مولانا به بازار تهران آمد
رونمایی از تندیس مولوی در میدان محمدیه با حضور رئیس شورای شهر و سفرای ترکیه، قزاقستان و تاجیکستان
مهدیه تقویراد-روزنامهنگار
صبح دیروز شهروندانی که از میدان محمدیه عبور میکردند شاهد تندیس بلند بالای مولانا، شاعر نامی کشورمان بودند که با قلم و کتابی در دست رو به شرق و در میانه میدان نصب شده است. تندیسی که رنگ و لعابی جدید به این میدان قدیمی داده و از دهها متر دورتر کاملا قابل مشاهده است.
مهمانان ویژه در محمدیه
صدای موسیقی سنتی در اوایل صبح فضای میدان محمدیه را پر کرده است. خودروهایی با پلاکهای سیاسی در اطراف میدان پارک کردهاند. پروفسور حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه، زاهدی نظام الدین شمسالدینزاده سفیر تاجیکستان، اونتالاپ اونالبایف، سفیر جمهوری قزاقستان و بلرام شکلا، رئیس مرکز فرهنگی سفارت هندوستان از مهمانان ویژه این مراسم هستند. کمکم به تعداد افراد داخل میدان افزوده میشود. از شورای شهر تا شهردار منطقه و شهروندان از مهمانان هستند.
محلهای که چمران در آن بزرگ شد
سماورهاي برنجي در يك رديف ايستادهاند و استكانهاي كمر باريك در سينيها و بوي اسفند فضا را پر كرده است. اسماعيل آذر، استاد زبان و ادبيات فارسي و مجری، بعد از خواندن ابیاتی از مولانا از رئيس شوراي شهر تهران دعوت ميكند تا به پشت تريبون بيايد.مهدی چمران میگوید: سعی ما این است که بتوانیم در همه نقاط شهر با نصب تندیسها، مناظر چشمنوازی را برای شهروندان بهوجود بیاوریم. متولد محله مولوی هستم، ولی به رغم اين كه نام مولوي از قديم به روي اين منطقه بوده در جوانی نمي دانستم كه نامي كه بر اين خيابان و محله گذاشته شده، منسوب به شاعر نامي كشورمان است.
تندیسی به سفارش انجمن آثار و مفاخر
ساخت و تعمیر بناهای یادبود و توسعه و ایجاد آرامگاه برای مشاهیر درگذشته برخی از اقدامات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران است. محمود شالویی، مشاور وزیر و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در مراسم میگوید: شهرداری تهران، شورای شهر و سازمان زیباسازی حمایتهایی را از اقدامات انجمن داشتهاند. بر این اساس نخستین مجسمه یعنی تندیس شاعر توانا، نظامی گنجوی سال گذشته در میدان ونک نصب شد. حالا هم نوبت به مولوی رسیده است؛ چون هیچ شاعری بهاندازه مولوی شناختهشده نیست.
به امید نصب تندیسهای دیگر مشاهیردر پایتخت
در این سالها دهها مجسمه برای پایتخت ساختهام. این دومین مجسمهای است که با سفارش انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ساختهام. نخستین تندیس، تندیس حکیم نظامی بود که سال گذشته با همکاری شهرداری تهران در میدان ونک نصب شد. تندیس عطار با ارتفاع 3متر و از جنس فایبرگلاس بود و تندیس مولوی از جنس بتنگلاسه است. امیدوارم شرایط بهگونهای مهیا شود که بتوانیم بهزودی دیگر میادین را هم به تندیسهای دیگر مشاهیر مزین کنیم. برای ساخت این تندیس گروهی از مولویشناسان و کارشناسان هنری به دعوت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران همفکری داشتند.
نادر قشقایی، سازنده مجسمه میدان محمدیه
نادر قشقايی چه آثار مهمی را ساخته است؟
مجسمه فايبر گلاس حكيم نظامي در ميدان ونك
مجسمه عطار نيشابوري در میدان عطار مشهد
مجسمه شهيد مدرس در ميدان بهارستان
سرديس شهید محمد ابراهيم همت در بخش غربی بزرگراه شهید همت
تنديس انتفاضه در میدان فلسطین
سردیس سردار شهيد قاسم سلیمانی
طرح بناي يادبود سرداران شهيد كرمان(سال 1376)
اجراي تنديس رهايي در تبريز
اجراي مجسمه عروج انسان و پرنده(خرمشهر سال 1367)
عکس یادگاری
با پایان صحبتها از سفرای کشورهای مدعو و دیگر مهمانان دعوت میشود تا برای رونمایی از تندیس همراه شوند. بازار عکس یادگاری مهمانان با یکدیگر و زیر سایه مجسمه بلند بالای مولانا گرم است. در بیرون میدان اکثر افرادی که در حال عبور از این میدان قدیمی هستند برای نخستینبار این تندیس سفید رنگ را زیر سایه ابرهایی که کمکم در آسمان پخش میشوند، تماشا میکنند.
رونمایی از تندیس مرتفع
وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه12
تندیس مولانا یکی از مرتفعترین تندیسهای تهران بهشمار میآید که یک اثر فاخر و ارزشمند هنری است. این اثر از ساختههای استاد نادر قشقایی از هنرمندان برجسته کشورمان است که با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ساخته شده است. این دومین تندیس نصبشده در منطقه۱۲ تهران است که ۶متر ارتفاع دارد و برای ساخت آن حدود ۱۵میلیارد ریال هزینه شده است. سازمان زیباسازی و انجمن مفاخر، پیگیر نگهداری و مراقبت از این تندیس ارزشمند هستند.