محمد سرابی ؛ روزنامهنگار
چین حفظ فضای «روستاهای شهری» را در 300شهر بزرگ بهصورت رسمی تعریف کرد. قبلا تنها 35شهر مجاز به حفظ و بازسازی فضای روستایی در میان آسمانخراشهای بزرگ بودند. تا مدتی پیش رویکرد شهرداریهای کلانشهرهای چین در مقابل بافت فرسوده شهری بر مبنای تخریب خانههای کوچک و کوچههای باریک بود؛ اما بنا به خبری که رویترز منتشر کردهاست، شهرداریهای چین در ماههای اخیر کمکهای مالی برای نوسازی خانههای قدیمی اختصاص دادهاند. در 35شهری که قبلا برای حفظ روستاهای شهری مشخص شده بودند، 1/7میلیون واحد مسکونی نیازمند نوسازی ثبت شدهاند.
فرسوده و قدیمی
روستاهای شهری چین از یکسو بازمانده بافت قدیمی شهرها هستند که هنوز تبدیل به برجهای بلند نشدهاند و از سوی دیگر شامل محلههایی با ظاهر نامناسب، ساختمانهای سست و معابر باریک میشوند که جمعیت زیاد دارند. تخریب اجباری آنها و جایگزینکردنشان با بوستان و فضای عمومی یا مجتمعهای مسکونی که بارها انجام شده بود، در سالهای اخیر دیگر راهگشا بهنظر نمیآمد؛ زیرا ساکنان به سراغ آپارتماننشینی نمیرفتند و بافت روستایی بلافاصله در حومه شهر تشکیل میشد. مدیریت شهری گوانگجو در همکاری با چند بانک چینی، اختصاص نخستین وامهای نوسازی روستاهای شهری را شروع کرده است. شهر فوشان در استان گواندونگ نیز این روند را شروع کرده است. مالکان خانههای فرسوده تا زمان بازسازی خانههایشان میتوانند با استفاده از این وامها در محل دیگری ساکن شوند.
خانههای 100متری
این خانههای روستایی بهطور میانگین 100مترمربع مساحت دارند و در هر مرحله یکمیلیون خانه معادل 100میلیون مترمربع مسکونی نوسازی میشود که نزدیک 10درصد حجم بازار مسکن در همان شهر را تشکیل میدهد. خانهها تا پایان سال2025 ساخته و وارد بازار مسکن شهری خواهند شد. با این روش بافت روستاهای شهری حفظ میشود و نیازی به تخریب اجباری یا ساخت برجهای جدید برخلاف نقشههای کلان توسعه شهری نیز وجود ندارد. پیشبینی شده است که این بخش از شهرها بتوانند مسکن ارزانقیمت و موقت را برای برخی از اقشار مانند کارگران مهاجر فصلی تامین کنند.
نوسازی روستاهای شهری در چین
در همینه زمینه :