• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
یکشنبه 13 آبان 1403
کد مطلب : 239406
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYx4Y
+
-

مجازات قصور پزشکی

مریم مرادی عرب-حقوقدان

سالانه افراد زيادي به دليل قصور پزشكي دچار مشكل می‌شوند و حتي جان‌شان را از دست مي‌دهند. چنين قصورهايي ممكن است پیامدهای سنگيني براي خانواده‌ها به دنبال داشته باشد و به همين دليل است كه اغلب آنها از پزشكي كه زندگي‌شان را با مخاطره روبه‌رو كرده شكايت و طلب خسارت مي‌كنند. اما چطور مي‌شود از پزشكان خاطي شكايت كرد؟
هنگامی که پزشک مرتکب جرم پزشکی می‌شود، در واقع مرتکب یک فعل یا ترک آن شده است. برای بررسی جرائم پزشکی لازم است میان جرائم پزشکی و تخلفات پزشکی یا به معنی دیگر بین تقصیر و قصور پزشکی قائل به تفکیک شویم. به عنوان مثال تخلفات پزشکی مواردی مانند سهل‌انگاری در انجام وظیفه یا افشای اسرار هستند که پزشک بر‌خلاف قوانین و مقررات وضع‌شده صنفی رفتار می‌کند. پس از اثبات قصور پزشکی، پزشک به پرداخت دیه محکوم می‌شود که میزان آن بستگی به نوع و میزان آسیب و عارضه‌ای که بیمار دچار آن شده، دارد. در بعضی از موارد با توجه به نوع قصور و شدت آن تخلف انتظامی پزشک مطابق با قوانین سازمان نظام پزشکی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و علاوه بر پرداخت دیه به توبیخ کتبی به همراه درج در پرونده نیز محکوم می‌شود.
 حکم قصور پزشکی منجر به فوت بیمار، علاوه بر محکومیت ،پزشک به پرداخت دیه کامل یا به میزان نقض نیزمحکوم  می‌شود و حتی می‌تواند موجب محکومیت به حبس نیز شود. زیرا طبق ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی درصورتی‌که قتل غیر عمد به‌واسطه بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا اقدام به امری که شخص (در اینجا پزشک) در آن مهارت نداشته رخ دهد موجب محکومیت مرتکب به حبس از یک تا 3سال خواهد شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید