• دو شنبه 12 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 30 جمادی الاول 1446
  • 2024 Dec 02
دو شنبه 12 آذر 1403
کد مطلب : 242056
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xGRk9
+
-

حمله به داده‌ها با یک کلیک

هکرها با روش‌های مختلفی دست به سرقت اطلاعات کاربران و داده‌های مهم سازمان‌ها می‌زنند

حمله به داده‌ها با یک کلیک

حمله سایبری تلاشی مخرب برای دسترسی به سیستم‌های رایانه‌ای بدون مجوز با هدف سرقت، افشا، تغییر، غیرفعال‌کردن یا از بین بردن اطلاعات است. دلایل زیادی پشت یک حمله سایبری وجود دارد؛ ازجمله انگیزه‌های سیاسی یا مربوط به انتقام. اما هدف اصلی، سود مالی است، چون یک مهاجم اینترنتی می‌تواند در جریان این حملات پول زیادی به‌ دست آورد.

فیشینگ
فیشینگ نوعی حمله سایبری است که در آن قربانیان فریب داده می‌شوند تا به هدفی مخرب هدایت شوند. این حملات اغلب شامل لینک‌های جعلی هستند و می‌توانند از طریق کانال‌های مختلفی مانند ایمیل، متن، رسانه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها ارسال شوند. هدف حمله ممکن است این باشد که قربانی ویروس‌ها یا بدافزارها را روی دستگاه خود دانلود کند.

مهندسی اجتماعی
مهندسی اجتماعی اغلب شامل جعل هویت است. این حمله‌ای برای بازیابی اطلاعات حساس با فریب‌دادن کاربران است. این مدل حمله ممکن است توسط مهاجمی باشد که با شما تلفنی تماس می‌گیرد و وانمود می‌کند که یکی از کارشناسان فناوری اطلاعات از اپراتور تلفن همراه شماست که رمز عبور شما را می‌خواهد.

باج‌افزار
باج‌افزار شامل رمزگذاری داده‌های یک فرد یا سازمان از طریق بدافزار است که دسترسی به فایل‌ها، سیستم‌ها یا شبکه‌ها را محدود می‌کند، اما چرا نام این حمله را باج‌افزار گذاشته‌اند؟ چون مهاجم از قربانی درخواست باج می‌کند تا اطلاعات او را پس بدهد، ولی بحث خطرناک‌تر این است که پرداخت این باج لزوما به این معنی نیست که داده‌ها پس داده شوند. براساس گزارش سازمان‌های امنیتی بین‌المللی، حملات باج‌افزار در 5سال گذشته 13درصد افزایش یافته است و میانگین هزینه هر حادثه 1.85میلیون دلار است. علاوه بر این، طبق گفته ارائه‌دهنده نرم‌افزار امنیتی Datto  ۱۳درصد از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط در سال گذشته حمله باج‌افزاری را گزارش کرده‌اند و ۲۴درصد از پاسخ‌دهندگان حداقل یک حمله را گزارش کرده‌اند.

چه‌کسی پشت حملات سایبری است؟
حملات علیه شرکت‌ها می‌تواند از منابع مختلفی مانند تیم‌های سازمان یافته هکری یا حتی افراد معمولی با هدف سرگرمی رخ بدهد. مهاجمان سایبری به‌طور کلی به‌دنبال بهره‌برداری از ضعف‌ها و آسیب‌پذیری‌های موجود در سیستم‌ها و شبکه‌ها هستند. آنها می‌توانند برای دستیابی به اهداف مختلف، کاربران آنلاین را هدف قرار بدهند. یک راه آسان برای طبقه‌بندی این حملات، تهدیدهای خارجی در مقابل تهدیدات داخلی است. تهدیدهای خارجی شامل مجرمان سازمان‌یافته، هکرهای حرفه‌ای و هکرهای آماتور هستند. تهدیدهای داخلی معمولا کار کسانی است که دسترسی مجاز به دارایی‌های یک شرکت دارند و به‌طور عمدی یا تصادفی از آنها سوءاستفاده می‌کنند.

انواع حملات سایبری و تهدیدات آنلاین
حملات سایبری را می‌توان به روش‌های مختلفی انجام داد. 3مورد از رایج‌ترین انواعی که امروزه رخ می‌دهد شامل فیشینگ، باج‌افزار و مهندسی اجتماعی است.

توسعه آگاهی سایبری
با وجود انواع مختلفی از تهدیدات و مهاجمان سایبری، برای افراد و سازمان‌ها مهم است که اقدامات امنیتی برای محافظت از خود و داده‌هایشان انجام دهند.

یک مفهوم برای ایجاد محافظت بیشتر روش «دفاع در عمق» است که در آن از چندین لایه امنیتی برای محافظت از دارایی‌ها در برابر مهاجمان استفاده می‌شود. همانطور که ممکن است اقدامات احتیاطی متعددی برای محافظت از اشیای با ارزش فیزیکی انجام دهید، می‌توانید برای محافظت از خود از ابزارهای امنیتی در دنیای سایبری استفاده کنید.
برخی از این ابزارها عبارتند از: نرم‌افزارهای ضد‌ویروس، رمزگذاری داده‌ها، فایروال‌ها، سیستم‌های تشخیص نفوذ (IDS) و سیستم‌های پیشگیری از نفوذ (IPS)

همچنین می‌توانید با ایجاد رمزهای عبور قوی با حروف، کاراکترها و اعداد مختلف، اقدامات پیشگیرانه انجام دهید. در کنار این عملیات، شما باید به‌طور منظم رمزهای عبور خود را هر 60 تا 90 روز تغییر دهید، از احراز هویت چند مرحله‌ای استفاده کنید و آنتی ویروس معتبر روی سیستم‌های خود نصب کنید. همچنین اگر متوجه شدید که قربانی یک جنایت سایبری شده‌اید، آن را به مراجع قضایی مربوطه گزارش دهید.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید