خودروهای فرسوده
حداقل ۶میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارد که بخش قابل‌توجهی از آنها در تهران تردد می‌کنند و میزان آلایندگی آنها بالاست. علاوه‌برآن کامیون‌های آلوده، موتورسیکلت‌های دودزا، خودروهای سنگین آلاینده، خودروهای بدون معاینه فنی و... سهم بسزایی در آلودگی هوا دارند.

پیگیری کامل اسقاط خودروها
خودروهای فرسوده یکی از منابع آلاینده محسوب می‌شوند و از طریق اسقاط باید آنها را از چرخه خدمت‌رسانی خارج کرد. فرایند اسقاط خودرو باید به‌طور کامل طی شود. متأسفانه برخی با پرداخت وجه، گواهی اسقاط می‌گیرند، اما همچنان در چرخه فعالیت فعال هستند.

اجرای اسقاط موتورسیکلت
در حوزه موتورسیکلت‌ها، تقریبا هیچ اسقاطی صورت نمی‌گیرد. این موضوع نیاز به برنامه دقیق دارد و استانداری تهران و دولت باید آن را پیگیری کنند. به‌هرحال این وسایل نقلیه هم دچار فرسودگی می‌شوند و سیاهه سال۹۶ نشان می‌دهد که سهم قابل‌توجهی در آلایندگی هوا دارند.

تهیه سیاهه انتشار
سیاهه انتشار آلودگی هوا سال۹۶ توسط شهرداری تهران آماده شد. البته که این کار در وظایف شهرداری تهران نبود و سایر دستگاه‌ها و نهادها اقدام به تهیه و انتشار این سیاهه می‌کردند. دانشگاه علم و صنعت برگزیده مناقصه شهرداری در تهیه سیاهه جدید شده است و ضرورت دارد استانداری تهران اطلاعات را ارائه دهد.

ترک فعل توسط برخی دستگاه‌ها
طبق قانون هوای پاک، ۲۳دستگاه وظایف و تکالیفی در موضوع آلودگی هوا دارند. عمل به این تکالیف در نهایت منجر به کاهش آلایندگی هوای تهران و سایر کلانشهرهای درگیر با این معضل می‌شود. طبق اعلام قوه قضاییه برخی از این دستگاه‌ها به تکالیف حداقلی خود عمل‌نکرده و مرتکب ترک فعل شده‌اند.

مقاومت برخی از نهادها
تهیه سیاهه انتشار آلودگی، سهم آلایندگی منابع مختلف را مشخص می‌کند. در این حوزه برخی از نهادها و دستگاه‌ها مقاومت می‌کنند و تمایلی به تکمیل سیاهه انتشار جدید ندارند. این موضوع باید توسط دستگاه قضا بررسی شود که چرا نهادها حاضر نیستند علت آلودگی هوا مشخص شود؟

برخورد با دستگاه‌های خاطی
این روزها شاخص به عدد ۱۶۱ هم رسیده است. در چنین شرایطی بسیاری از شهروندان ازجمله کودکان، سالمندان، زنان باردار، بیماران قلبی و عروقی و... در رنج هستند. براساس گزارش وزارت بهداشت سالانه هزاران نفر به‌دلیل این معضل دچار مرگ زودرس، ایست قلبی و سکته می‌شوند؛ ازاین‌رو ضرورت دارد قوه قضاییه با دستگاه‌های خاطی که ترک فعل کرده‌اند، برخورد کند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید