با چند کلیک مجوز بگیرید
چه کسانی، چرا و چگونه میتوانند پروانه کسب دریافت کنند؟
سامانه ملی مجوزهای کشور با هدف ایجاد یکپارچگی وتسهیل و شفافسازی فرایند صدور مجوزهای کسبوکار ایجاد شده است. این سامانه با حذف بوروکراسیهای اداری، زمینه را برای صدور آسان و سریع مجوزهای کسبوکار برای متقاضیان فراهم میکند.
کجا مراجعه کنیم؟
از صفحه اصلی درگاه ملی مجوزهای کسبوکار(mojavez.ir) میتوان با یک جستوجوی ساده یا ۴کلیک، به صفحه «راهنمای دریافت مجوز کسبوکار» موردنظر رسید. در این صفحه، شرایط، مدارک، صادرکننده، هزینه و زمان صدور مجوز بهطور کاملا شفاف و بدون ابهام برای اطلاع عموم نوشته شده است.
ارائه کدملی و شماره تلفن همراه
ثبت درخواست اخذ مجوز تنها با ارائه کدملی و شماره تلفن همراه هر شهروند ایرانی ممکن است. همچنین برای متقاضیان خارجی، مطابق آییننامهای است که سازمان سرمایهگذاری خارجی و کمکهای اقتصادی و فنی ایران اعلام خواهد کرد.
اعلام مغایرت 2درگاه
کاربرگ راهنمای دریافت مجوز هر کسبوکار، به دکمه اعلام مغایرت شرایط مجوز اعلانی در سامانه مجهز خواهد بود و کاربران تشویق میشوند مغایرت 2درگاه از لحاظ شرایط دریافت هر مجوز را به درگاه ملی اعلام کنند. ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها انجام میشود، اما صدور مجوز در درگاه تخصصی صورت میگیرد. وزارت امور اقتصادی و دارایی، اجرای تکلیف قانونیاش در قانون مصوب بهمن (۱۳۹۹) درباره صدور مجوزهای کسبوکار را به مراجع صادرکننده مجوز تفویض میکند، اما براساس دستورالعمل حاضر برکار آنها نظارت خواهد کرد.
شناسه یکتای مجوز چیست؟
شناسهای است یونیک و قابل نمایش بهصورت Bar Code یاQR Code و قابل خوانش در گوشی تلفن همراه که در درگاه ملی مجوزها تولید و به هر مجوز صادرشده از درگاههای تخصصی الصاق میشود و مبنای استعلام، احراز اصالت و ارزیابی مردمی آن مجوز کسبوکار است.
مجوز کسبوکار چیست؟
هر نوع اجازه یا مدرک الکترونیک یا غیرالکترونیک که به موجب آن، صادرکننده قانونی مجوز، حق شروع و توسعه کسبوکار خاصی را برای اشخاص حقیقی یا حقوقی به رسمیت میشناسد، مجوز کسبوکار است. در این مجوز، درج هویت صادرکننده مجوز، هویت صاحب مجوز و ماهیت کسبوکار الزامی است، اما ذکر دوره اعتبار، مکان و شرایط صدور مجوز الزامی نیست.
چگونه مجوز بگیریم؟
هر شهروند پس از اطلاع از شرایط دریافت مجوز کسبوکار موردنظرش، درصورت تمایل به دریافت مجوز، میتواند از دکمه ذیل هر صفحه «راهنمای دریافت مجوز» به درگاه تخصصی (مرجع صادرکننده مجوز) منتقل شود و همانجا بهصورت الکترونیک و در زمان تعیینشده، مجوز موردنظر را دریافت کند.
کاربرگ راهنمای دریافت مجوز چیست؟
صفحهای حاوی اطلاعات شرایط، مدارک، مجوزهای پیشنیاز، استعلامات، زمان و هزینه صدور مجوز یک کسبوکار است. کاربرگ توسط مراجع صدور مجوز تکمیل میشود و پس از تأیید هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار در درگاه ملی مجوزها و درگاه تخصصی صادرکننده مجوز بهعنوان راهنمای دریافت مجوز در دسترس عموم قرار میگیرد.
اعلام مغایرت راهنمای دریافت مجوز با درگاه تخصصی چگونه انجام میشود؟
هر متقاضی میتواند از طریق دکمه اعلام مغایرت شرایط مجوز روی هر کاربرگ، مغایرت 2درگاه از لحاظ شرایط دریافت هر مجوز را به درگاه ملی مجوزها اعلام کند تا مورد بررسی قرار گیرد.
مبانی قانونی استقرار درگاه ملی مجوزهای کسبوکار
استقرار درگاه ملی مجوزهای کشور به استناد دستورالعمل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و مصوبههای هیأت وزیران، همچنین تکالیف قانونی شصتونهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، موضوع سیاستهای ابلاغی بهبود محیط کسبوکار و قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل۴۴ قانون اساسی بهمنظور ساماندهی نظام مجوزدهی کشور است.
توصیهها
مزایای درگاه ملی مجوزها
تسهیل و شفافسازی فرایند صدور مجوز کسبوکار
درگاه ملی مجوزهای کشور با هدف یکپارچهسازی و الکترونیک کردن فرایند صدور مجوزهای کسبوکار راهاندازی شده است. این امر موجب شده تا متقاضیان بتوانند بهطور غیرحضوری و بدون نیاز به مراجعه به دستگاههای دولتی مختلف، برای دریافت مجوز کسبوکار خود اقدام کنند. همچنین با شفافسازی فرایند صدور مجوز، از فساد و بوروکراسی اداری کاسته و زمینه برای صدور عادلانه و سریع مجوزها فراهم شده است.
ایجاد یک مرجع واحد برای اطلاعرسانی از مجوزهای کسبوکار
درگاه ملی مجوزها بهعنوان یک مرجع واحد، اطلاعات کاملی ازجمله فهرست کامل مجوزهای کسبوکار، شرایط، مدارک و مراحل صدور هر مجوز را در اختیار متقاضیان قرار میدهد. این امر موجب میشود تا متقاضیان بهراحتی و به سرعت از اطلاعات موردنیاز خود برای دریافت مجوز کسبوکار آگاهی یابند.
کاهش زمان و هزینه صدور مجوز
الکترونیکی شدن فرایند صدور مجوز و حذف بوروکراسیهای اداری، موجب کاهش چشمگیر زمان و هزینه صدور مجوز کسبوکار شده است. این امر به نفع متقاضیان بوده و زمینه را برای رونق کسبوکار و تسهیل فعالیتهای اقتصادی فراهم کرده است.
ارتقای شاخصهای انجام کسبوکار
راهاندازی درگاه ملی مجوزهای کشور و تسهیل صدور مجوز کسبوکار در ارتقای شاخصهای انجام کسبوکار ایران در سطح بینالمللی مؤثر بوده است. این امر سبب میشود تا ایران از نظر سهولت انجام فعالیتهای اقتصادی در رتبههای بهتری قرار گیرد و برای سرمایهگذاری خارجی جذابتر شود.
تحقق دولت الکترونیک
درگاه ملی مجوزها یکی از نمونههای بارز تحقق دولت الکترونیک در ایران است. این امر سبب میشود که ارائه خدمات دولتی بهصورت الکترونیک و غیرحضوری انجام و از مراجعه حضوری مردم به دستگاههای دولتی کاسته شود.
بانک اطلاعات کسبوکارهای ایران چیست؟
یکی از زیرسامانههای درگاه ملی مجوزهاست که اطلاعات همه کسبوکارهای کشور به تفکیک تقسیمات جغرافیایی کشور تا پایینترین سطح صدور مجوز (استانی، شهرستان، شهر، بخش و...) براساس طبقهبندی شاخهای (خدمات، صنعت و کشاورزی) در آن قرار دارد.
در بانک اطلاعات کسبوکارهای ایران برای هر دارنده مجوزی، یک صفحه حاوی اطلاعات هویتی، عنوان و شناسه یکتای مجوز، عنوان و نشانی کسبوکار، ظرفیت تولید و اشتغال و شماره تلفن صاحب کسبوکار درج شده است.
این اطلاعات برای مشاهده و اخذ نظرات مردمی در تکمیل فرایند نظارت پسینی، از طریق درگاه ملی مجوزها در دسترس عموم، قرار میگیرد.